Keskustelua > Buddhalainen verkkokirjasto

Theravada

(1/2) > >>

Jogiini:
Theravada blogi englanniksi:
http://theravadin.wordpress.com/

Tomi:
Varhaisimpia buddhalaisia opetuksia eli paalin kaanonin diskursseja luettuna ääneen englanniks.

Näitä voi kuunnella vaikka ennen nukkumaanmenoa. Genre on ehkä sen verran hankala että jonkinlainen tietämys Buddhan opetuksista ja suttien kielenkäytöstä on hyväksi, jotta ei tekisi turhan hätiköityjä tulkintoja. Hyvä kirjallinen antologia Buddhan opetuksiin on aloittelijalle Bikkhu Bodhin käännös In the Buddha's Words. Teoksessa on myös hyvät johdantoluvut eri aihealueisiin. Suttat tosin löytää myös digitaalisena webistä, mutta kirja ja lajitelma on ehkä helpompi alkuun.

http://www.amazon.com/Buddhas-Words-Anthology-Discourses-Teachings/dp/0861714911

Täällä on keskeisiä suttia äänitiedostoina dharmaopettajien lukemana:

http://www.suttareadings.net/audio/index.html

Täällä on vähän laajemmin suttia vapaaehtoisten lukemana. Jos haluaa niin voi kuunnella myös alkuperäisellä kielellä:

http://www.audtip.org/

Tomi:
Täällä on kai koko paalin kaanon tekstimuodossa. Keskeisimmistä suttista on useampi käännös. Paljon myös muista tekstejä dhammasta ja sen toteen laittamisesta.

http://www.accesstoinsight.org/

Täällä on Bhikkhu Bodhin ilmeisesti aika jatkuva luentosarja keskeisistä suttista, niiden merkityksestä ja käännöksistä.

http://www.noblepath.org/audio.html

-----------------

Vähän kevyempää.

Täällä on Dhammawheel keskustelualue, joka taitaa olla aktiivisin buddhalainen foorumi (englannin kielellä) tällä hetkellä. Jotenkin tämä onnistuu olemaan asiallinen ja paikalla on ihmisiä (mm. läntisiä munkkeja) jotka ovat hyvin perehtyneitä asiaansa. Jos jokin asia askarruttaa niin vastaus voi löytyä etsimällä googlen avulla tämän saitin sisältä.

http://www.dhammawheel.com/

Täällä on pääasiassa läntisten opettajien opetuspuheita meditaatioilloista ja lyhyiltä kursseilta tai workshopeilta. Mukana on myös munkkien ja keskuksissa vierailleeta kunnianarvoisia aasialaisia opettajien antamisia opetuspuheita.

Nämä ovat aika lähellä läntisen ihmisen arkista elämää. Näiden avulla voi aivan hyvin aloittaa aivan alusta ja saada jonkinlaisen peruskuvan siitä mitä meditaatio on. Myös ohjattuja meditaatioita joita voi tehdä kotona.

http://www.audiodharma.org/

Retriiteillä äänitettyjä puheita. Näitä on tuhansia. Aihehaun kautta voi löytää itseä kiinnostavan opetuspuheen. Paljon myös ohjattuja meditaatioita.

http://dharmaseed.org/

Tomi:
Tämä eikai koske varsinaisesti theravadaa vaan enemmänkin historiallista Buddhaa ja häntä koskevia luotettavimpia lähteitä.

Analayo on saksalainen munkki joka on kunnostautunut akateemisissa riennossa. Ilmeisesti taustalla on myös aika tukeva meditaatiotaustakin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bhikkhu_Analayo

Täällä on luentoja, joissa hän käy Hampurin yliopistossa lävitse todennäköisesti historialliseen Buddhaan pohjautuvaa materiaalia ja niiden opetusta. Paalin kaanonin lisäksi on avuksi otettu näköjään Madhyama-āgama eli kiinan kielinen kaanoni, jossa on paljon paralleeleja tekstiosuuksia suhteessa paalin versioon. Näistä saa aika selkeän käsityksen historiallisen Buddhan opetuksesta.

Kolme akateemista kurssia kuunneltavana handoutteineen ja slaideineen.

http://www.buddhismuskunde.uni-hamburg.de/fileadmin/pdf/analayo/lectures.htm

Tomi:
Täällä on saatavana Ajahn Buddhasan dharma -puheita englanniksi käänettyinä ja puhuttuina.

http://www.liberationpark.org/audiox/tanaj01.htm

Buddhasa oli viime vuosisadan merkittävimpiä theravada opettajia. Hän edusti thaimaan metsätraditiota ja palaamista takaisin varhaisimpiin lähteisiin kommentaarien ohi. Selkeää ja suoraviivaista opetusta ydinasioista.

http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhadasa

Täällä on lisää theravada opettajien puheita audiona ja ihan tekstinä:

http://www.theravada-dhamma.org/

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta