Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Lokakuu 23, 2017, 06:44:52 ip »
Rigpa näyttää menneen jonkinlaiseen damage control -moodiin ja on ostanut parhaita kriiskonsultteja joita rahalla saa. Ei kyllä hyvältä vaikuta.

Rigpa tietääkseni antoi potkut Sogyal Rinpochelle ja irtisanoutui hänen toiminnastaan. Kriisikonsultit auttanevat heitä kenellä on kriisi? Mikä olisi ollut parempi tapa lähestyä asiaa?

Jos nyt hieman toimin paholaisen asianajajana niin SR:ää ei vielä ole tuomittu mistään, joten on hieman kohtuutonta väittää hänen syyllistyneen asiaan X. Tietenkin klikkauksia saadaan enemmän kun asioista vaahdotaan tunnepitoisesti, ja ehkä myös omalle asialle lisää levikkiä.
92
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Lokakuu 18, 2017, 08:34:57 ip »
Täällä blogi, jossa käydään lävitse tuota tapahtunutta ja siihen liittyviä tapahtumia. Kommenttialuekin näyttäisi aika aktiiviselta.

https://whatnow727.wordpress.com/

Itse olen kiinnittänyt huomiota miten vähän noilla lausuntoja antaneilla Rinpocheilla on halua osoittaa myötätuntoa uhreja kohtaan tai tuomita seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa. Rigpa näyttää menneen jonkinlaiseen damage control -moodiin ja on ostanut parhaita kriiskonsultteja joita rahalla saa. Ei kyllä hyvältä vaikuta. FWBO:ssa oli vähän vastaava kriisi aikoinaan. Silloinkin vahinkoa aiheutti enemmän liikkeen kykenemättömyys ottaa mitään järkevää eettistä kantaa väärinkäytöksiin vaan suojella sen sijaan omaa imagoaan keinolla millä hyvänsä.

Tuolla blogissa on lainattu Dalai Laman lausuntoja:

"“It is essential to distinguish between two things: the person and their action. We criticize the action, not the person. The person is neutral: he or she wants to be happy and overcome suffering, and once their negative action stops, they will become a friend. The troublemaker is the afflictions and actions. Speaking out against the action does not mean that we hate the person. For example, we Tibetans fight Chinese injustice, but it doesn’t mean we are against the Chinese as human beings, even those who are ruthless. In meditation, I try to develop genuine compassion for these people while still opposing their actions. Thus, we may criticize a teacher’s abusive actions or negative qualities while we respect them as a person at the same time. There are still some beneficial aspects of the guru. A mistaken action doesn’t destroy their good qualities. If you criticize in this way, there is no danger of hellish rebirth as a result. Motivation is the key: speaking out of hatred or desire for revenge is wrong. However, if we know that by not speaking out, their bad behavior will continue and will harm the Buddhadharma, and we still remain silent, that is wrong.”

“I have had many teachers, and I cannot accept seeing all their actions as pure. My two regents, who were among my sixteen teachers, fought one another in a power struggle that even involved the Tibetan army. When I sit on my meditation seat, I feel both were kind to me, and I have profound respect for both of them. Their fights do not matter. But when I had to deal with what was going on in the society, I said to them, “What you’re doing is wrong!” We should not feel a conflict in loyalties by acting in this way. In our practice, we can view the guru’s behavior as that of a mahasiddha,⁴ and in dealings with society, follow the general Buddhist approach and say that that behavior is wrong.”


93
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Aloittelija ja aloittelijan mieli.
« Uusin viesti kirjoittanut Zodamacoomza Lokakuu 18, 2017, 01:53:55 ip »
nnössä tulisi ohjata meditaatiota. Ja mainostaa. Suosittelen kuitenkin kääntymään ke
94
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Meditaatioretriitti Thaimaassa
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Lokakuu 16, 2017, 02:51:47 ip »
Lainaus
Kannattaa kuitenkin varata esimerkiksi 100 euroa käteistä bahteina, koska retriitin jälkeen todennäköisesti on sellainen olo että haluaisi antaa myös takaisin.

Jos haluat vakavissasi harjoittaa kyseissä mestassa, niin hyvä testi on antaa yksi bahti, mikäli toimivat lahjoitusperiaatteella. Sitten seuraat heidän reaktioita, ovatko enää sen jälkeen yhtä ystävällisiä. Mikäli ovat, kyseessä on hyvä paikka, ja 100 euron lahjoitus menee todennäköisesti hyvään tarkoitukseen.

Mikäli eivät ole...

Minustakin kannattaa välttää paikkoja joissa ihmisten ystävällisyys on lahjoituksista kiinni.

En tiedä tuosta paikasta, mutta noin muuten paikoissa joissa olen ollut niin lahjoitukset on hoidettu kirjekuorilla tai muuten anonyymisti, jolloin antaminen jää aika henkilökohtaiseksi tapahtumaksi. Rahan käsittelyt hoitavat tuollakin todennäköisesti maallikot, koska nuo metsäperinteen munkit pitävät aika tarkkaan kiinni vinayan säännöksistä. Niiden mukaan munkit eivät saisi käsitellä rahaa.

Aloituspostaajalle vielä, että noita lyhyempiä kursseja tarjotaan englantia puhuville myös muualla jos 12 päivän sitoutuminen tuntuu liian rankalta. Sen mielikuvan sain ainakin omilla turistiretkilläni. Niistä parhaiten saa varmaan tietoa googlailemalla länkkäreiden tekemiä postauksia ja blogimerkintöjä.
95
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Lokakuu 16, 2017, 11:19:14 ap »
Siirry nykypäivään! Siirry tietoon tietämättömyydestä!

Voit aloittaa tutkimalla erilaisia sivustoja siitä mitä on image consulting, mitä ovat mainonta ja myyntityö? Miksi ne ovat olemassa, miksi ne toimivat? Aiheesta on tietoa, koulutusta ja tutkimusta sata- ja tuhatsivumäärin.

Miksi menet juuri siihen kauppaan johon menet? Miksi ostat tuotteen tietyltä henkilöltä, etkä osta joltain toiselta henkilöltä/myyjältä?
Ihmisiin vaikutetaan koko ajan alitajuisesti (ja aivan tajuisestikin), ja he toimivat näiden viestien mukaan, suurella todennäköisyydellä.

Sinä itsekin lähetät koko ajan alitajuisia (tai selkeän tajuisia) viestejä monilla eri tavoilla, kaikella mitä olet, kaikella mikä näkyy, ja kaikella mitä teet.
On tervettä ja sallittua haluta esiintyä edukseen. Ihmisiä opetetaan valmistautumaan työhaastatteluun huolellisesti ja tarkasti.
Varmasti teet itsekin kaiken minkä voit sellaisen suhteen? Etkä toimi työpaikallasi tai muuallakaan vastuuttomasti.

Ulkoinen ja sisäinen eivät ole erillisiä. Ne vaikuttavat molempiin suuntiin.

Erityisesti Vinayassa, jonkin verran myös Suutrissa, on paljon sellaista, joka nykykielellä tarkoittaa imagea eli julkisuuskuvaa, sen ylläpitämistä, ja sen vaikutuksia.
96
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Meditaatioretriitti Thaimaassa
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Lokakuu 14, 2017, 05:51:07 ip »
Lainaus
Kannattaa kuitenkin varata esimerkiksi 100 euroa käteistä bahteina, koska retriitin jälkeen todennäköisesti on sellainen olo että haluaisi antaa myös takaisin.

Jos haluat vakavissasi harjoittaa kyseissä mestassa, niin hyvä testi on antaa yksi bahti, mikäli toimivat lahjoitusperiaatteella. Sitten seuraat heidän reaktioita, ovatko enää sen jälkeen yhtä ystävällisiä. Mikäli ovat, kyseessä on hyvä paikka, ja 100 euron lahjoitus menee todennäköisesti hyvään tarkoitukseen.

Mikäli eivät ole...
97
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Lokakuu 14, 2017, 05:47:42 ip »
Voit alkaa kokeilla miten paljon saat aikaan pelkillä ulkoisilla merkeillä: pukeutumalla jonkin tietyn roolin tai ammatin mukaan, hiusten leikkuulla, kävelytyylin muutoksella, jms... Voi käydä niiinkin etteivät ystäväsi tunne sinua.

Saraha kuvailee "Treasury of couplets" dohassaan asiaa näin (vapaasti käännettynä)

Lainaus
Jos alastomana olo tarkoittaa vapautumista,
niin koiralla ja shakaalilla täytyy olla sitä;

Jos kaljuus on täydellistymistä,
niin nuoren naisen takamuksessa, täytyy olla sitä.

Jos hännän heiluttaminen tarkoittaa vapautta,
niin riikinkukolla ja härällä täytyy olla sitä

Jos ruuantähteet muuttuvat viisaudeksi,
niin elefantilla ja hevosella täytyy olla sitä.

Saraha sanoo:
näyttäisi siltä, että Jainalaisilla ei ole vapautta.

Keho,
näännytetään totuudesta,
saavuttaa vain eristäytymistä.

Itsensä korottaneet
noviisit, munkit ja vanhimmat,

nämä laittautuneet
munkit ja askeetikot!

Jotkut istuvat kirjoittamassa
kommentteja sutriin,

toiset etsivät,
miten kuihduttaa älykkyytensä.

Toiset kiertävät ympyrää
Suurella tiellä,

jossa tekstit kääntyvät viisasteluksi
ja sanaleikeiksi

Jotkut mietiskelevät
mandaloiden ympyröitä

Osa kuvailee Neljännen
totuutena.

Osa ajattelee,
että se osa avaruutta

toiset yhdistävät
sen tyhjyyteen:

suurimmaksi osaksi
he kulkevat riistiriidoissaan.

Voit luopua sisäisestä
ja ihailla nirvanaa,

mutta edes unssia lopullisesta,
et tule saavutamaan

Voit varmasti muuttaa ulkoista kuorta, vaikka kuinka monta kertaa haluat, ja koristella sen vaikka miten hienosti, mutta se ei muuta tosiasioita, jos sisältönä on koiranpaskaa. Kuten minun tapauksessa.
98
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Lokakuu 14, 2017, 10:40:50 ap »
Pratimoksha (so munkkivalat) ei ole "hinayanaa" sillä perusteella että hermafrodiitit jms on suljettu sen ulkopuolelle. Mikään Mahayana teos  ei määrittele sitä niin.
"Sisäinen" ja "ulkoinen" on olemassa myös Srvakayanassa ja Mahayanassa. "Ulkoinen" tarkoittaa kaikkia ulkoisia Dharmaan liittyviä merkkejä (lakshana). Niitä on hyvin paljon, ne ovat merkitykseltään voimakkaita, ne toimivat automaattisesti. Henkilön "image" tai rooli perustuu lähes pelkästään ulkoisiin merkkeihin. Millaisia merkkejä on esim poliitikoilla, jonka vuoksi tiedämme heidän olevan poliitikkoja tai ministereitä? Millaisia ulkoisia merkkejä on professoreilla ja taiteilijoilla?
Ulkoiset merkit on ymmärretty Buddhalaisuudessa jo pitkän aikaa. Nagarjuna sanoo Suuressa Prajnaparamita kommentaarissaan: "kun henkilö pitää ulkoisia merkkejä riittävän kauan aikaa, hänen sisäinen luontonsa muuttuu niiden mukaiseksi." Voit alkaa kokeilla miten paljon saat aikaan pelkillä ulkoisilla merkeillä: pukeutumalla jonkin tietyn roolin tai ammatin mukaan, hiusten leikkuulla, kävelytyylin muutoksella, jms... Voi käydä niiinkin etteivät ystäväsi tunne sinua.
99
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Meditaatioretriitti Thaimaassa
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Lokakuu 09, 2017, 11:02:05 ip »
Hei!

Onko kellään kokemuksia meditaatioretriiteistä tai -kursseista tms Thaimaassa? Lueskelin artikkeleita aiheesta, ja osassa suositeltiin suhteellisen kalliitakin vaihtoehtoja, osassa taas kerrottiin että olisi mahdollisuuksia päästä ilmaiseksikin. Osaatteko suositella jotakin tiettyä keskusta?

Suan Mokh varmaan hyvä lähtökohta. Kyselin aikoinaan vähän samaan tyyliin mitä he suosittelevat ja tuo tuli aika monesta suunnasta. Joka kuun alussa 10 päivän englanninkielinen retriitti joissa valkonaamat ovat käyneet vuosikymmeniä. Tekniikkana Buddhadasa Bhikkhun aika samadhi-vetoinen hengityksen tarkkailu. Siihen voi tutustua lukemalla vaikka hänen aihetta käsittelevän kirjan etukäteen, mikä varmaan hyvä idea. Paikka on vähän syrjässä mistään turistisemmista alueista, mutta toisaalta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Etelä-Bangkok -juna esim pysähtyy läheisessä kylässä. Dana pohjainen. Kannattaa kuitenkin varata esimerkiksi 100 euroa käteistä bahteina, koska retriitin jälkeen todennäköisesti on sellainen olo että haluaisi antaa myös takaisin. Youtubesta jne löytyy lisää asiaa. Mentiin itse muualle kun ei sopinut tuo retriitin ajankohta aikatauluihin, mutta hengailtiin sitten tuolla luostarin puolella.

http://www.suanmokkh-idh.org/

Esim https://www.youtube.com/watch?v=i4sn3es03FI

Et kertonut miten paljo sinulla on taustaa aiheesta. Tuollainen 10 päivää voi olla aika rankka, mutta hyvin palkitseva kokemus ja jättää jälkensä loppu elämäksi. Hyvin monen syvempi kiinnostus dharmaan on alkanut noilla vipassana-retriiteillä. Vaikka mitään aikaisempaa pohjaa olisikaan niin tuo on aikana niin pitkä että mieli muuttuu samadhin syventyessä ja se normaalien harhojen verho vähän rauottuu ja uudenlainen tapa katsoa omaa elämää ja todellisuutta näyttäytyy.

On siellä monia muitakin paikkoja. Pohjoisessa katselin aikoinaan mukavan oloisia. Googlella tuntuu tulevan aika lailla ne samat paikat vastaan joissa osataan englantia hyviä. Lähinnä tuolla se paikallisten kielitaito rajoittaa. Burmaakin kannattaa harkita jos tuonne asti on päässyt. Viisumiin ja lentämiseen ei mene niin kovin paljoa rahaa ja siellä puolen niitä hyviä paikkoja on sitten enemmänkin. Siellä käy oikeastaan aika paljon länkkäreitä (jopa suomalaisia ;) ja monet paikat ovat tottuneet asioimaan ulkomaalaisten kanssa.

100
Aloittelijoiden kysymykset / Meditaatioretriitti Thaimaassa
« Uusin viesti kirjoittanut Walli Lokakuu 09, 2017, 10:29:51 ap »
Hei!

Onko kellään kokemuksia meditaatioretriiteistä tai -kursseista tms Thaimaassa? Lueskelin artikkeleita aiheesta, ja osassa suositeltiin suhteellisen kalliitakin vaihtoehtoja, osassa taas kerrottiin että olisi mahdollisuuksia päästä ilmaiseksikin. Osaatteko suositella jotakin tiettyä keskusta?


Sivuja: 1 ... 8 9 [10]