Keskustelua > Koulukunnat

Shin-buddhalaisuus (Jodo Shinshu)

(1/9) > >>

gyougan:
Hei!

Ajattelin avata oman ketjun Shin-buddhalaisuudelle. Olisi erittäin kiva tietää, löytyykö Suomesta missä määrin muita tästä koulukunnasta kiinnostuneita ihmisiä.

-g

Jogiini:
Etkö haluaisi vähän kertoa tästä suuntauksesta tuossa ryhmäesittelyosiossa?Onko täällä harjoitusryhmää?
Tai jos Suomessa ei ole ryhmää, voisit muuten esitellä linjaa tässä keskusteluosiossa.

Ekhnaton:
 Kansainvälisen Shinbuddhalaisuus organisaation www-sivulla, siellä aivan alhaalla, on suomenkielinen osasto, josta löytyy yhteyshenkilö Suomessa sekä email-osoite,
http://www.shindharmanet.com/temples/temples.htm

gyougan:

--- Lainaus käyttäjältä: Jogiini - Tammikuu 20, 2012, 08:53:43 ap ---Etkö haluaisi vähän kertoa tästä suuntauksesta tuossa ryhmäesittelyosiossa?Onko täällä harjoitusryhmää?
Tai jos Suomessa ei ole ryhmää, voisit muuten esitellä linjaa tässä keskusteluosiossa.

--- Lainaus päättyy ---

Hei!

Harjoitusryhmää ei Suomessa ole, sillä harjoittajia taitaa olla todella vähän. Syyksi uskon sen, että Shin-buddhalaisuus ei vetoa suomalaisiin siitä syystä, että se muistuttaa pintapuolisesti liikaa kristinuskoa, johon moni buddhalaiseksi kääntyvä suomalainen on joko pettynyt tai ei vain muuten arvosta.

Shin-buddhalaisuudessa vaaditaan uskoa, mikä on punainen vaate monelle länsimaalaiselle buddhalaiselle. Tuosta noin vain ei kuitenkaan tarvitse alkaa uskoa satuihin, vaan halu uskoa riittää. Usko on yhtä kuin luottamus, ja luottamus syntyy hiljalleen Amidan nimen lausunnan harjoittamisen myötä.

Opetus Amida Buddhasta tarjoaa pelastuksen kaikille: ei vain heille, jotka osaavat meditoida taitavasti ja noudattaa harjoitussääntöjä (precepts). Pelastus tarkoittaa tietenkin jälleensyntymisen pakosta vapautumista ja Buddhaksi tulemista.

http://www.shinshufin.info/

-g

Ekhnaton:
 Suomessa on ollut joitakin merkittäviä Shinbuddhalaisuuden harjoittajia kuten oheisen artikelin kirjoittaja, nykyään Japanissa asuva professori Seppo Palosaari, http://www.lukio.palkane.fi/raamattunet/buddjapa.html

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta