Keskustelua > Koulukunnat

Zen buddhalaisuus

(1/2) > >>

Ladros:
Lyhyesti ja ytimekkäästi, mua kiinnostaisi tietää miten eri maiden zen buddhalaiset suuntaukset eroavat toisistaan, vai eroavatko? Mun mielikuvat on lähes kaikki Japanin zen buddhalaisuudesta ja ois kiva tietää, miten esimerkiksi Kiinan, Korean ja Vietnamin suuntaukset eroavat Japanin lisäksi toisistaan?

Onko eroja maallikoiden elämässä?
Miten luostarilaitokset toimii? Munkit/Nunnat?
Mitä eroja harjoituksessa, tai onko? jne jne.

Oisko täällä joku joka vois tyydyttää mun uteliaisuutta? :)

Kiitos ja kumarrus.

Raitanatto:
Tässä aikaisempaa keskustelua http://buddha-dharma.info/index.php/topic,88.0.html

Ladros:

--- Lainaus käyttäjältä: Raitanatto - Lokakuu 16, 2012, 04:54:18 ip ---Tässä aikaisempaa keskustelua http://buddha-dharma.info/index.php/topic,88.0.html

--- Lainaus päättyy ---

Kiitos, pitää lukasta pois. :)

Ladros:
Koitin vilasta tuon keskustelun läpi, mutta ei se paljoa mua ainakaan vielä fiksummaksi tehnyt. Koin että suurin osa keskustelusta pyöri Dogenin ja jälleensyntymäteorioiden välillä.  Varsinaisia eroja esimerkiksi luostarilaitosten välillä, harjoituksessa tai maallikkojen elämässä (jos sellaisia eroja on) ei tullut selväksi.. Eli vielä olis kysymykset avoimina :)

maallikko:
Mua kiinnostaa Kiinan Ch'an buddhalaisuus joka levisi Koreaan Soniksi ja Japaniin Zenikisi. Lähinnä sutrat joita Shaolinissa luettiin/opiskeltiin. Oliko siellä siis (mun hatara amatöörin nykykäsitys) Heart Sutra, Lotus Sutra ja Diamond Sutra? Entä muita tekstejä? Joskus nuorempana treenailin kungfua ja sitä kautta Shaolin tuli nimenä tutuksi.

Jossain oli mainittu että hindut tekee myös zen-meditaatiota. Sanskritin sana taitaa olla dhyana. Sen oletan tarkoittavan suunnilleen samaa kuin ch'an, son ja zen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta