Kirjoittaja Aihe: NDE ja jälleensyntyminen  (Luettu 1652 kertaa)

Ekhnaton

  • Viestejä: 297
NDE ja jälleensyntyminen
« : Helmikuu 08, 2016, 11:44:59 ap »
Kuuntelin Elizabeth Kubler-Rossin puheita kuolemasta kahden CD-levyn verran, ne on oikein hyviä myös buddhalaisten kuunnella.
Buddhan opissa on myös henkinen ominaisuus nimeltä usko eli Sraddha. Se on yksi viidestä henkisestä ominaisuudesta (Indriya) ja yksi viidestä hengellisestä voimasta (Bala).
Vaikka on tehty paljon tutkimusta NDE:stä ja reinkarnaatiosta, ei sellainen asia tule menemään läpi millään keinolla, ei pitkään aikaan eikä laajoille joukoille, kun vastassa on käsitys että ihminen on "vapaa kaikesta" kun hän vain kuolee. Tämä perusnihilistinen käsitys on myös usko. Se on valmis murskaamaan kaiken mikä viittaa NDE:hen ja/tai reinkarnaatioon.
Perusnihilistinen oppi katsoo että tietoisuus on aivojen toimintaa, eikä muuta ole olemassa, kaikki mitä Kubler-Ross ja hänen potilaansa ovat kokeneet ja saaneet selville kuolemasta on kuvittelua. Näin nihilistinen tiede uskoo ja vannoo "ainoan oikean tieteen" nimissä.
Heille ei merkitse mitään se mitä ihminen on itse kokenut. Vaikka hän olisi ollut ruumiin ulkopuolella kauan aikaa ja kokenut mitä tahansa, se kaikki hylätään ja heitetään roskiin. Entä sitten kun jokainen ihminen ITSE kuolee, voiko hän kokea enää mitään?
Kannattaa tutustua Kubler-Rossiin kokoamaan aineistoon ilman enakkokäsityksiä.
 

Jogiini

  • Valvoja
  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 212
Vs: NDE ja jälleensyntyminen
« Vastaus #1 : Helmikuu 16, 2016, 09:52:15 ip »
En ole ihan varma mitä tuo NDE tarkoittaa?( No death experience?) Sen verran tästä että Suomessakin on mielenkiintoista tietoisuustutkimusta.
Tässä vähän siitä:
Leibniz esitti Monadologiassaan ajatusleikin, jos-
sa filosofi  kutistetaan mikroskooppiseen ko-
koon ja lähetetään tutkimusretkelle ihmisen ai-
voihin. Leibnizin mukaan oli selvää, että seik-
kailija ei voisi koskaan löytää ajatuksia, haluja
tai tuntemuksia. Tässä hän on oikeassa. Kyse ei
kuitenkaan välttämättä ole siitä, että ajatukset
olisivat immateriaalisia. Miniatyyrifi losofi mme
ei ehkä vain tiedä, mitä etsiä, koska hänellä ei
ole neurotieteellistä koulutusta.


http://www.tieteessatapahtuu.fi/0206/pyysiainen.pdf

Ja tämä vielä: https://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedotteet/Sivut/ihmisen-tietoisuuden-mysteeria-pohditaan-yli-800-asiantuntijan-voimin-turussa-.aspx
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 16, 2016, 10:38:06 ip kirjoittanut Jogiini »
Rigid, the skeleton of habit alone upholds the human frame. -Virginia Woolf

ode

  • Vieras
Vs: NDE ja jälleensyntyminen
« Vastaus #2 : Helmikuu 17, 2016, 07:09:13 ip »
Kuolemanjälkeisen elämän mahdollisuus on ristiriidassa sen elämäntavan ja maailmankuvan kanssa, jota kulttuurimme vaalii ja opettaa. Siksi pidin itsekin pitkään lähes itsestäänselvyytenä, että fyysisen kehon kuolema johtaa automaattisesti vapauteen kaikesta. Käsittääkseni tiede ei kuitenkaan todellisuudessa tiedä paljoakaan esimerkiksi tietoisuuden ja aivojen välisestä suhteesta. Kumpi synnyttää kumman, vai synnyttääkö kumpikaan kumpaakaan? Paljon löytyy spekulaatiota, väittelyä ja ihan järkevänoloisiakin teorioita, mutta ei vankkaa tietoa. Korjatkaa, jos olen väärässä...

Nykyisenlainen tiede mittaa ilmiöitä "ulkoa käsin", ja on siksi pätevä metodi "ulkoisen" maailman tutkimiseen. Ehkäpä tietoisuus on luonteeltaan niin "sisäinen" ilmiö, että sen luonne avautuu vain tutkimalla sitä "sisältä käsin", toisin sanoen meditoimalla. Voisiko olla, ettei pelkän "ulkoisen tieteen" avulla voida ikinä saada selville kokemuksellisen todellisuuden luonnetta, eikä siis myöskään sitä, mitä fyysisen kehon hajottua tapahtuu kokemuksen tasolla?

Tässä on Yuttadhammo Bhikkhun pitämä puhe, jonka eräs keskeinen sanoma on, että buddhalaiset eivät varsinaisesti usko jälleensyntymään, mutteivät myöskään kuolemaan.

http://youtu.be/fYZpacmw-nI

Ekhnaton

  • Viestejä: 297
Vs: NDE ja jälleensyntyminen
« Vastaus #3 : Helmikuu 19, 2016, 10:38:38 ap »
NDE tarkoittaa "Near Death Experience".
Mitä on "vankkatieto"?  Esim NDE-aiheesta on tietoa ja tutkimusta miten paljon hyvänsä, enemmän kuin sitä pystyy lukemaan.
"Vankka tieto" on vain tapoja ja tottumuksia, kun jostakin asiasta tulee lopulta osa tottumusjärjestelmiä, kuten esim evoluutio on jo tällä hetkellä.  Jos Julian Huxley ei olisi ryhtynyt hellittämättömään kamppailuun ja taisteluun sen puolesta, se saattaisi yhtä hyvin kuulua joukkoon "kadonneita & unohdettuja totuuksia".
Siitä miten asiat lopulta tulevat hyväksytyiksi totuuksiksi on erilaisia käsityksiä tieteenfilosofiassa. Joku tieteenfilosofi, en muista nimeä, on kuvannut  hyvin sen miten tiede ei todellisuudessa ole lainkaan sellainen asia kuin se väittää ja esittää olevansa. "Julkinen totuus"-prosessissa  on mukana monia asioita: ihmiskunnan massojen tarpeet, pääoman tarpeet, armeijoiden tarpeet, jne... Se on hyvin monivaiheinen ja vaikeaselkoinen asia.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 19, 2016, 10:40:15 ap kirjoittanut Ekhnaton »

ode

  • Vieras
Vs: NDE ja jälleensyntyminen
« Vastaus #4 : Helmikuu 19, 2016, 04:36:04 ip »
Olen samaa mieltä.

Tarkoitin aiemmin, ettei tiedemaailmalla ole kovinkaan paljoa tietoa tietoisuuden olemuksesta. Niin ollen uskomus, jonka mukaan tietoisuus syntyy aivoista ja sammuu aivojen hajottua, on vailla tieteellistä pohjaa. Ja niin kuin totesit, näyttäisi kyseinen uskomus vieläpä olevan ristiriidassa tehtyjen havaintojen kanssa.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 19, 2016, 04:51:59 ip kirjoittanut ode »

Ekhnaton

  • Viestejä: 297
Vs: NDE ja jälleensyntyminen
« Vastaus #5 : Tammikuu 13, 2017, 11:09:44 ap »
Luin aiheeseen liittyvän erinomaisen kirjan Kuoleman toiset kasvot; vanhenemisen ja kuoleman biologiaa, William R. Clark, Art house.
Pitää varmaankin olla vähintään neurokirurgi ettö aiheesta saa sanoa jotakin, niinpä on olemassa kirja Proof of Heaven, jossa koomassa ollut neurokirurgi, Eben Alexander, kertoo kokemuksestaan.
Aihe on tulenarka, ja sitä vastustetaan kiihkeästi joissakin tieteen (ja epätieteen) piireissä.
Elizabeth Kubler-Rossia vihattiin konkreettisten tekojen tasolle asti. Hän kertoo tällaisista tapahtumista ja kokemuksista kirjassa Wheel of Life. Esimerkiksi hänen talonsa, jossa oli arkistoituna 20 000 kuolemanraja -tapauksen selostukset, poltettiin.

Sellaisuudesta

  • Viestejä: 41
Vs: NDE ja jälleensyntyminen
« Vastaus #6 : Tammikuu 19, 2017, 08:01:17 ip »
Hei,

Tämmöinen löytyy tuosta tieteellisestä näkökulmasta jos kiinnostaa.

http://iands.org/home.html