Kirjoittaja Aihe: Autot ovat pysymättömiä  (Luettu 1505 kertaa)

Ekhnaton

  • Viestejä: 358
Autot ovat pysymättömiä
« : Elokuu 26, 2019, 09:43:21 ip »
https://youtu.be/6UPl7zOL49E

https://youtu.be/lXfitusZ9qY

Ymmärtämällä yhden asian (pysymättömyyden) ymmärtää kaikki asiat.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2019, 09:45:55 ip kirjoittanut Ekhnaton »

Ekhnaton

  • Viestejä: 358
Vs: Autot ovat pysymättömiä
« Vastaus #1 : Elokuu 27, 2019, 07:54:34 ip »
Lentokoneet ovat pysymättömiä

https://youtu.be/UEPDgSUCVbw 

Lentokoneiden kalmisto, hautuumaa, viimeinen leposija

https://youtu.be/AdipLhXfkwo

Eurooppalainen lentokonekalmisto

https://youtu.be/JyFHkptK5JI
« Viimeksi muokattu: Elokuu 27, 2019, 08:20:50 ip kirjoittanut Ekhnaton »

Ekhnaton

  • Viestejä: 358
Vs: Autot ovat pysymättömiä
« Vastaus #2 : Syyskuu 06, 2019, 11:04:24 ap »
Nopeaa pysymättömyyttä tärkeämpi on hidas pysymättömyys. Sitä ei aina huomaa eikä tiedosta, kuten kaikki Maapallolla oleva hiekka, siltti ja savi. Mistä ne ovat tulleet tai miten ne ovat muodostuneet? Joskus kauan sitten, etäisellä epookilla, täällä oli hyvin korkeita vuoria, 15km... 20km korkeita. Vähitellen vuodenaikojen vaihtelu, päivän ja yön lämpötilavaihtelu ja muut tekijät rapauttivat nämä vuoret aivan kokonaan, maanpinnan tasolle. Ne hajosivat hitaasti lohkareiksi, kiviksi, pieniksi kiviksi, hiekaksi, siltiksi ja saveksi.

Sadevesi on yleensä ollut hieman hapanta, myös ennen ihmiskunnan teollisuuden aiheuttamaa sadevedan happamuutta. Sadevesi on aina riittävän hapanta liuottamaan kivestä tiettyjä mineraaleja, jotka sitten veden kuljettamina, liuenneessa muodossa, siirtyvät meriin, ja mahdollisesti saostuvat siellä uudelleen kiinteäksi aineeksi. Tämä tapahtuu kun aikaa on käytettävissä riittävästi eli satoja tuhansia ja miljoonia vuosia. Sadeveden liuotuksen vuoksi hiekaksi muodostuu liukenematon ja kovin kiviaines kuten kvartsi, joka on yleinen hiekka.

Kasvien juuret hajottavat vuoria ja kallioita työntymällä lämpölaajenemisen aiheuttamiin halkeamiin, ja hajottamalla sitten kiviä edelleen.
Jokien kuljettama maa-aines kertyy ja laskeutuu vähitellen merien ja lahtien pohjalle, ja muodostaa sinne kerrostumia eli sedimenttejä.

Muinaisten vuorten valtavuuden ja pitkien aikakausien kulumisen voi ymmärtää katsomalla hiekka-aavikoita, joita on eri puolilla Maaplaneettaa. Aavikot ovat aiemmin olleet  meren pohjaa tai meren lahtia. Ne ovat mantereiden kohoamisen tai merenpinnan laskemisen ja mannerliikuntojen vuoksi tulleet kuivaksi maaksi.

Missisippi-Missouri kuljettaa yhdessä sekunissa useita tonneja maa-ainesta Meksikon lahteen. https://www.youtube.com/watch?v=COz4XiqmQ1Y
Suomen, Ruotsin, Viron ja Venäjän joet kuljettavat nekin koko ajan maata; hiekkaa, savea ja silttiä, Suomenlahteen, Pohjanlahteen ja Itämereen.

Suomessa voi nähdä kuinka kuinka erilaiset jäkälät kasvavat suoraan kivessä, ne ottavat ravinteita kivestä. Samaan kykenevät jotkin kasvien juuret kuten vaivaiskoivu. Jäkäliä on myös mikroskooppisen pieniä useita kymmeniä lajeja, kuten vanhoissa hautakivissä näkyvä ruosteenpunainen väri.  Eri jäkälälajeja kasvaa myös liikennemerkeissä, lasikuituisissa lipputangoissa, kattopäällysteissä, jne... Luonto osoittaa huomattavaa sopeutumista erilaisiin kasvualustoihin, mikä aiheuttaa jatkuvan korjaustarpeen ihmisille. Jos asialle ei tehdä mitään, kaupungit peittyvät suhteellisen nopeasti jäkäliin, sieniin, sienirihmastoihin, kasveihin, pensaisiin ja puihin. Tämä  tapahtuu jo kymmenissä tai sadoissa vuosissa, joka on geologisesti ajateltuna pelkkä silmänräpäys.

Ikkunalasit ovat hyvin jähmeää nestettä, ne valuvat hitaasti alaspäin. Sata vuotta vanha ikkunalasi on alareunastaan paksumpi kuin yläreunasta, ja on tullut pinnaltaan aaltoilevaksi. Lasit eivät kestä ikuisesti tuulta ja myrskyjä. Ennen lasien särkymistä myrskyissä ovat muurahaiset, muut hyönteiset ja pienet nisäkkäät jo tunkeutuneet taloihin mistä tahansa pienistä aukoista, joita niissä on.

Video mannerlaattojen liikkeistä ja mantereiden muodostumisesta 3,3 miljardin vuoden kuluessa https://www.youtube.com/watch?v=UwWWuttntio
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 11, 2019, 10:33:44 ap kirjoittanut Ekhnaton »

Hiroshisx

  • Vieras
Vs: Autot ovat pysymättömiä
« Vastaus #3 : Lokakuu 23, 2019, 06:48:51 ap »
When will the issue be discussed in this regard?

Ekhnaton

  • Viestejä: 358
Vs: Autot ovat pysymättömiä
« Vastaus #4 : Marraskuu 09, 2019, 11:59:23 ap »

Kuinkaselvitaelamasta

  • Viestejä: 1
Vs: Autot ovat pysymättömiä
« Vastaus #5 : Marraskuu 28, 2019, 10:54:28 ip »
Hei, tämähän oli hyvää pohdiskelua. Kiitos tästä.
Sanoihan joku viisas aikanaan, että ainut mikä on pysyvää on muutos.