Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut pael Elokuu 15, 2017, 11:43:09 ap »

Nopea käännös: ...tee-se-itse-gurut, jotka käyttävät (mindfulness) tietoista läsnäoloa ja muita buddhalaisia harjoitteita muuntaakseen buddhalaisen polun ytimen tekniikoiksi, jotka lisäävät rakkauttamme samsaraan.
Entä tekniikoiden käyttö 3 mielenmyrkyn (halu, viha, tietämättömyys) poistamiseen?
Eikö tekniikoiden käyttö tee sitä? Oli niiden käyttäjä mitä uskontoa tahansa?
Eikö 3 mielenmyrkyn lakatessa samsarakin lakkaa? Siis jälleensyntymä.
92
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Elokuu 15, 2017, 10:43:30 ap »
Tuo Dzongsar Khyentse Rinpochen pitkä esseenmuotoinen vastaus on mieltä ylentävä, syvä ja monipuolinen ja suosittelen että kaikki vähänkin vajrayanasta kiinnostuneet lukevat sen alusta loppuun. Onhan se myös hämmentävä - jos haluaa että asiat olisivat jollakin tietyllä tavalla oikein tai väärin. Joidenkin mielestä tämä vajrayana, josta DKJR kirjoittaa, on loukkaavaa ja se on tunne, joka vihjaa jotakin pienestä egon rajoittamasta mielestä. Kirjoituksessa on kirkasta asiaa tiibetiläisistä, länsimaalaisista, vajrayanasta, karmasta, lamojen koulutuksesta, valaistuneisuudesta ja valaistumattomuudesta, mitä Buddha sanoi, opettajan ongelmista, historiasta, mahasiddhoista. Kovasti toivon että Seagal, DKJR:n oppilaana kääntäisi tekstin suomeksi ja laittaisi jakeluun!???

Tässä eräs kappale, josta mielestäni myös voisi keskustella:

Even more dangerous are the self-made gurus who use mindfulness and other Buddhist practices to turn the essence of the Buddhist path into techniques for increasing our love of samsara. By doing so, they utterly destroy the entire purpose of the Buddhadharma, which is to liberate suffering beings from samsara. If this perversion of the Buddha’s teachings is not demonic – the ‘devil incarnate’, as Christians might say – what is?
Nopea käännös: Vieläkin vaarallisempia ovat tee-se-itse-gurut, jotka käyttävät (mindfulness) tietoista läsnäoloa ja muita buddhalaisia harjoitteita muuntaakseen buddhalaisen polun ytimen tekniikoiksi, jotka lisäävät rakkauttamme samsaraan. Näin tehdessään he tuhoavat buddhan opetuksen koko tarkoituksen, eli kärsivien olentojen vapautumisen samsarasta. Ellei tämä Buddhan opetuksen vääristely ole paholaisesta - varsinainen antikristus, kristityt sanoisivat - niin mikä sitten?
93
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut KP Elokuu 15, 2017, 01:47:52 ap »
Dzongsar Khyentse Rinpoche kommentti aiheesta

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2007833325908805&id=158696727489150

Orgyen Tobgial Rinpoche vastaus kirjeen lähettäneelle munkille

http://all-otr.org/public-talks/44-letter-to-sangye-ngawang
94
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Saltzmann Elokuu 14, 2017, 02:10:44 ip »
Surullista. Buddhalaisuutta sotketaan sekä sisältä että ulkoa.

Opettajan valinta on totta tosiaan yksi tärkeimmistä tehtävistä.
95
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Elokuu 13, 2017, 02:17:48 ip »
Sogyalin tilanne on vain jäävuoren huippu. Odotan innolla, että mitä kaikkea muuta tulee pinnalle, tämän tilanteen innoittamana.

Tämä on myös hyvä muistutus, että sokeasti opettajaan luottaminen on kuin joisi myrkkyä. Etenkin kun kyseessä on vajrayana.
96
Keskustelua buddhalaisuudesta / Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Elokuu 13, 2017, 11:13:35 ap »
Tämän kesän dharmauutinen. Rigpa-yhteisön vanhimmat jäsenet päättivät paljastaa pitkäaikaisen opettajansa vuosikymmeniä jatkuneet väärinkäytökset ja ala-arvoisen toiminnan dharmakulissien takana. Kirje on herättänyt runsaasti julkista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja buddhalaisissa julkaisuissa. Sogyal (ei enää Rinpoche) on ilmoittanut jättäytyvänsä eläkkeelle.
https://www.lionsroar.com/wp-content/uploads/2017/07/Letter-to-Sogyal-Lakar-14-06-2017-.pdf
97
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Vajra -perheen Locana
« Uusin viesti kirjoittanut maallikko Heinäkuu 24, 2017, 07:21:08 ip »
Tulipa tässä lueskeltua pitkästä aikaa foorumia. Tuossa yllä oli mainittu turha tiedon kerääminen ja shoppailu. Olen samaa mieltä siitä että mikäli on vakiinnuttanut harjoituksensa niin tiedon keräämisellä sen ulkopuolelta on lähinnä haitallinen vaikutus. Vaikea kuvitella että siitä olisi mitään hyötyä.

Silloin kun kirjoitin tämän avauksen taisin lueskella Tiibetin vaihtoehdoista ja huomasin etten löydä mitään juttua juuri tuosta puolisosta.
98
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Aloittelija ja aloittelijan mieli.
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Heinäkuu 16, 2017, 06:37:55 ip »
Moi,

Gurujeni, Dzongsar Khyentse Rinpochen ja Do Tulku Rinpochen, kannustuksesta minun käytännössä tulisi ohjata meditaatiota. Ja mainostaa. Suosittelen kuitenkin kääntymään kenen tahansa muun puoleen kuin minun. Ei siksi, että traditiossani olisi mitään vikaan, vaan sen takia, että on huomattavasti paljon parempiakin ohjaajia olemassa.

Jos haluat, kaikista varoituksista huolimatta, keskustella meditaatiosta, niin se onnistuu. Voin tarjota yksinkertaisia meditaatio-harjoitteita.

Asun itsekkin Turussa.
99
Tulku Dakpa Rinpoche opettaa Mipham Rinpochen Analyysin ja meditaation kehää pe 8.9. - su 10.9.2017

Viikonloppuopetuksen aiheena on suuren mestarin Jamgön Mipham Rinpochen teksti Analyysin ja meditaation kehä. Tämä meditaatio-opetus soveltuu hyvin aloittelijoille. Tulku Dakpa Rinpoche selittää ystävällisesti Mipham Rinpochen tekstiä.

Tekstissä sanotaan:
   Kaikki maailman ongelmat
   syntyvät oman mielemme myrkyistä.
   Virheellinen asenne on syynä häiritseville tunteille,
   mutta ajatustottumuksiamme voidaan jalostaa.

Emme tiedä kuinka ongelmamme tulevat omasta mielestämme, emmekä osaa pitää mieltämme rauhassa. Siksi Jamgön Mipham Rinpoche opetti kuinka tämä tehdään meditaation avulla, kuinka tunnistetaan meditaatiossa edistyminen ja mikä on tämän harjoituksen merkitys. Tämä on opetuksen ydin.

Tämä on yksi merkittävimmistä opetuksista myönteisten tekojen kehittämiseksi ja valaistumisen saavuttamiseksi. Se on myös kaikkien Buddhan opetusten ydin. Jamgön Mipham Rinpoche sanoo opetuksessa:

   Mahayana-dharman neljän sinetin resitoiminen
   vastaa kaikkien dharman 84000 osa-alueen ymmärtämistä.
   Jos meditoit hyvin tässä selitettyjä aiheita,
   koska ne kokoavat yhteen tuhansien suutrien aiheet,
   saavutat helposti syvällisen ja laajan tietämyksen aarteen,
   ja vapautuminen seuraa nopeasti sen perässä.

Opetusten aikataulu:

Pe 8.9. klo 19-21
La 9.9. - su 10.9. klo 9:30-11:30 ja 15:30-17:30

Hinta: 50 € sisältää opetuksen ja ruoat.
Majoitus sisällä 10 € / yö (ota mukaan oma makuupussi). Sisämajoituspaikkoja on rajoitetusti. Majoittuminen omassa teltassa 10 € / viikonloppu.

Paikka: Danakosha Ling, Forssantie 37, Jokioinen, Finland

Ilmoittautumiset
ke 30.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen info@danakosha.fi

Tarkista ohjelma ennen osallistumista osoitteesta danakosha.fi
100
Keskustelua buddhalaisuudesta / bhikshuja ja bodhisattvoja Balttianmaissa 1800-luvun lopussa
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Heinäkuu 07, 2017, 10:59:07 ap »
Internetissä on ollut väittelyä aiheesta "kuka oli ensimmäinen eurooppalainen buddhalaismunkki?", keskustelussa on tullut esille balttianmaiden buddhalais-munkit 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa, jossa on kiinnostavia asioita:

Kunigaikshtis Gedyminas, Mahacharya Ratnavajra,  Lithuanian aristocrat. By 1893 had spent "many decades" as a buddhist monk (tibetan gelug order) with Siberian Buryats.

Karlis Alexis Tennyson, 1873... 1962. Latvian. Ordained in Siberia by Ratnavajra 1893. Supposedly named Bishop of the Baltic States by the 13th Dalai Lama. Involved in founding the St. Petersburg Buddhist temple.

eprints.maynoothuniversity.ie/2298/1/LC_beachcombing%2Cpdf.pdf

Taehye Sunim on kertonut virolaisesta buddhalais-munkista  Vahindra, joka on elänyt ja vaikuttanut 1900-luvun alussa. Yllä mainittu  lähde ei kuitenkaan tunne Vahindraa.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]