Kirjoittaja Aihe: Buddhalaisia ryhmiä Kotkassa?  (Luettu 4021 kertaa)

5ona

  • Viestejä: 2
Buddhalaisia ryhmiä Kotkassa?
« : Huhtikuu 11, 2012, 03:51:22 ip »
Hei,

olen koittanut etsiä Kotkassa toimivaa buddhalaista ryhmää johon voisi tulla mukaan mutta en millään löydä? Olisiko kenelläkään tietoa sellaisesta? Olen ollut pitkään kiinnostunut buddhalaisuudesta mutta varsinaista kokemusta minulla ei vielä ole. Olisi kuitenkin mukava tavata samanhenkisiä ja saada ohjausta.

Pema Namgyal

  • Viestejä: 314
Vs: Buddhalaisia ryhmiä Kotkassa?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 11, 2012, 05:17:51 ip »
Sieltähän ei ole kovin pitkä matka Helsinkiin? Suosittelen kyllä menemään Helsinkiin, siellä järjestetään monesti buddhalaisia opetustapahtumia. Että silloin kun joku lama tai opettaja opettaa Helsingisssä dharmaa niin ei muuta kuin sinne vaan. On parasta saada ensi kosketus dharmaan jonkun oikean buddhalaisen opettajan kautta. Silloin voit ruveta etenemään polulla selkeällä tavalla ja saat helpommin oikeanlaisen ymmärryksen dharmasta. Ehkä myöhemmin sitten voit ottaa turvautumisen kolmeen jalokiveen jos buddhalainen polku tuntuu sopivalta sinulle.

Suosittelen myös, että käyt kuuntelemassa useita eri opettajia, sellaisia opettajia jotka ovat hyviä ja aidon perismyslinjan edustajia. Tämä auttaa ymmärtämään dharmaa monipuolisella tavalla ja myöhemmin sitten voi tulla ajankohtaiseksi ruveta seuraamaan jonkin tietyn perimyslinjan mukaista harjoitusta. Aluksi on kuitenkin hyvä tietää mitä on tarjolla ja tutustua laaja-alaisesti buddhalaisuuden eri opetuksiin.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 11, 2012, 05:49:48 ip kirjoittanut Pema Namgyal »

5ona

  • Viestejä: 2
Vs: Buddhalaisia ryhmiä Kotkassa?
« Vastaus #2 : Huhtikuu 11, 2012, 08:50:41 ip »
Kiitos ohjeesta. Teenkin sitten niin.

Raitanatto

  • Vieras
Vs: Buddhalaisia ryhmiä Kotkassa?
« Vastaus #3 : Toukokuu 27, 2012, 01:40:14 ap »
Suosittelen lukemaan buddhalaisuutta kritisoivia teoksia. Feet of clay on aika hyvä kirja. Mielestäni ei ole toivottavaa mennä päätä pahkaa jonkun opettajan luokse ja istua vain siellä sokeassa uskossa. Words of my perfect teacher -kirja käsittää hyvän osion siitä millainen opettajan tulisi olla, mutta kirja lienee suunnattu sellaisille kavereille jotka haluavat ottaa buddhailun astetta vakavemmin. Myös What makes you not a buddhist -kirja on mahtava. Selittää pähkinänkuoressa mitkä asiat tekevät jokaisessa traditiossa ihmisestä buddhalaisen ja mitkä asiat eivät tee.

Pema Namgyal

  • Viestejä: 314
Vs: Buddhalaisia ryhmiä Kotkassa?
« Vastaus #4 : Toukokuu 27, 2012, 05:44:27 ip »
Mielestäni ei ole toivottavaa mennä päätä pahkaa jonkun opettajan luokse ja istua vain siellä sokeassa uskossa. 
Sokea usko ei tietenkään ole toivottavaa. Mutta kun käy kuuntelemessa opettajia, niin siitä saa mielestäni parhaan käsityksen buddhalaisuudesta ja erilaisista perimyslinjoista. Tarkoitan nimenomaan perusopetuksien kuuntelua. Esim. korkeatasoisiin tantrisiin voimansiirtoihin, joissa on sitoumuksia, en suosittele menemään ennen kuin on hyvin selvillä mistä on kyse ja haluaako todella sitoutua johonkin opettajaan, perimyslinjaan ja harjoitukseen. Tämä oli myös ensimmäisen opettajani neuvo minulle.

Mielestäni on suositeltavaa useiden vuosien ajan käydä kuuntelemassa eri opettajia ja sitten kun tietää mitä haluaa harjoittaa ja löytää hyvän ja itselle sopivan opettajan, niin voi olla aika sitoutua traditioon. Mikään pakko näin ei tietenkään ole tehdä ja joku voi todellakin vaikka heti ensi näkemällä löytää oman gurunsa, joka todellakin on hyvä ja autenttinen. Silloin voin kyllä onnitella näin onnekasta henkilöä. Joissakin perinteisissä opetuksissa on kuitenkin mainittu, että seitsemän vuotta tulisi tutkia opettajaa ennen kuin sitoutuu tähän opettajaan. Tulisi siis varmistua täysin siitä onko kyseinen opettaja hyvä ja täysin luotettava. Kukahan näin pitkään sitten tutkii ja testaa opettajaa ennen sitoutumista, sitä en tiedä. Mutta monesti se miten yleensä toimitaan ei olekkaan paras mahdollinen tapa. Mitään hirveää kiirettähän ei ole ja on parempi rauhassa edetä näissä asioissa.

Jos päätä pahkaan rynnätään ensimmäisen gurun luokse ja vannotaan voimakkaita sitoutumisen valoja tunteellisella palolla, niin voi tulla kyllä monenlaisia ongelmia polulle. Tälläistä ei voi suositella, enkä ole ikinä kuullut kenenkään hyvän opettajan suosittelevan kiirehtimistä oman gurun valinnassa. Päinvastoin, aina olen kuullut kehotuksia tasapainoiseen ja rauhalliseen etenemiseen harjoituksessa.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2012, 05:49:17 ip kirjoittanut Pema Namgyal »

Raitanatto

  • Vieras
Vs: Buddhalaisia ryhmiä Kotkassa?
« Vastaus #5 : Toukokuu 28, 2012, 12:24:17 ap »
Valitettavasti aika usein joutuu matkustamaan ulkomaille, ennemmin tai myöhemmin. Buddhalaisuus ottaa Suomessa tällä hetkellä vauvan askelia, kun taasen esim. Yhdysvalloissa se on jo paljon pidemällä. Riippunee myös siitä mitä harjoittaa. Mahayanassa turvautumisen kohteeksi riittävät harjoitukset tai sutrat eikä opettaja ole niin vahvassa asemassa kuin Vajrayanassa.