Kirjoittaja Aihe: Johdantokurssi zen-traditioon ja harjoittamiseen 7.4.2012  (Luettu 1650 kertaa)

KajoZendo

  • Vieras
Johdantokurssi zen-traditioon ja harjoittamiseen 7.4.2012
« : Maaliskuu 22, 2012, 10:47:06 ap »
Lainaus
Oletko kiinnostunut zenistä ja buddhalaisuudesta, mutta jälleensyntymät, kellot, suitsukkeet, kaavut ja torvet eivät välttämättä kolahda sinulle? Haluaisitko harjoittaa zazenia eli istumamietiskelyä, mutta rituaalit ja uskonnollinen konteksti ei juurikaan vetoa sinuun? Tervetuloa soto zenin pariin!

Soto zen tunnetaan arkisesta ja mutkattomasta lähestymisestä zeniin ja buddhalaisuuteen, jossa oleellista on pyrkiä elämään omaa arkista elämäänsä niin hyvin kuin kykenee. Soto zenin harjoittaminen kulminoituu zazeniin. Zazen tarkoittaa istumamietiskelyä ja zen-perinteessämme se tarkoittaa kokonaisvaltaista toimimista sekä itsensä että muiden hyväksi. Zazen on käytännönläheinen harjoitus, joka on mahdollista meille kaikille. Zazenia voi harjoittaa kuka tahansa, uskontoon, ideologiaan tai elämänkatsomukseen katsomatta.

Johdantokurssilla tutustutaan zen-traditioon ja harjoittamiseen käytännössä. Eri istuma-asennot zazenin harjoittamiseen, soto zenin historia, harjoittamisen periaatteet arkisessa elämässä sekä omakohtainen kokemus zazenista tulevat kaikille tutuksi. Kurssilla on paljon aikaa kysymyksille, ja siksi kurssi soveltuu myös jo pidempään harjoittaneille. Johdannon jälkeen ovat perinteen tavat tuttuja ja esimerkiksi samat maneerit pätevät pääpiirteittäin harjoitettaessa useimmissa Japanin soto zen-temppeleissä tai Euroopan soto zen-keskuksissa (tietysti aluekohtaisia eroja on).

Johdannon kantavana ideana on, että johdannon jälkeen jokainen voi halutessaan jatkaa omakohtaista zazenin harjoittamista omassa elämässään, osana arkeaan. Zazenia harjoittaakseen ei tarvitse ryhtyä buddhalaiseksi tai mennä kauas vuorille. Zenin ydin on tehdä parhaansa juuri siellä missä on – vanhempana, puolisona, opiskelijana, ihmisenä.

Johdannon vetää Markus “Uku” Laitinen, Kajo Zendon johtaja.

Päivämäärä ja aika: 7.4.2012 klo 10.00-15.00
Paikka: Elias-koulu, Ehrensvärdintie 31-35 (Eira), Helsinki
Osallistumismaksu: 20 €

Ilmoittautumiset: info@kajozendo.org. Lisätietoja myös puhelimitse (Markus Laitinen) +358401470110.