Kirjoittaja Aihe: Buddhalainen meditaatio vs. muut  (Luettu 5541 kertaa)

Seagal

  • Ihminen
  • Viestejä: 265
Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Vastaus #15 : Lokakuu 01, 2017, 10:11:14 ip »
Hinayana on mahayanan kannattajien käyttämä alentava ilmaisu joka otettiin käyttöön noin sata luvulla buddhalaisista jotka eivät halunneet seurata uutta liikettä ja sen opetuksia. Hina alkuliite tarkoittaa alempiarvoista tai alhaista. Myöhemmin tiibetinbuddhalaisuudessa sitä käytetään luokittelemaan erilaisia "polkuja" ja niiden harjoituksia.

Hinayanaa ei tosin käytetä tiibetinbuddhalaisuudessa luokittelemaan "polkuja" taikka koulukuntia, vaan enemmänkin menetelmiä. Hina- etuliite, yleisesti ottaen, käännetään tarkoittamaan "pienempää" kulkuneuvoa, koska kovin moni ei pysty harjoittamaan sitä (vrt. mahayanan menetelmät). Esimerkiksi munkkivalat luokitellaan hinayana-menetelmäksi, koska kaikki (esim. henkiolennot, eunukit, hermafrodiitit, jne) eivät pysty harjoittamaan niitä. Määritelmään myös vaikuttaa, ketkä pystyvät menetelmän avulla saavuttamaan vapautumisen. Bodhicitta, ja Shunyata, luokitellaan mm. siksi mahayana menetelmiksi etteivät ne vaadi munkin valan ottamista, eikä peniksen puuttuminen ole esteenä.

Kulkuneuvojen tasoa voi myös hahmottaa vertailemalla ulkoisia- ja sisäisiä tantrisia opetuksia keskenään. Ulkoisia pidetään "vähäisempänä", koska kaikkien niiden avulla ei pysty saavuttamaan valaistumista tämän elämän aikana, ja ne vaativat (esim. kriya-tantra) säännöllistä puhdistautumista ja veedisen ruokavalion noudattamista. Tasoon myös vaikuttaa buddhaluonnon havaitsemisen etäisyys. Mitä etäämpänä se on käsityksestä omasta heijastuksesta, sitä "alemmasta" tasosta puhutaan. Kulkuneuvoja ei kuitenkaan voi sinänsä laittaa mihinkään arvojärjestykseen, sen enempää kuin polvileikkausta tai kemoterapiaa voisi laittaa; jokainen menetelmä soveltuu tiettyyn ongelmaan, ja jokaisen avulla on mahdollista saavuttaa valaistuminen.

Kyse ei ole niinkään huonommuudesta, tai paremmuudesta, vaan siitä mikä soveltuu kenellekin. Siddhartha ei opettanut pelkästään askeetikkoja. Ideaalitilanteessa, Jamgon Kongtrul Lodro Thayen mukaan, henkilö harjoittaa kaikkia kolmea kulkuneuvoa simultaanisti.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 01, 2017, 10:13:24 ip kirjoittanut Seagal »

Ekhnaton

  • Viestejä: 357
Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Vastaus #16 : Lokakuu 14, 2017, 10:40:50 ap »
Pratimoksha (so munkkivalat) ei ole "hinayanaa" sillä perusteella että hermafrodiitit jms on suljettu sen ulkopuolelle. Mikään Mahayana teos  ei määrittele sitä niin.
"Sisäinen" ja "ulkoinen" on olemassa myös Srvakayanassa ja Mahayanassa. "Ulkoinen" tarkoittaa kaikkia ulkoisia Dharmaan liittyviä merkkejä (lakshana). Niitä on hyvin paljon, ne ovat merkitykseltään voimakkaita, ne toimivat automaattisesti. Henkilön "image" tai rooli perustuu lähes pelkästään ulkoisiin merkkeihin. Millaisia merkkejä on esim poliitikoilla, jonka vuoksi tiedämme heidän olevan poliitikkoja tai ministereitä? Millaisia ulkoisia merkkejä on professoreilla ja taiteilijoilla?
Ulkoiset merkit on ymmärretty Buddhalaisuudessa jo pitkän aikaa. Nagarjuna sanoo Suuressa Prajnaparamita kommentaarissaan: "kun henkilö pitää ulkoisia merkkejä riittävän kauan aikaa, hänen sisäinen luontonsa muuttuu niiden mukaiseksi." Voit alkaa kokeilla miten paljon saat aikaan pelkillä ulkoisilla merkeillä: pukeutumalla jonkin tietyn roolin tai ammatin mukaan, hiusten leikkuulla, kävelytyylin muutoksella, jms... Voi käydä niiinkin etteivät ystäväsi tunne sinua.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 14, 2017, 10:45:03 ap kirjoittanut Ekhnaton »

Seagal

  • Ihminen
  • Viestejä: 265
Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Vastaus #17 : Lokakuu 14, 2017, 05:47:42 ip »
Voit alkaa kokeilla miten paljon saat aikaan pelkillä ulkoisilla merkeillä: pukeutumalla jonkin tietyn roolin tai ammatin mukaan, hiusten leikkuulla, kävelytyylin muutoksella, jms... Voi käydä niiinkin etteivät ystäväsi tunne sinua.

Saraha kuvailee "Treasury of couplets" dohassaan asiaa näin (vapaasti käännettynä)

Lainaus
Jos alastomana olo tarkoittaa vapautumista,
niin koiralla ja shakaalilla täytyy olla sitä;

Jos kaljuus on täydellistymistä,
niin nuoren naisen takamuksessa, täytyy olla sitä.

Jos hännän heiluttaminen tarkoittaa vapautta,
niin riikinkukolla ja härällä täytyy olla sitä

Jos ruuantähteet muuttuvat viisaudeksi,
niin elefantilla ja hevosella täytyy olla sitä.

Saraha sanoo:
näyttäisi siltä, että Jainalaisilla ei ole vapautta.

Keho,
näännytetään totuudesta,
saavuttaa vain eristäytymistä.

Itsensä korottaneet
noviisit, munkit ja vanhimmat,

nämä laittautuneet
munkit ja askeetikot!

Jotkut istuvat kirjoittamassa
kommentteja sutriin,

toiset etsivät,
miten kuihduttaa älykkyytensä.

Toiset kiertävät ympyrää
Suurella tiellä,

jossa tekstit kääntyvät viisasteluksi
ja sanaleikeiksi

Jotkut mietiskelevät
mandaloiden ympyröitä

Osa kuvailee Neljännen
totuutena.

Osa ajattelee,
että se osa avaruutta

toiset yhdistävät
sen tyhjyyteen:

suurimmaksi osaksi
he kulkevat riistiriidoissaan.

Voit luopua sisäisestä
ja ihailla nirvanaa,

mutta edes unssia lopullisesta,
et tule saavutamaan

Voit varmasti muuttaa ulkoista kuorta, vaikka kuinka monta kertaa haluat, ja koristella sen vaikka miten hienosti, mutta se ei muuta tosiasioita, jos sisältönä on koiranpaskaa. Kuten minun tapauksessa.

Ekhnaton

  • Viestejä: 357
Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Vastaus #18 : Lokakuu 16, 2017, 11:19:14 ap »
Siirry nykypäivään! Siirry tietoon tietämättömyydestä!

Voit aloittaa tutkimalla erilaisia sivustoja siitä mitä on image consulting, mitä ovat mainonta ja myyntityö? Miksi ne ovat olemassa, miksi ne toimivat? Aiheesta on tietoa, koulutusta ja tutkimusta sata- ja tuhatsivumäärin.

Miksi menet juuri siihen kauppaan johon menet? Miksi ostat tuotteen tietyltä henkilöltä, etkä osta joltain toiselta henkilöltä/myyjältä?
Ihmisiin vaikutetaan koko ajan alitajuisesti (ja aivan tajuisestikin), ja he toimivat näiden viestien mukaan, suurella todennäköisyydellä.

Sinä itsekin lähetät koko ajan alitajuisia (tai selkeän tajuisia) viestejä monilla eri tavoilla, kaikella mitä olet, kaikella mikä näkyy, ja kaikella mitä teet.
On tervettä ja sallittua haluta esiintyä edukseen. Ihmisiä opetetaan valmistautumaan työhaastatteluun huolellisesti ja tarkasti.
Varmasti teet itsekin kaiken minkä voit sellaisen suhteen? Etkä toimi työpaikallasi tai muuallakaan vastuuttomasti.

Ulkoinen ja sisäinen eivät ole erillisiä. Ne vaikuttavat molempiin suuntiin.

Erityisesti Vinayassa, jonkin verran myös Suutrissa, on paljon sellaista, joka nykykielellä tarkoittaa imagea eli julkisuuskuvaa, sen ylläpitämistä, ja sen vaikutuksia.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 16, 2017, 12:03:32 ip kirjoittanut Ekhnaton »