Kirjoittaja Aihe: Lootus sutra koulukunta Suomessa  (Luettu 8994 kertaa)

Ekhnaton

  • Viestejä: 357
Lootus sutra koulukunta Suomessa
« : Helmikuu 09, 2012, 04:33:00 ip »
Soka Gakkai International Suomi  http://sgi.fi


 Toinenkin Nichiren -koulukunta on ollut aktiivinen Suomessa, sen nimi on Nichiren Shoshu. Tällä hetkellä sillä ei tunnu olevan julkista toimintaa Suomen kamaralla. Kyseessä on Lootus sutra koulukunta jossa esim Tina Turner on mukana.
Myös amerikkalainen jazz-pianisti Herbie Hancock on ollut mukana Nichiren buddhalaisuudessa. Hancock on vieraillut Suomessa ainakin kahdesti, 1970-luvulla hän opetti NamMyoho Renge Kyo resitaatiota suomalaisille aiheesta kinnostuneille muusikoille.
En tiedä onko heistä enää ketään jäljellä. Pelle Miljoona OY:n kolmannessa kokoonpanossa, vuosina 1981 -1982, oli Nichiren buddhalainen basisti, jonka olen tavannut.

Nichireniläsiä rauhan munkkeja kävi Suomessa 1970 -luvulla useamman kerran, he lauloivat Nam Myoho:ta tennismailan näköistä kalvorumpua soittaen. Heistä oli juttua Kansan Uutisissa, kuvien kera. 
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 09, 2012, 04:41:18 ip kirjoittanut Ekhnaton »

Renge-Kyo

  • Viestejä: 2
Vs: Lootus sutra koulukunta Suomessa
« Vastaus #1 : Helmikuu 26, 2012, 11:56:07 ip »
Nämä munkit jotka mainitsit olivat luultavimmin Nipponzan-Myōhōji koulukuntaa joka on perinteisen Nichiren Buddhalaisuuden  Intialainen muoto ja Nichiren-shu koulukunnan sisarjärjestö jota itse edustan.
Namu Myoho Renge Kyo

pael

  • Vieras
Vs: Lootus sutra koulukunta Suomessa
« Vastaus #2 : Elokuu 21, 2012, 02:58:34 ip »
Millainen on Nichirenin oppi?

Ekhnaton

  • Viestejä: 357
Vs: Lootus sutra koulukunta Suomessa
« Vastaus #3 : Huhtikuu 09, 2013, 05:50:32 ip »
Sanomalehti Kalevassa oli vähän aikaa sitten juttu Soka Gakkaista Suomessa, siinä sanottiin että he ovat saaneet uskonnollisen yhteisön aseman Suomesssa. Asia on kerrottu myös SGI Suomen kotisivuilla.

Ekhnaton

  • Viestejä: 357
Vs: Lootus sutra koulukunta Suomessa
« Vastaus #4 : Huhtikuu 13, 2013, 11:52:58 ap »
Millainen on Nichirenin oppi?

Jos asiaa katsoo teoreettisesti, niin heidän näkemyksensä perustuu Lootus sutraan, lisäksi he arvostavat esim Mahaparinirvana sutraa. Filosofisesti he edustavat Yogachara näkemystä. Japanilainen Lootus sutra koulukunta pitää edeltäjänään kiinalaista mestaria Zhi Yi, joka  toisaalta on  Tientai eli Tendai koulukunnan perustaja, mutta joka oli  kuuluisa Lootus Sutra opetuksistaan. Kannattaa itse lukea Lotus sutra, muutamankin kerran, niin pääsee jyvälle siitä mitä siinä sanotaan ja mitä siinä luvataan kyseisen sutran kannattajille.  Käytännön Nichiren-oppi tarkoittaa näet että koska Hyvän Lain Valkea Lootus sutra on suurin ja kaunein sutra, mitä on lainkaan olemassa,  niin Lootus sutran kannattajat  saavuttavat kaikkia maallisiakin asioita, mitä vain haluavat, pelkästään palvomalla Lootus Sutran nimeä!

wabisabi

  • Viestejä: 1
Vs: Lootus sutra koulukunta Suomessa
« Vastaus #5 : Marraskuu 20, 2016, 03:05:45 ip »
Nichiren Shoshu Hokkeko on aktiivinen Suomessa. Kokoukset kerran kuussa ja Nichiren Shoshu pappi vierailee muutaman vuodessa.
Lisää täältä:
http://hokkekofinland.wixsite.com/hokkekofinland

:-)

(Ps. Onpas asteet kirjoittaa täällä monimutkaiset!)

GagaLady

  • Viestejä: 2
Vs: Lootus sutra koulukunta Suomessa
« Vastaus #6 : Elokuu 20, 2018, 06:08:17 ap »
 kerran kuussa ja Nichiren Shoshu pappi vierailee muutaman