Keskustelua > Keskustelua buddhalaisuudesta

Surullista luettavaa

(1/4) > >>

Jogiini:
Tämän kesän dharmauutinen. Rigpa-yhteisön vanhimmat jäsenet päättivät paljastaa pitkäaikaisen opettajansa vuosikymmeniä jatkuneet väärinkäytökset ja ala-arvoisen toiminnan dharmakulissien takana. Kirje on herättänyt runsaasti julkista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja buddhalaisissa julkaisuissa. Sogyal (ei enää Rinpoche) on ilmoittanut jättäytyvänsä eläkkeelle.
https://www.lionsroar.com/wp-content/uploads/2017/07/Letter-to-Sogyal-Lakar-14-06-2017-.pdf

Seagal:
Sogyalin tilanne on vain jäävuoren huippu. Odotan innolla, että mitä kaikkea muuta tulee pinnalle, tämän tilanteen innoittamana.

Tämä on myös hyvä muistutus, että sokeasti opettajaan luottaminen on kuin joisi myrkkyä. Etenkin kun kyseessä on vajrayana.

Saltzmann:
Surullista. Buddhalaisuutta sotketaan sekä sisältä että ulkoa.

Opettajan valinta on totta tosiaan yksi tärkeimmistä tehtävistä.

KP:
Dzongsar Khyentse Rinpoche kommentti aiheesta

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2007833325908805&id=158696727489150

Orgyen Tobgial Rinpoche vastaus kirjeen lähettäneelle munkille

http://all-otr.org/public-talks/44-letter-to-sangye-ngawang

Jogiini:
Tuo Dzongsar Khyentse Rinpochen pitkä esseenmuotoinen vastaus on mieltä ylentävä, syvä ja monipuolinen ja suosittelen että kaikki vähänkin vajrayanasta kiinnostuneet lukevat sen alusta loppuun. Onhan se myös hämmentävä - jos haluaa että asiat olisivat jollakin tietyllä tavalla oikein tai väärin. Joidenkin mielestä tämä vajrayana, josta DKJR kirjoittaa, on loukkaavaa ja se on tunne, joka vihjaa jotakin pienestä egon rajoittamasta mielestä. Kirjoituksessa on kirkasta asiaa tiibetiläisistä, länsimaalaisista, vajrayanasta, karmasta, lamojen koulutuksesta, valaistuneisuudesta ja valaistumattomuudesta, mitä Buddha sanoi, opettajan ongelmista, historiasta, mahasiddhoista. Kovasti toivon että Seagal, DKJR:n oppilaana kääntäisi tekstin suomeksi ja laittaisi jakeluun!???

Tässä eräs kappale, josta mielestäni myös voisi keskustella:

Even more dangerous are the self-made gurus who use mindfulness and other Buddhist practices to turn the essence of the Buddhist path into techniques for increasing our love of samsara. By doing so, they utterly destroy the entire purpose of the Buddhadharma, which is to liberate suffering beings from samsara. If this perversion of the Buddha’s teachings is not demonic – the ‘devil incarnate’, as Christians might say – what is?
Nopea käännös: Vieläkin vaarallisempia ovat tee-se-itse-gurut, jotka käyttävät (mindfulness) tietoista läsnäoloa ja muita buddhalaisia harjoitteita muuntaakseen buddhalaisen polun ytimen tekniikoiksi, jotka lisäävät rakkauttamme samsaraan. Näin tehdessään he tuhoavat buddhan opetuksen koko tarkoituksen, eli kärsivien olentojen vapautumisen samsarasta. Ellei tämä Buddhan opetuksen vääristely ole paholaisesta - varsinainen antikristus, kristityt sanoisivat - niin mikä sitten?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta