Kirjoittaja Aihe: Foorumin säännöt  (Luettu 4016 kertaa)

Raitanatto

  • Vieras
Foorumin säännöt
« : Kesäkuu 26, 2012, 08:43:10 ip »
Voisiko joku ylläpidosta ystävällisesti laittaa ne vaikkapa Keskustelua Buddhalaisuudesta osioon pysyväksi ja suljetuksi aiheeksi, jolloin se on aina osion ylimpänä ja ensimmäisenä ketjuna?

Jogiini

  • Valvoja
  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 217
Vs: Foorumin säännöt
« Vastaus #1 : Kesäkuu 27, 2012, 01:34:08 ip »
Tervetuloa buddhalaiselle tiedotus- ja keskustelufoorumille.

Foorumin tarkoituksena on jakaa tietoa buddhalaisten ryhmien toiminnasta Suomessa sekä auttaa buddhalaisia ja buddhalaisuudesta kiinnostuneita ihmisiä kohtaamaan toisensa: jakamaan mietteitään, tietojaan, kokemuksiaan tai vastaamaan kysymyksiin.

Koska tämä on erilaisten buddhalaisten harjoitustraditioiden foorumi, on olennaista, että eri perinteet voivat elää foorumilla sovussa ja osoittaa asianmukaista kunnioitusta kolmelle jalokivelle sekä toisilleen. Toisten ryhmien, harjoitusmenetelmien tai opettajien asiaton arvostelu on kiellettyä. Toivomme, että foorumille kirjoitetaan ystävällisesti ja tietoisesti. Pyydämme jäseniä välttämään pitkiä englanninkielisiä verkkolainauksia ja ilmaisemaan itseänsä  omin sanoin.

Edellytämme myös, että jäsenemme noudattavat kaikkia vakiintuneita verkkokeskustelusääntöjä (kts. alla).

Vakiintuneet säännöt:

-Foorumin käyttäjä sitoutuu olemaan lähettämättä foorumille aineistoa, joka on luonteeltaan valheellista, pilkallista, virheellistä, herjaavaa, rivoa, hyökkäävää, ahdistelevaa, säädytöntä, rienaavaa, seksuaalista, uhittelevaa, yksityisyydensuojaa loukkaavaa tai K-18-tasoista, tai joka muulla tavoin rikkoo mitään kansainvälistä tai Suomen lainsäädännön piiriin kuuluvaa lakia.

-Käyttäjä sitoutuu niin ikään olemaan lähettämättä foorumille tekijänoikeuksin suojattua aineistoa omissa nimissään tai ilman asianmukaista lähdeviitettä.

-Käyttäjän tulee huomioida, että ylläpito ei kykene tarkistamaan ja valvomaan viestien sisällön oikeellisuutta. Käyttäjän tulee ymmärtää, että ylläpito ei seuraa viestiliikennettä aktiivisesti eikä siten ole vastuussa aineiston sisällöstä.

-Ylläpito ei voi taata viestien sisällön oikeellisuutta, virheettömyyttä tai hyödyllisyyttä. Lähetetty viesti ilmaisee laatijansa näkemyksen kyseessä olevasta asiasta, eikä se välttämättä kuvasta ylläpidon näkemystä. Jokaista joka pitää lähetettyä viestiä sisällöltään tuomittavana tai herjaavana, kehotetaan ilmoittamaan asiasta välittömästi ylläpidolle. Foorumin ylläpito pidättää oikeuden poistaa kyseenalainen sisältö kohtuullisessa ajassa katsoessaan, että poistaminen on tarpeellista. Koska kyseessä on manuaalinen tapahtuma, käyttäjän tulee ymmärtää, että viestejä ei aina pystytä poistamaan tai muokkaamaan välittömästi. Sama käytäntö pätee myös jäsenten profiilitietoihin.

-Käyttäjä on täysin vastuussa lähettämiensä viestien sisällöstä. 

-Lisäksi käyttäjä on korvausvelvollinen foorumin omistajille oikeustapauksissa, sekä vapauttaa heidät omien kirjoitustensa sisältöä koskevasta vastuusta. 

-Tämän foorumin omistajat pidättävät oikeuden paljastaa käyttäjän henkilöllisyyden, mikäli käyttäjän kirjoitus johtaa tutkintaan tai oikeustoimiin.

-Rekisteröityessään käyttäjä voi valita itselleen käyttäjätunnuksen. 

-Rekisteröityessään käyttäjä lupaa turvallisuussyistä olla luovuttamatta salasanaansa kenellekään muulle kuin järjestelmänvalvojalle. Käyttäjä lupaa myös, että hän ei koskaan eikä mistään syystä käytä toiselle henkilölle kuuluvaa tiliä. Ylläpito suosittelee, että käyttäjä valitsee monimutkaisen ja ainutlaatuisen salasanan suojatakseen itseään varkauksilta.

-Rekisteröidyttyään ja kirjauduttuaan tälle foorumille käyttäjä voi täyttää yksityiskohtaiset profiilitiedot itsestään. Käyttäjän vastuulla on esittää totuudenmukaista ja asiallista tietoa. Kaikki sellainen tieto, jota foorumin ylläpito pitää luonteeltaan epäasiallisena, saatetaan poistaa ilman ennakkovaroitusta. Ylläpito saattaa tämän seurauksena ryhtyä asianmukaisiin toimiin. Käyttäjän tulee huomioida, että tietokoneen IP-osoite tallentuu viestien lähettämisen yhteydessä siltä varalta, että käyttäjä on poistettava foorumilta tai hänen internet-palveluntarjoajaansa on otettava yhteyttä. Näin käy ainoastaan, jos käyttäjä rikkoo vakavasti sopimuksen ehtoja. Käyttäjän on myös huomioitava, että ohjelmisto asentaa selaimen välimuistiin informaatiota (kuten käyttäjätunnuksen ja salasanan) sisältävän evästeen. Evästeen ainoana tarkoituksena on pitää käyttäjä
sisään- tai uloskirjautuneena. Ohjelmisto ei kerää tai lähetä mitään muuta tietoa käyttäjien tietokoneille.
Rigid, the skeleton of habit alone upholds the human frame. -Virginia Woolf