Tiedotus & tapahtumat > Buddhalaiset ryhmät esittäytyvät

Danakosha Finland

(1/7) > >>

Danakosha:


Danakosha Finland


Danakosha Finland on tiibetinbuddhalaisen Ngagyur Nyingma -käännöskoulukunnan perimyslinjan ja opetusperinteen mukainen dharmayhdyskunta jolla on reilut 40 rekisteröityä jäsentä ja yli sata opintopiireihin kuuluva jäsentä. Yhdyskunta rekisteröitiin Suomessa vuonna 2005 Tulku Dakpa Rinpochen hengellisessä ohjauksessa. Hän määrittelee keskuksen tavoitteen ja tarkoituksen seuraavasti:

''Dharmayhdyskunnan päätarkoituksena on, yleisesti maailmassa ja erityisesti Suomessa ja muissa länsimaissa, hyödyttää väliaikaisesti ja lopullisesti tuntevien olentojen mieliä selkeyttämällä polku ja keinot todellisen onnen ja rauhan löytämiseksi. Tämä on kaiken onnen lähde, rauhan ja onnellisuuden perusta maailmassa, kolmen myrkyn eli häiritsevien tunteiden todellinen parannuskeino, täydellinen polku, joka vapauttaa samsaran kärsimyksen totuudesta. Buddhadharman perustana on turvautuminen syvällä aikomuksella Kolmeen Jalokiveen sekä rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon, bodhicittan eli valaistumismielen sekä täydellisen näkemyksen kehittäminen. Tätä harjoitetaan kuuntelemalla, pohdiskelemalla ja mietiskelemällä pyhiä sutra- ja tantratekstejä. Harjoitukseen sisältyy myös toiminta omien kykyjen mukaan kaikkina aikoina ja kaikissa paikoissa yksinomaan muiden hyödyksi tai vähintään lupauksen tekeminen näin toimimiseksi sekä myönteiset teot muiden hyödyksi kehon, puheen ja mielen kolmen oven välityksellä. ''

Danakosha on ainoa dharmakeskus Suomessa jolla on akateemisesti täysin pätevöitynyt ja omien perimyslinjojensa suosittelema tiibetinbuddhalainen opettaja, joka on asettunut Suomeen asumaan. Hän on nk. Dzogchen-perinteen tulku, eli jälleensyntynyt mestari. Opintonsa hän on suorittanut Mindrolling-perinteen ylläpitämässä buddhalaisessa yliopistossa, josta hän on valmistunut  kantamaan Vajradharan titteliä. Mahdollisuuksien mukaan Danakoshaan kutsutaan myös näiden perimyslinjojen muita opettajia ja mestareita, sellaisia kuin HH. Taklung Tsetrul Rinpoche ja Khandro Rinpoche. Tulku Dakpa Rinpochella on myös paljon oppilaita ja velvollisuuksia muissa maissa. Hän auttaa olentoja myös materiaalisesti perustamansa apuorganisaation Danakosha Aid:in kautta.

Danakoshan dharmakeskuksen nimi viittaa muinaiseen paikkaan Intiassa jossa ns. Dzogchen-opetukset annettiin ensimmäisen kerran. Danakosha-keskuksen opetus ja valmistelevat harjoitusohjelmat tähtäävät siihen että oppilas lopulta saa myös nämä Suuren täydellistymisen opetukset. Valmentautuminen kestää useita vuosia ja sisältää mm. perinteisen tantrisen ''ngöndron'' johon kuuluu runsaasti resitaatioita ja mantrojen toistoja, joiden voimasta oppilaan karma hioutuu ja muuttuu. Ngöndro-harjoitus noudattaa Lonchen Nyingthik -perimyslinjaa.
 
Harjoitusohjelmiin voi liittyä koska tahansa. Siirtyminen uudelle harjoitustasoille tapahtuu yleensä syksyisin kun Tulku Dakpa Rinpoche on tarkistanut oppilaan toiveet ja edellytykset. Danakoshaan voi myös tulla erillisiin opetustapahtumiin tai harjoituksiin ilman pitkäaikaista sitoutumista.
Danakoshassa on ryhmäharjoituksia 2-3 kertaa viikossa Helsingissä ja Turussa 1 krt viikossa. Tampereella ryhmäharjoituksia on silloin tällöin. Resitaatiot lausutaan tiibetinkielellä.  Kaikki harjoitustekstit on käännetty englanniksi ja/tai suomeksi.
Danakosha on vanhoja perinteitä kunnioittava dharmakeskus. Täydellistä bodhicittaa, eli buddhamieltä tavoitellessaan etevä oppilas saa omakseen myös monipuolisen tradition, hyvän ja joustavan käytöksen ja sen kaikki siunaukset.

Linkki Danakoshan verkkosivuille:http://www.danakosha.fi/etusivu.html
Tapahtumakalenteri:http://www.danakosha.fi/kalenteri/kalenteri.html

(05102011)

pael:
Osaako Tulku Dakpa Rinpoche suomea?

pael:
Tarkoitin puhuuko hän suomea?

Danakosha:
Tulku Dakpa Rinpoche puhuu täällä englantia. Keskusteluihin ja opetuksiin saa tulkkauksen pyydettäessä.

pael:
Millaiset kurssi-sisällöt on Buddhalaisuuden perusteet kurssissa?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta