Kirjoittaja Aihe: Chan Mi Kung Finland  (Luettu 4312 kertaa)

Rane

  • Viestejä: 10
Chan Mi Kung Finland
« : Joulukuu 01, 2011, 05:22:36 ip »
Chan Mi Kung Finland pyrkii edistämään buddhalaisten Chan Mi Kung -harjoitusten opetusta ja harjoittamista Suomessa. Toimimme Suomen Chi Kung -yhdistyksen alaisuudessa. Pääopettajamme ovat Tsumura Takashi Sensei ja Kauko Uusoksa.

Chan tarkoittaa samaa kuin japanin kielen termi zen. Se on yksi laajimmalle levinneitä buddhalaisuuden muotoja Kiinassa. Sen kerrotaan tulleen Kiinaan Bodhidharman mukana 520 jKr. Mi puolestaan viittaa tantriseen buddhalaisuuteen, jota Kiinassa toisinaan kutsutaan esoteeriseksi buddhalaisuudeksi.

Esoteerinen buddhalaisuus kiellettiin Kiinassa n. 1150 - 1200 paikkeilla. Buddhalaisia opetuksia kätkettiin liikkeisiin ja liikesarjojen sisälle. Chan Mi Kung kulki pitkään opettajalta oppilaille salaisena harjoituksena, ja sen historiaa ei tunneta tarkasti. Liu Han Wen (1921-2004) oppi Chan Mi Kungiin kuuluvat harjoitukset nuorena kotonaan. Hänen isänsä, isoisänsä, isoisoisänsä ja enonsa opiskelivat useiden eri opettajien johdolla. Liu Han Wen omisti elämänsä sisäisten buddhalaisten Chi Kung -harjoitusten tutkimiselle. Hän järjesteli sukunsa piirissä kulkeneet harjoitukset nykyisin tunnettavaan muotoonsa 1950 -luvulla. Kulttuurivallankumouksen aikana hän joutui monien muiden Chi Kung -opettajien tavoin vetäytymään julkisuudesta. Hän alkoi jälleen opettaa Chan Mi Kungia avoimesti vuonna 1980.

Chan Mi Kungiin kuuluu monenlaisia harjoituksia. Niiden avulla pyritään tasapainottamaan kehon energioita, luomaan ja ylläpitämään meditatiivista tietoisuudentilaa ja kehittämään boddhisattva-asennetta ja viisautta. Chan Mi Kungin perusliikkeet jäljittelevät silkkimatoa. Monet ovat tehneet niitä myös niiden terveydellisten vaikutusten takia.

Lisää tietoa aiheesta sivustolla: http://chanmikung.org/