Kirjoittaja Aihe: Adressi henkisyyden sensurointia vastaan Iso-Britanniassa  (Luettu 1479 kertaa)

Laura B

  • Viestejä: 1
Adressi henkisyyden sensurointia vastaan Iso-Britanniassa
« : Elokuu 20, 2013, 01:02:29 ip »
En ole varsinaisesti buddhalainen, eikä adressi koske buddhalaisia varsinaisesti. Harjoitan kuitenkin meditaatiota ja muita henkisiä harjoitteita, ja uskon, että kys. asia koskee kaikkia mistä tahansa henkisyydestä kiinnostuneita, siksi levitän tänne sanaa.

Olette ehkä kuulleet Iso-Britanniassa käyttöön tulevista internet-suodattimista, joilla aiotaan estää lasten ja nuorten pääsy "vahingollisille" sivuille, kuten sellaisille, jotka sisältävät esim. pornografiaa, väkivaltaa ja itsemurhaan liittyviä asioita.

Asiaa kampanjoidaan "viattomien lasten suojelun vuoksi", mutta mitä julkisesti ei kuitenkaan ole mainittu, on se, että suodattimet estäisivät oletusarvoisesti nuorten (ja myös kaikkien muiden käyttäjien) pääsyn "esoteeriseen materiaaliin" ja mille tahansa foorumeille, blogeille tms. käyttäjien itse tuottamaan sisältöön.

Pointti on se, että esoteerinen materiaali ja foorumit on lisätty estolistalle kuin salavihkaa. Sitä ei ole mainittu julkisuudessa, siihen ei ole annettu syitä, ei ole kerrottu, kuka siitä päätti. Mitä "esoteerinen" edes tarkoittaa? Käsite on niin laaja, että mikä tahansa "henkinen" voitaisiin luokitella sen alaiseksi, kuten henkiparannus, meditaatio, jooga, tietoinen läsnäolo jne.

Onko tämä tarkoituksellista? Minusta koko juttu näyttää yritykseltä kontrolloida informaatiota, mihin nuoret (ja muut) pääsevät käsiksi, etenkin "vaihtoehtoisia" näkemyksiä mediasta, terveydestä, henkisyydestä jne.

Asia koskee tietysti pelkästään Iso-Britanniaa tällä hetkellä, ja on vaikea sanoa, millaisia vaikutuksia sillä saattaisi muuhun maailmaan olla tulevaisuudessa. Mutta entä, jos tämänkaltainen sensuuri lopulta leviäisi ympäri maailmaa, haitaten ihmisten elämää ja oikeuksia kaikkialla? Kanadassa eräs parlamentin jäsen on jo ehdottanut, että he seuraisivat asiassa Iso-Britannian jalanjäljissä.

Allekirjoittakaa adressi allaolevasta linkistä:

http://www.change.org/petitions/uk-prime-minister-david-cameron-stop-the-unnecessary-censor-of-esoteric-websites-and-web-forums

Rekisteröintiä ei tarvita, vain nimi ja sähköpostiosoite.


Lisätietoa löytyy allaolevista linkeistä:

http://www.huffingtonpost.com/2013/07/29/uk-internet-filter-block-more-than-porn_n_3670771.html

http://vigilantcitizen.com/latestnews/uk-is-about-to-filter-out-internet-adult-sites-and-esoteric-material/

http://www.ultraculture.org/uk-to-censor-esoteric-websites/

https://www.openrightsgroup.org/blog/2013/sleepwalking-into-censorship

http://blogs.computerworlduk.com/open-enterprise/2013/07/uk-risks-sliding-into-something-worse-than-censorship/index.htm


Asiaan liittyvä facebook-sivu englanniksi:

https://www.facebook.com/esotericmaterialcensorship?ref=stream


Jos teillä on aikaa ja kiinnostusta, lähettäkää adressia eteenpäin! Tarvitaan 100 000 allekirjoitusta, jotta asia voitaisiin ottaa käsittelyyn Iso-Britannian hallituksessa.