Kirjoittaja Aihe: Bodhidharma  (Luettu 1123 kertaa)

bodhidharmafi

  • Viestejä: 3
Bodhidharma
« : Joulukuu 17, 2018, 10:22:31 ap »
Bodhidharma ry on vuonna 1947 perustettu Suomen vanhin buddhalainen yhdistys, joka tunnettiin alunperin nimellä Buddhismin ystävät – Buddhismens Vänner ry. Pääopettajamme on suomalainen munkki Taehye sunim. Harjoitamme sŏn (korealainen zen) ja neljän rajattoman mielentilan ohjattua mietiskelyä henkisen ystävyyden ilmapiirissä.

Harjoitamme buddhalaisuutta yhdistäen useiden eri perinteiden harjoituksia, pääpainon ollessa kuitenkin korealaisessa sŏn (zen)-tradition mukaisessa hiljaisen mietiskelyn perinteessä. Järjestämme yhteisbuddhalaista toimintaa sekä erilaisia juhlia ja tapahtumia yhdessä muiden Suomessa toimivien harjoittajaryhmien kanssa. Henkisenä ohjaajanamme toimii Taehye sunim, jolla on useamman eri buddhalaisen perinteen ordinaatio. Hänellä on Italiassa Musang Am -niminen temppeli. Taehye sunim vierailee vuosittain Suomessa pitämässä opetusiltamia ja retriittejä.

Harjoitamme mietiskelyä torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin, paikkana on Buddhalainen keskus Sampo Helsingin Hakaniemessä, Vetehisenkuja 3. Keskuksessa sijaitsee myös pieni kirjasto, josta yhdistyksemme jäsenet voivat lainata buddhalaista kirjallisuutta.

bodhidharmafi

  • Viestejä: 3
Vs: Bodhidharma
« Vastaus #1 : Toukokuu 15, 2019, 06:49:56 ip »
Bodhidharman sivuston osoite on https://www.bodhidharma.fi/.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 15, 2019, 07:09:06 ip kirjoittanut bodhidharmafi »