Kirjoittaja Aihe: Tiistaimeditaatiot ja valaistumisen juhlapäivä  (Luettu 1409 kertaa)

Danakosha

  • Viestejä: 73
Tiistaimeditaatiot ja valaistumisen juhlapäivä
« : Huhtikuu 17, 2012, 05:29:39 ip »
Tiibetinbuddhalaiseen perinteeseen valmistavat tiistaimeditaatiot jatkuvat Danakosha dharmakeskuksessa Helsingissä koko kevään ajan aina kesäkuun loppuun saakka. Suosittu Gom-dé  meditaatio on klo 18 - n.19.30. Kolmiosaiseen harjoitukseen kuuluu lyhyt resitaatio, Buddhan mantran toistaminen visualisaation kera ja hiljainen istuminen. Meditaatio on avoin kaikille kiinnostuneille.

Saga Dawaa eli Buddhan valaistumisen juhlakuukautta juhlistetaan Danakoshan Dharmakeskuksessa.
Tulku Dakpa Rinpoche antaa viikonloppuopetuksen 1.6-3.6. Hän selittää ns. ngöndron, eli valmistavien harjoitusten menetelmät. Tulku Dakpa Rinpoche opettaa Longchen Nyingtik perimyslinjasta. Valmistavat harjoitukset voi työn tai opiskelun ohessa suorittaa keskim. viidessä vuodessa, ritriittiolosuhteissa n. 6 kuukaudessa. Täydenkuun päivää vietetään retriittikeskuksessa maaseudulla. Tuolloin halukkaat voivat saada turvautumisvalat ja ensimmäiset ohjeet buddhalaiselle polulle.

Tiibetinbuddhalaisessa traditiossa Buddhan valaistumisen juhlapyhää vietetään neljännen kuukauden täydenkuun päivänä.Tänä vuonna se osuu maanantaille 4.6.2012. Useimmissa muissa traditioissa ns. Vesak-juhlaa vietetään kuukautta aikaisemmin. Buddhan syntymäpäivä on kuukauden 7. ja valaistumisen päivä sekä parinirvanaan siirtymisen päivä on 15. Koko kuukautta kutsutaan Saga Dawaksi.