Keskustelua > Aloittelijoiden kysymykset

Ngakpa

(1/7) > >>

pael:
Tietääkö kukaan mikä on Ngakpa?

Seagal:
Ngakpa on suomeksi käännettynä (ngak) mantran (pa) henkilö/harjoittaja. Ngakpa käytännössä tarkoittaa mantran harjoittajaa. Eli munkit, jotka harjoittavat luostareissa sadhanoita, ovat käytännössä ngakpoja.

Todellinen ngakpa pitää kolme asiaa salassa:
1. Gurunsa
2. Harjoituksensa
3. Kehonsa (eli faktan, että hän on tantran harjoittaja)

Nykyään kaikenlaisia sirkuspellejä pyörii ympäri kaupunkeja, jotka koittavat tehdä vaikutuksen muihiin harjoittajiin lahjoitusten toivossa.


--- Lainaus ---Q: Yes, these days many Westerners look like ngakpas.

A: Tibetans don’t try to look like ngakpas. That is the difference: If you really follow those samayas you are a great practitioner and nobody can see it from the outside. On the other hand those who cannot follow anything but wear the clothes, it is nothing but costumes and emblems that they hold. Everything goes the opposite way if you really cannot hold the samayas.
--- Lainaus päättyy ---

http://blog.shambhala.com/2006/10/03/the-ngakpa-tradition-an-interview-with-khetsun-sangpo-rinpoche/

Kalansilmätorni:

--- Lainaus käyttäjältä: Seagal - Syyskuu 04, 2016, 08:16:52 ip ---Ngakpa on suomeksi käännettynä (ngak) mantran (pa) henkilö/harjoittaja. Ngakpa käytännössä tarkoittaa mantran harjoittajaa. Eli munkit, jotka harjoittavat luostareissa sadhanoita, ovat käytännössä ngakpoja.
--- Lainaus päättyy ---

Miten niin? Haastattelussa melkein heti alussa sanotaan, että ngakpat saavat mennä naimisiin. Jos olet luostarissa, et saa.

Ngakpa on tosiaan suomeksi käännettynä kirjaimellisesti "mantrikko", mutta käytännönläheisempää ja todellisuutta kuvaavampaa olisi kääntää se vaikkapa 'manaaja'. Ngakpa on aika spesifi ilmiö, vaikka periaatteessa kaikkia mantraa toistavia henkilöitä voisikin sellaiseksi nimetä. Esim. Alexandra David-Neelin kirjoissa ngakpa on nimenomaan sellainen, jolla on todettu tietynlaisia manaamis-kykyjä (tai ainakin heillä oletetaan olevan, mutta he voivat epäonnistua kuten juonessa käykin traagisin seurauksin).

pael:
Missä ngakpoja kohtaa? Voiko heitä pyytää tekemään rituaaleja kun munkeiltakin voi? Miten ihmiset tietävät kuka on ngakpa, jos se on salaisuus?

Seagal:

--- Lainaus ---Miten niin? Haastattelussa melkein heti alussa sanotaan, että ngakpat saavat mennä naimisiin. Jos olet luostarissa, et saa.
--- Lainaus päättyy ---

Niin? He saavat mennä, mutta tuskin kukaan on pakottamassa naimisiin menoa. Siksi myös munkki luostarissa on ngakpa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta