Kirjoittaja Aihe: muokattu viesti  (Luettu 11484 kertaa)

Jogiini

 • Valvoja
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 217
Vs: muokattu viesti
« Vastaus #15 : Syyskuu 14, 2013, 09:44:39 ap »
BuddhaDharmaFoorumin linjaukset ja säännöt ovat samanlaiset kuin koko sen kymmenen vuoden ajan jolloin foorumi on toiminut. Verkkosivun tavoite on aina ollut edistää buddhalaisuutta ja erilaisten buddhalaisten traditioiden luotettavaa tiedottamista suurelle yleisölle. Satunnaiset kyselyt ovat osoittaneet että ihmiset todella löytävät itselleen dharmaryhmiä tämän sivuston kautta, mikä mielestäni on suurenmoista. Tällainen maakohtainen yhteinen dharmasivusto on itse asiassa hyvin harvinen. Suuressa osassa maailmaa, eri maiden dharmaryhmät tiedottavat vain omilla sivullaan tai kansainvälisillä foorumeilla englanniksi. -Meillä tämä keskusteluosio on enemmänkin ekstra - ei pääasia. Voisi myös ajatella että poistamme keskusteluosion kokonaan ja jättäisimme vain tiedotuksen, mutta mietetään sitä joskus myöhemmin yhdessä tapahtumajärjestäjien kanssa. Meille tulee myös mainostilatiedusteluja, joilla voisi rahoittaa koko systeemin.

Koko tämän ajan olemme tietysti tietysti vastaanottaneet satunnaista kriittikkiä ja ärtyneitä mielenilmaisuja ja muutosehdotuksia, varsinkin nuorilta energisiltä jäseniltä joita ehkä loukkaa kun heidän henkilökohtaista "sanavapauttaan" rajoitetaan tai mielipiteitä ei kuunnella. Ikävä kyllä semmoista nyt vaan sattuu. Emme vaan voi täyttää kaikkien toiveita. Pahoitteluni siitä.

Toisaalta meillä on on Suomessa täysi sanavapaus ja useita foorumeita. Jokainen varmaan löytää itselleen mieluisan, jossa on samanhenkisiä juttukavereita. Joten kiitän teitä jotka olette osallistuneet mukaviin juttuketjuihin ja haluatte nyt poistua. : )
Rigid, the skeleton of habit alone upholds the human frame. -Virginia Woolf

nikki

 • Viestejä: 169
Vs: muokattu viesti
« Vastaus #16 : Syyskuu 14, 2013, 11:57:30 ap »
Satunnaiset kyselyt ovat osoittaneet että ihmiset todella löytävät itselleen dharmaryhmiä tämän sivuston kautta, mikä mielestäni on suurenmoista.

Juu tuosta ei voi muuta kuin iloita :)

Konchog Zopa

 • Viestejä: 10
Vs: muokattu viesti
« Vastaus #17 : Syyskuu 14, 2013, 04:44:02 ip »


Yksittäisten henkilöiden postaukset ovat usein sen verran tunnepohjalta rustattuja, kuten tämänki keskustelu, että se ei ihan heijasta buddhanluontoa.

Kyllä mekin täällä yritämme edistää dharmaa ja siunauksia ihan kuten sanot, eikä tässä ole kyse rahastuksesta, -sen verran pieni tuo vuosimaksu on että sillä ei kukaan saa palkkaa ja kolme henkilöä makselee verkkohotellia myös omista rahoistaan. Joku kumma suomalainen peruskateus silti aina vaan nostaa päätään (tai häntäänsä ) ja tyypit tipauttelee happamia kommenteja, mikä minun mielestä on tosi tylsää eikä  edistää mitään muuta kuin pahaa mieltä. Absurdia suorastaan.

tämän threadin oikea tarkoitus ja ilmoitus poistettiin. sekään ei heijasta buddhaluontoa että moderaattorit poistavat ilmoitukset buddhadharmasta.

kaikki varmaan tietää ainakin HE Garchen Rinpochen joka on maailman yksi valaistuneimmista mestareista tällä hetkellä maanpäällä olevista.

kaikki ei varmaan ole kytköksissä Drikung Kagyu perimyslinjaan. ja valitettavasti suomessa ei ole edes perimyslinjan keskusta. jokatapauksessa itse kuulun tähän perimyslinjaan ja halusin vain ilmoittaa ihmisille tulevasta tapahtumasta joka on suht lähellä suomeen nähden. moskovassa.

jos moderaattori olisi ollut ymmärtäväinen ja osoittanut myötätuntoa rakkautta ja avoimuutta ihmisiä kohtaan, olisi hän voinut varmaan siirtää ilmoituksen johonkin parempaan paikkaan kuin roskakoriin.

se että miksi keskustelu menee happamaksi ja negatiiviseksi on varmaan se mitä energiaa siihen laitetaan. myös moderaattorilla on oma nimikirjoitus tässä aiheessa ja tämän happamien kommentien syy seuraus suhteessa.

peruskateus ? voitko selittää vähän laajemmin ja liitätkö kontekstiin että ihmiset ymmärtävät mistä oikein puhut. eli päätelmäsi ja selityksesi tarkemmin kokemastasi kateudesta ja missä se tulee muitten kommenteissa esille?

ymmärrän että ylläpitäjät ovat tehneet tämän foorumin muita auttaakseen ja tekevät hyvää työtä. se että maksatte tämä sivun ylläpitämisestä ei pitäisi olla mielestäni mitenkään negatiivinen juttu. autatte ihmisiä. mut suhtautuminen kullakin.

se että tämä keskustelu ei heijasta buddhaluontoa ei johdu mielestäni keskustelusta vaan siitä millä tasolla kukin ihiminen dharman harjoittamisessa on. se joka on yhteydessä buddhaluontoonsa, heijastuu se hänen sanoistaan ja sydämestään, ja sen voi myös aistia sanojen energiasta.

anyway tämä keskustelu on aika yhtä tyhjän kanssa ja voidaan jauhaa toistemme kommenteista iät ja ajat ilman että tulemme mihinkään lopputulokseen.

jos moderaattori niin sallii niin voi luoda ilmoittamalleni tapahtumalle oman threadin tai olla luomatta. ihan sama oikeastaan, täältä tuskin kukaan on lähdössä. en edes tiedä onko täällä yhden yhtä vajrayana harjoittajaa ja millä kokemuksella.

tai jos voin luoda sen uudelleen niin kerro mihin paikaan sen voi laittaa.

niillä joilla on englanninkielen taitoa niin suosittelen Dharmawheel.com foorumia tai vajracakra.com foorumia. vajracakra on Dzogchen myönteinen foorumi kun taas dharmawheel on mahayana ja vajrayana painoitteinen.

hyvä foorumi ja hyvää keskustelua ja paljon aktiivisempaa ja kehittyneempää kun täällä. onhan kyseessä kansainvälinen dharman harjoittajien yhteisö

Jogiini

 • Valvoja
 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 217
Vs: muokattu viesti
« Vastaus #18 : Syyskuu 14, 2013, 10:43:01 ip »
.......
se että miksi keskustelu menee happamaksi ja negatiiviseksi on varmaan se mitä energiaa siihen laitetaan. myös moderaattorilla on oma nimikirjoitus tässä aiheessa ja tämän happamien kommentien syy seuraus suhteessa.

.peruskateus ? voitko selittää vähän laajemmin ja liitätkö kontekstiin että ihmiset ymmärtävät mistä oikein puhut. eli päätelmäsi ja selityksesi tarkemmin kokemastasi kateudesta ja missä se tulee muitten kommenteissa esille?......

.....
jos moderaattori niin sallii niin voi luoda ilmoittamalleni tapahtumalle oman threadin tai olla luomatta. ihan sama oikeastaan, täältä tuskin kukaan on lähdössä. en edes tiedä onko täällä yhden yhtä vajrayana harjoittajaa ja millä kokemuksella.

tai jos voin luoda sen uudelleen niin kerro mihin paikaan sen voi laittaa.
.......


Hei,
Kirjaudu ensin foorumille ja mene esim. tiibetinbuddhalaisuus-osioon ja aloita uusi aihe vaikka nimellä Drikung Kagyu tai toiminta lähimaissa... tai mikä vaan mielestäsi sopii aiheeseen. Olisi hyvä jos kirjoitat suomeksi tai selität hieman mieluummin kuin laitat pelkän linkin. Jos joskus perustat Drikung keskuksen Suomeen tai kutsut linjan opettajia tänne, voisit ryhtyä viralliseksi tapahtumajärjestäjäksi jolloin luultavasti tiedotat perimyslinjasi tyylin ja toiveiden mukaisesti ja siten kuin opettajasi toivoo.

En viitsi enää arvioida jäsenten tunnetiloja tai mahdollista kateuden tai myötäiloitsemisen tasapainoa. Eihän siitä seuraa muuta kuin lisää naljailuja.
Rigid, the skeleton of habit alone upholds the human frame. -Virginia Woolf

Saltzmann

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 350
 • bottiovimikko
Vs: muokattu viesti
« Vastaus #19 : Syyskuu 15, 2013, 07:29:58 ip »
Konchog Zopa, Olet saanut vastauksia ja moden buddhaluonto on arvioitu. Asia siis kai selvä.

...ja nää varmistus painikkeet on kans ihan naurettavia täällä. kaks kertaa turvakoodi joka kerta kun postaa.

Tästä täytyy sanoa, että kyllä nuo varmistukset ovat, ikävä kyllä, ihan pakon sanelemia. Ilman niitä tällä on joka päivä kaikenlaista spammia ja meikämannen pitäisi täällä joinakin päivinä jännetupintulehduksen rajoilla nakata spammareita spammeineen ulos ja vielä asettaa niille manuaalisesti banneja. Se ei ole vaikeaa, mutta aika rasittavaa ja aikavaa. Meriittejä voi ehkä yrittää kerätä vähän järkevimmilläkin keinoilla. Muutenkin meriittien bongauksien onnistumisprosentti on aika kyseenalainen.

Jos poistetaan ne asetukset, niin kaikki rasittuu. Ei tosiaan kannata.

-Kajo Zendo oli meille tosiaan hankala,..

 Ryhmällä oli kuitenkin perimyslinja, jota mielellään olisimme kunnioittaneet.

Olen samaa mieltä, että aikoinaan Kajo Zendo oli aikoinaan välillä haastava, kun munkin kaapujen takaa tuli välillä aika radikaalia settiä buddhalaisuuden nimissä, kunnes pääjehu shoppaili ihan toisenlaisia perinteitä päästäkseen erilaisilla keinoilla lähemmäs Nirvanaa. Toisaaltaan palautan myös mieliin sen, että Kajo Zendo olisi ollut tervetullut tänne uudistuneeseen foorumiin. Ihan käsittääkseni siellä on nykyään asiallinen ja ehkä aika perinteinenkin meno.

Kaikilla pienillä ryhmillä ei ole panostaa 15 euroa ilmoitteluun, jos muutenkin menevät plus- tai miinus -linjalla. Näitä tiedän pari, kolme. Plus nyt forumille sijoittaneiden tapahtumanilmoittajien piikkiin ilmoittavat nekin tapahtumat ulkomailla, joilla on ehkä olisi kohtalainen budjetti. Tapahtumat ulkomailla Dharma-jäniksenä ja pieniä suomalaisia ryhmiä ei sponssaa kukaan?

Toisaalta uskon, että kaikilla on se oma karmansa kohdata Dharmaa ja joku tietty ryhmä, joskus pitkän etsimisen jälkeen ja joskus vähän puskan takaa valmistautumatta. Näin käy väistämättä, kun aika on kypsä. Minusta sen kulkuun voi luottaa eikä sitä voi kukaan estää. Kullakin karmansa.

T. Saltzmann
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 15, 2013, 07:36:55 ip kirjoittanut Saltzmann »
All deities reside in the human breast.  William Blake