Kirjoittaja Aihe: Kajo Zendon kevätsesshin 11.-13.5.2012  (Luettu 1534 kertaa)

KajoZendo

  • Vieras
Kajo Zendon kevätsesshin 11.-13.5.2012
« : Huhtikuu 11, 2012, 12:47:22 ap »
Aika: perjantai 11.5.- sunnuntai 13.5.2012
Paikka: Abhayalokan retriittikeskus, Järventaustantie 816, 12600 Loppi
Sesshinin vetäjä: Markus "Uku" Laitinen, Kajo Zendon johtaja ja pääohjaaja
Hinta: 100 € (täysihoito eli sis. ohjelman, majoituksen ja ruoan)

Toukokuussa on ryhmämme vuoden ensimmäinen virallinen soto zen-sesshin, joka ei tarkoita ryppyotsaista meininkiä, vaan omistautunutta harjoittamista. Vietämme sesshinin hiljaisuudessa, täysin turvat tukossa dokusania (=kahdenkeskistä luottamuksellista keskustelua ohjaajan kanssa) ja opetuspuheita lukuunottamatta. Lisäksi kaikilla vapaa-ajoilla ja yöllä saa halutessaan harjoittaa zazenia mietiskelysalissa. Sesshiniä ei kuitenkaan suositella täysin vasta-alkajille, koska zazenin harjoittaminen on suhteellisen vaativaa sekä henkisesti että fyysisesti.

Sesshin on muodollinen eli siellä toimitaan tarkasti aikataulujen mukaan. Tarkka ja muodollinen aikataulujen noudattaminen takaa jokaiselle mahdollisuuden keskittyä intensiiviseen harjoittamiseen. “Zen-hörhöily” on riisuttu minimiin eli siellä ei ole pakollisia suutrien lausumista eikä muita rituaaleja normaalin zendo-käyttäymisen lisäksi. Perinteemme mukaisesti harjoituksemme on läsnä kaikessa mitä teemme, ja siksi vapaa-aikakin on suuri osa harjoittamista; meillä on mahdollisuus olla läsnä kaikessa mitä teemme.

Harjoituksemme on perinteemme mukaisesti zazen ja zazenin muotomme on shikantaza (=vain istuminen). Sesshinilläkään ei tästä sallita poikkeuksia eli harjoitamme tiukasti mestari Dogenin (1200-1253), koulukuntamme perinteen mukaisesti, muistaen kuitenkin hymyillä. Ei zenin harjoittamisen tule olla liian vakavaa, vaikka seinää paljon tylsinä tuijotetaankin.

Ilmoittautumiset ja maksut sesshinin alkuun mennessä.

100 € hintaan sisältyy ohjelma, majoitus ja ruoka eli kyseessä on täysihoito. Maksu tulee suorittaa yhden (1) viikon kuluessa ilmoittautumisesta ja viimeistään ennen sesshinin alkua. Saat ilmoittautumisen yhteydessä tilinumeron ja tiedot maksamiseen. Maksamalla vahvistat osallistumisen. 20€ maksusta menee retriittipaikan varausmaksun kattamiseen ja sitä ei voida palauttaa.

Peruutukset: Retriittimaksusta palautetaan 15.3.2012 mennessä 85%-20€, 15.3.-30.4.2012 50%-20€. 30.4.2012 jälkeen ei palautuksia.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: info[at]kajozendo.org

Sesshinille tulevalla tulee olla kokemusta ryhmässämme tai jossain muussa soto zen-ryhmässä istumisesta. Kokemus ei tarkoita vuosien kokemusta, vaan lähinnä harjoituksen ja zendo-käyttäytymisen tuntemusta. Sesshin soveltuu vähemmän harjoittaneille, mutta ei täysin vasta-alkajille, joten siksi tulee hankkia ensin kokemusta esim. ryhmässämme harjoittamisella. Lisätietoja saat Ukulta osoitteesta: info[at]kajozendo.org.

Jos sinulla on ruoka-aineallergioita, mainitse niistä ilmoittautumisen yhteydessä. Sesshinillä syömme kasvisruokaa.

Lisätietoja:

Abhayaloka sijaitsee kauniissa maalaismaisemassa Loppijärven rannalla Läyliäisissä. Asuinrakennus on suuri puutalo, jossa on tilava mietiskelysali, ruokasali, keittiö ja oleskeluhuone, makuuhuoneet, 3 vessaa ja 2 suihkua. Majoittuminen on 3-6 hengen huoneissa.

Saapuminen retriittiin: Sesshinille tulee saapua klo 0900 mennessä. Paikalle pääsee Helsingistä päin tultaessa Läyliäisten kautta Lopelle ajavilla busseilla. Läyliäisistä voi ottaa taksin (n. 10€) tai jäädä pois Hevosojan tienhaaran pysäkillä (kolmas pysäkki Läyliäisten keskustasta), josta voimme hakea autolla. Abhayalokan retriittikeskus on keltainen pitkä puutalo tien oikealla puolella. Järjestämme paikalle myös kimppakyytejä, ja olemme tästä yhteydessä ilmoittautuneiden kesken lähempänä sesshiniä.

Mukaan tarvitset: Vuodevaatteet tai makuupussin (patjat, peitot ja tyynyt ovat valmiina), pyyhkeen ja pesuvälineet.

Ohjelma: Sesshin alkaa perjantaina klo 0930 ja päättyy sunnuntaina klo 1400. Lataa kevätsesshinin ohjelma pdf:nä täältä: http://www.kajozendo.org/aikataulut/sesshin/