Keskustelua > Koulukunnat

Tiibetinbuddhalaisuus

(1/7) > >>

Jogiini:
Olisi kiva  kuulla ihmisten mielipiteitä siitä miksi  tiibetinbuddhalaisuus kasvaa niin voimakkaasti länsimaissa. Mikä teitä viehättää? Johtuuko ilmastosta? Johtuuko asenteesta? Johtuuko Dalai-lamasta? Entä mikä siinä mättää?

Ladros:
Jaa'a, omalta osaltani luulen et tiibetinbuddhalaiset opettajat lähti liikkeelle lännen suuntaan just oikeaan aikaan ja hippi liike oli täällä alla, olettaisin et tos on yks syy otolliselle maaperälle. Sit tuli paljon keskuksia ja niinpä ihmisiä enempi. Jos katsoo vaikka järjestöjä kuin FPMT, tai Raitanatto aikasemmin mainitsi Kalu Rinpochen ect.. siel on ollu kova liikehdintä ja ihmisiä tullu mukaan, nyt taas tulee vastaan kysymyksiä että miten sais nuoria lisää kun keski-ikä nousee, luulen et jos löytyy oman karismansa omaavia opettajia ni ne vetää puoleensa. Sekä tietty HH Dalailaman näkyvyys mediassa on tosi suuri (verrattuna vaikka muihin uskonnollisiin johtajiin), muistan et omassa uskonnonkirjassa oli kaks eri opettajaa esitelty aasian uskonnoista, HH Dalailama ja Amma.

Mua ainakin viehättää monimuotoisuus, opettajien perinne ja ja ..selvyys. Varmaan jos lukisin theravada- tai zen kirjallisuutta ni voisin kokea samoja fiiliksiä sieltäkin.

tässä alkua. pitänee palata myöhemmin kun on kone käytössä..

Santeri:
"Theravada was the most well known form of Buddhism in the West until the 1970’s when Tibetan Buddhism quickly began to superseded it. In the West today it comes a distant third after Tibetan Buddhism and Zen. It is, as Bhikkhu Bodhi says; ‘a still backwater on the otherwise lively Western Buddhist frontier."

http://www.buddhistische-gesellschaft-berlin.de/downloads/brokenbuddhanew.pdf

lari:
laita suomeksi.

Ladros:

--- Lainaus käyttäjältä: thanavuddho - Marraskuu 14, 2012, 12:24:12 ip ---"Theravada was the most well known form of Buddhism in the West until the 1970’s when Tibetan Buddhism quickly began to superseded it. In the West today it comes a distant third after Tibetan Buddhism and Zen. It is, as Bhikkhu Bodhi says; ‘a still backwater on the otherwise lively Western Buddhist frontier."

http://www.buddhistische-gesellschaft-berlin.de/downloads/brokenbuddhanew.pdf

--- Lainaus päättyy ---

Tässä on tosi nopea ja vapaa käännös:
"Theravada oli tunnetuin buddhalaisuuden muoto lännessä 1970-luvulle asti, jolloin tiibetinbuddhalaisuus syrjäytti sen. Tänä päivänä se on kaukainen kolmas tiibetinbuddhalaisuuden ja zen-buddhalaisuuden jälkeen. Niinkuin Bhikkhu Bodhi sanoo; 'tyyni suvanto muuten villkaalla buddhalaisuuden alueella"

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta