Tiedotus & tapahtumat > Buddhalaiset ryhmät esittäytyvät

Ligmincha Finland

(1/6) > >>

Rane:
LIGMINCHA FINLAND

Ligmincha Finland ry tuo bön-buddhalaisia opetuksia Suomeen. Tarkoituksena on järjestää opettajavierailuja, edistää aiheeseen liittyvien kirjoitusten julkaisemista suomeksi ja järjestää säännöllistä toimintaa kiinnostuneille. Toiminta alkoi 2007 ja yhdistys rekisteröitiin 2009 nimellä Garuda Bön Finland. Koska eri maissa sanghojen nimet vaihtelivat, niin Tenzin Wangyal Rinpoche halusi kuitenkin yhtenäistää nimet ja siksi Suomen yhdistyksenkin nimi muutettiin Ligmincha Finlandiksi.

Tätä kirjoittaessa Suomessa on vieraillut neljä bön-opettajaa. Heistä Tenzin Wangyal Rinpoche on vieraillut kolmesti ja Alejandro Chaoul kahdesti. Monet suomalaiset ovat käyneet myös opetuksissa ulkomailla ja opetuksiin on järjestetty yhteisiä matkoja. Tenzin Wangyal Rinpochen kirja "tiibetiläinen unijooga" julkaistiin suomeksi 2010.

Harjoitusryhmiä kokoontuu Suomessa tällä hetkellä kuudella eri paikkakunnalla. Viime vuosina Euroopan bön-sanghat ovat käynnistäneet tiiviimpää sanghojen välistä yhteistyötä. Suomen sangha on ollut mukana tässä yhteistyössä.

Lisää tietoa Ligmincha Finland ry:n ja harjoitusryhmien toiminnasta löytyy sivustolta www.ligmincha.fi. Yhdistyksen postituslistalle voi liittyä nettisivuilla. Listalle tulee yleistä aiheeseen liittyvää postia harvakseltaan. Paikkakunta- ja harjoitusryhmäkohtaiset tiedotteet välitetään erikseen.

nikki:

--- Lainaus käyttäjältä: Rane - Lokakuu 29, 2011, 07:01:23 ip ---LIGMINCHA FINLAND
Tätä kirjoittaessa Suomessa on vieraillut neljä bön-opettajaa. Heistä Tenzin Wangyal Rinpoche on vieraillut kolmesti ja Alejandro Chaoul kahdesti.

--- Lainaus päättyy ---

Moi Rane :)
keitä ne kaksi muuta opettajaa ovat?

Rane:
Heippati Nikki! :)

Ensimmäinen opettaja oli Laura Shekerjian. https://www.ligmincha.org/retreats/other-instructors.html Hän opetti tsa lungia Turuussa. Muutamat Tenzin Wangyal Rinpochen länsimaalaiset oppilaat ovat saaneet valtuutuksen opettaa jotain pientä palaa opetuksista. Lauralla se palanen on tsa lung ja trul khor. Perusteellisen koulutuksen saaneet lamat opettavat sitten laajempia kokonaisuuksia ja laajempaa valikoimaa.

Toinen opettaja oli puolalainen munkki Szymon Jablonski (tai suurinpiirtein noin...:). Hän opetti Sherab Chamma harjoitusta. Hän on muuten tainnut sittemmin luopua munkkiudesta.

Jatkossa Tenzin Rinpoche käy varmaan kerran vuodessa. Ja Alejandro kerran vuodessa. Toivotaan ainakin, Alejandrokin on aikas kiireinen mies.

nikki:
Okei :) kiitos vastauksestasi.

nikki:
Katsoin viime yönä noista linkeistä joogan esittelyä.
Hauskan näköistä :) Tuli hillitön hinku kokeilla, mutta oli niin myöhä ja nyt en kerkiä.

Oikein mukavaa päivää kaikille :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta