Kirjoittaja Aihe: Buddhalainen yhteistoiminta  (Luettu 3140 kertaa)

Jogiini

  • Valvoja
  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 214
Buddhalainen yhteistoiminta
« : Lokakuu 04, 2011, 09:56:03 ap »
Tässä Taehye Sunimin tervehdys kaikille Suomen buddhalaisille. Rauhanpäivänä su 2.3 pidettiin Pasilan Rauhanasemalla Helsingissä buddhalaisten ryhmien ja harjoittajien yhteinen dialogihetki.

  Tervehdys!
Olen iloinen siitä, että eri koulukuntien buddhalaiset harjoittajat ovat pitäneet antoisan keskustelukokoontumisen kansainvälisenä rauhan päivänä, joka on myös Mahatma Gandhin syntymäpäivä.
En voinut osallistua siihen edes netin tai puhelun kautta, koska meillä oli eilisiltaan saakka retriitti täällä.  Kuitenkin myöhemmin toivon saavani enemmän tietoa aiheista, joista keskusteltiin.
Nähdäkseni tämänkaltaisten kokoontumisten merkitys on siinä, että kartoitetaan ne käytännölliset ja henkiset asiat, joiden edistämiseksi buddhalaisten ryhmien olisi hyvä työskennellä
yhdessä.  Lisäksi tunnetaan konkreettisesti buddhalaisten yhteenkuuluvuus  -  olemme kaikki "hyvän perheen" eli Buddhan perheen "poikia ja tyttäriä". 
Kun on kartoitettu mahdolliset yhteiset projektit, voidaan miettiä niiden toteuttamista realistisesti.  Monet asiat, jotka liittyvät mm. yhteydenpitoon viranomaisten ja lainsäätäjien kanssa,
voidaan toteuttaa parhaiten Suomen Buddhalaisen Unionin puitteissa.  Toivonkin että ne buddhalaiset yhdistykset, jotka eivät vielä ole SBUn jäseniä, harkitsisivat vakaasti siihen liittymistä.
Jos valtaosa Suomen buddhalaista kuuluu SBUn jäsenyhdistyksiin, virallisille tahoillekin on selvää, mihin ottaa yhteyttä, kun tarvitaan buddhalaisten edustusta esim. kouluopetukseen,
sairaanhoitoon, hautaukseen, bioeettisiin kysymyksiin yms. liittyvissä asioissa.   
Eräs idea: jos seuraava kokoontuminen on toukokuussa vietnamilaistemppelissä, voisiko siihen liittää samalla buddhalasen yhteisvesakin vieton siten, että eri ryhmät lausuisivat tekstejään,
esittäisivat taiteellista ohjelmaa, puheita tai muuta vastaavaa? 
Toivon menestystä yhteydenpidolle ja tuleville kokoontumisille! 

Taehye sunim (paalinimi: Mahāpañña bhikkhu)
Rigid, the skeleton of habit alone upholds the human frame. -Virginia Woolf

nikki

  • Viestejä: 169
Vs: Buddhalainen yhteistoiminta
« Vastaus #1 : Lokakuu 05, 2011, 10:40:43 ap »
Tuntuu että moni budhalainen tulkitsee budhalaisuuden niin eri tavalla, jotkut eivät usko jälleensyntymään,
jotkut uskovat jne.

On aika hankala tehdä yhteistyötä jos kaikki tulkitsevat asiat erilailla.

Yritin etsiskellä mikä on suomen budhalaisen unionin näkemys asioista, mutta mistään en onnistunut löytämään
sellaista.

Onko jollain jotain linkkiä siihen mikä on  suomen buddhalaisen unionin näkemys budhalaisuudesta?

Renge-Kyo

  • Viestejä: 2
Vs: Buddhalainen yhteistoiminta
« Vastaus #2 : Lokakuu 13, 2011, 12:24:18 ap »
Kyllä! Buddhalaiset tulkitsevat asioita kaikki eri tavoilla se on osa rikkautta ja osa perinnettä. Jopa Buddha opetti eri ihmisille eri oppia riippuen  vastaanottajan henkisestä tilasta , kyvyistä käsitellä asiaa sekä ajasta jolloin oppia annettiin. Kaikkien opetusten tarkoituksena oli ja on viedä ihmiset samaan päämäärään eli lopulliseen vapautumiseen kärsimyksestä. Aiheesta on oma lukunsa Lootus sutrassa.

Jogiini

  • Valvoja
  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 214
Vs: Buddhalainen yhteistoiminta
« Vastaus #3 : Helmikuu 10, 2012, 07:03:21 ip »
Tässä tuore menovinkki yhteistoiminnasta kiinnostuneille:

Huomenna on perinteinen Caisan usokontojenvälinen tapahtuma.

Eettisesti kestävä elämäntapa ja harmonia eri katsomusten välillä

11.2.2012 klo 14:00-16:00 Kulttuurikeskus Caisa, Mikonkatu 17, Helsinki, Finland

Paneelikeskustelu kokoaa yhteen ihmisiä eri uskonnoista ja maailmankatsomuksista keskustelemaan ja nauttimaan eri perinteiden musiikkiesityksistä. Keskustelun aiheena on myös tuleva kestävän kehityksen YK-kokous Rio 20+.

Keskustelussa mukana mm. Rilli Lappalainen, Kehys ry, Olli-Pekka Haavisto, Maan ystävät ry, Tuula-Maria Ahonen, Roska päivässä-liike, buddhalainen Janne Päivikkö, muslimi Varol Abdrahim, muslimi Suaad Onniselkä, luterilainen Minna Mannert ja Aarni Moisala, ortodoksi Meri-Sofia Lakopoulos , bahai Lars Silén sekä Ananda marga-liikkeen Didi Ananda Kripa.

Tapahtuman järjestää Suomen Uskontodialogiverkosto, johon kuuluvat seuraavat toimijat: Religions for Peace, The Religions for Peace Women of Faith Network in Finland, Living together in cities ja URI in
Finland: The Forum of Religions in Helsinki and The Faiths Without Borders. Yhteistyössä mukana Kehys ry, Suomen kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö.

Uskontodialogi-verkosto myöntää vuosittain Kultainen sääntö-palkinnon, www.kultainensaanto.wordpress.com. Lisätietoa:
heidi.rautionmaa@gmail.com

Rigid, the skeleton of habit alone upholds the human frame. -Virginia Woolf

Jonne

  • Vieras
Vs: Buddhalainen yhteistoiminta
« Vastaus #4 : Maaliskuu 11, 2012, 08:41:39 ap »
... jos seuraava kokoontuminen on toukokuussa vietnamilaistemppelissä...

Onko nyt toukokuussa siis jokin vesak-juhla jossain temppelissä? Viitsitkö kertoa missä ja milloin moinen tapahtuma on?

Pema Namgyal

  • Viestejä: 314
Vs: Buddhalainen yhteistoiminta
« Vastaus #5 : Maaliskuu 17, 2012, 08:01:29 ip »
Tuntuu että moni budhalainen tulkitsee budhalaisuuden niin eri tavalla, jotkut eivät usko jälleensyntymään,
jotkut uskovat jne.

On aika hankala tehdä yhteistyötä jos kaikki tulkitsevat asiat erilailla.

Yritin etsiskellä mikä on suomen budhalaisen unionin näkemys asioista, mutta mistään en onnistunut löytämään
sellaista.

Onko jollain jotain linkkiä siihen mikä on  suomen buddhalaisen unionin näkemys budhalaisuudesta?

Aika vähän mielestäni on tulkintaeroja eri perinteiden välillä dharman ydinasioista, kuten karmasta, samsarasta, jälleensyntymisestä, oikeasta näkemyksestä, etiikasta, myötätunnosta, tyhjyydestä, itsettömyydestä, riippuvuussyntyisyydestä jne. Lähinnä tätä tulkintaeroa korostavat sellaiset henkilöt, jotka eivät edusta näkemyksiltään traditionaalisia buddhalaisia opetuksia ja haluavat tätä kautta sitten ikäänkuin oikeuttaa omia tulkintojaan dharmasta. Tietyllä tapaa yritetään tuoda esille, mielestäni virheellisesti, niinkuin buddhalaiset perimyslinjat olisivat hyvinkin eri kannoilla jopa ihan dharman perusopetuksista, jotka kuitenkin ovat melkein kaikissa alkuperäisissä perimyslinjoissa todella samankaltaisia.

Tälläisiä perustavanlaatuisia erimielisyyksiä dharman perusopetuksista ei kuitenkaan niin paljoa ole mitä jotkut henkilöt yrittävät antaa ymmärtää. Ymmärrän kuitenkin monet ongelmat kaikessa yhteistoiminnassa, kyse ei kuitenkaan yleensä ole dharman tulkinnan niin suuresta eroavaisuudesta, ettei tultaisi sen takia toimeen(joskus toki on niinkin), kuin siitä että ihmiset eivät vaan oikein keskenään tule toimeen ja eri linjojen harjoittajien kuppikuntaisuus monesti estää hedelmällisen kanssakäymisen eri traditioiden välillä. Tämä on täysin ymmärrettävää kyllä ja pätee myös omalla kohdallani. Itse vieläpä olen melkoinen yksinäinen susi muutenkin, joten minua ei varmasti kovin helpolla saa lähtemään mihinkään yhteistilaisuuksiin, hyvä jos minut saa liikeelle edes oman perimyslinjan harjoittajien tapahtumiin. Lamojen ja mestareiden opetuksissa kyllä käyn mutta muuten en käy juuri missään tapahtumissa. Mielestäni kuitenkin olisi hyvä, että ne jotka haluavat osallistua tälläisiin yhteistapahtumiin eri perimyslinjojen harjoittajien kesken, voisivat niitä järjestää ilman suurta erottelevaa kuppikuntaisuutta tai epäluuloa toisia vilpittömiä buddhalaisia kohtaan. Kuitenkin pohjimmiltaan kaikki buddhalaiset ovat yhtä suurta perhettä.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 17, 2012, 08:19:34 ip kirjoittanut Pema Namgyal »