Kirjoittaja Aihe: Lha Bab Duchen/Danakosha  (Luettu 1941 kertaa)

Danakosha

  • Viestejä: 73
Lha Bab Duchen/Danakosha
« : Marraskuu 13, 2011, 08:08:17 ip »
Lha Bab Düchen: Buddhan taivaasta palaamisen juhla
Torstai 17.11. alkaen klo 16
Luentosarja: Mipham Rinpochen Valkoinen Lootus. Opetusaarre Seitsemän rivin rukouksesta.
Perjantaista 18.11. sunnuntaihin 20.11., klo 10-12 ja 14:30-17

Monissa vanhoissa buddhalaisissa teksteissä, esim. Dhammapadassa kerrotaan Buddhan paluusta maan päälle. Hän oli mennyt kolmeksi kuukaudeksi Kolmenkymmenenkolmen jumalan taivaaseen  (Trayastrimsha) , jossa hänen äitinsä oli syntynyt uudelleen kuoltuaan lapsivuoteessa.  Buddha halusi osoittaa kiitollisuutta äidilleen ja antaa arvokkaan dharman lahjan, jotta tämä pääsisi samsarasta. Oppilaittensa vaatimuksesta Buddha päätti palata maan päälle jatkamaan opetustehtäväänsä ja Indra-jumala osoitti hänelle jalokivin koristellut kolmiosaiset portaat, jotka arkitehtuurin jumala Viswakarma oli luonut.  Keskiportaita laskeutui Buddha ja hänen molemmin puolin Indra ja Brahma. Tämä tapahtui Sankashyassa, nykyisin Uttar Pradeshissa, Intiassa ja paikka on tärkeä pyhiinvaelluskohde. Tiibetinbuddhalaisessa perinteessä tapahtuman muistopäivä on tärkeä pyhä, jolloin sekä hyvät että pahat teot vahvistavat karmallisia seurauksia miljoonakertaisesti, minkä takia Buddhan seuraajat keskittyvät hyveellisiin tekoihin. http://www.metmuseum.org/toah/works-of-art/28.31

Seitsemän syvällistä riviä


 Danakoshan lama Tulku Dakpa Rinpoche  antaa ohjeet Mipham Rinpochen "Valkoinen lootus"-teoksen ymmärtämiseen sen koko syvyydessä. 18.11-20.11.

Valkoinen lootus, eli Pema Karpo, on kommentaari kuuluisaan Padmasambhavan Seitsemän rivin rukoukseen. Tämä kommentaari selittää erilaiset tavat, joilla Seitsemän rivin rukous voidaan ymmärtää, ja näyttää kuinka rukous sisältää koko Mantrayanan tiivistetyssä muodossa. Tekstin rakenne viittaa siihen, että se ei ole tavanomainen kommentaari vaan mieli-aarre eli Gongter, suora opetus Guru Rinpochelta.

Rekisteröitymiset  osoitteeseen info@danakosha.fi. Suositeltu lahjoitus 90 €, Danakoshan jäsenille, opiskelijoille ja työttömille 60 €.
Muokkaa viestiä
Ilmoita valvojille   212.149.203.9
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 13, 2011, 08:10:31 ip kirjoittanut Danakosha Finland »