Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Vihtahousut Tripitakassa
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Elokuu 16, 2019, 09:01:07 ip »

https://www.gutenberg.org/files/35690/35690-h/35690-h.htm#p152

Lehväasun käyttöä etelä-Intiassa 1900 -luvulla, (valokuva!)
92
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Opastettu helvetin kierros
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Elokuu 15, 2019, 11:41:37 ap »
Siinä on mielenkiintoista tietoa naiveille eurooppalaisille tai länsimaisille henkilöille, kuten että Bhutanissa jaetaan tai on jaettu kondomeja luostarissa opiskeleville munkeille, jotta HIV:n leviäminen saataisiin estetyksi.

"In a 2013 article in Elephant Journal, a veteran of the Tibetan refugee scene wrote an article that led off with the startling fact that Bhutanese health authorities were distributing condoms at all Buddhist monastic schools to “stem the spread of sexually transmitted diseases and HIV among young monks who are supposed to be celibate.” The author then recounts the Kalu Rinpoche story quoted above, adding that when she interviewed Kalu, he clearly stated that he had been raped by multiple monks so often that it became routine. She also reports that his “claims of sexual abuse mirror those of Lodoe Senge, an ex-monk and 23-year-old tulku who now lives in Queens, New York [and] was abused, he says, as a 5-year-old by his own tutor, a man in his late twenties, at a monastery in India.”[146] The article relates two other first-person stories of children suffering abuse at the hands of Tibetan Buddhist monks. The first is drawn from “The Struggle for Modern Tibet: The Autobiography of Tashi Tsering,” that recounts how the author “was taken from his family near Drepung at 13 and forced into the Dalai Lama’s personal dance troupe. Severely beaten by his teachers there for minor infractions, Tsering (a heterosexual) was then raped by a well-connected monk (and other ‘official monks’) in exchange for protection, becoming a passive sex-toy or dronpo (Tib: guest).” 

Uskonko kuitenkin että valaistuminen ja/tai korkeampi  henkinen tieto on olemassa? Kyllä, olen edelleen sillä kannalla.
93
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Opastettu helvetin kierros
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Elokuu 13, 2019, 07:54:11 ip »
Kiitos! Nyt vasta sain tämän luettua (melkein kokonaan). Hyvä kirjoitus, paljon huomionarvoisia pointteja nimenomaan helveteistä, joiden olemassaoloa pitääkin epäillä. Paljon myrkyllistä vellomista kahden pahamaineisen rinpochen sikailuissa. Pelokkaita seuraajaia uhkailtiin helveteillä elleivät toteuttaneet opettajiensa irstaita käskyjä ja toiveita. Lopussa kirjoittaja Carreon fiksusti toteaa että uhkaukset helvetistä kääntyvät taatusti uhkailijoita vastaan. Oppilaat eivät varmaan joudu helvettiin. En usko että tyhmyys tai pelko johtavat sellaiseen. Muistaakseni sellainen alistuminen aiheuttaa jälleensyntymän kotieläimenä. ; )
94
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vihtahousut Tripitakassa
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Elokuu 13, 2019, 06:42:03 ip »
 Sravasti Dhammika kirjoittaa:

"Toinen puusta saatu yleisesti käytetty tuote on kuori (taca, vāka tai vakkala, A.I, 152; D.I, 167; Ja.II, 13; M.I, 198). Kotitaloustuotteet, kuten leyhyttimet ja köydet, mainitaan myös tehdyn kuoresta (Ja.III, 204; Vin.II, 130). Askeetit kuvataan usein pukeutuneiksi vakkalaan (A.I, 240; Ja.II, 272). Tällä tarkoitetaan yleensä tietynlaista kuoresta valmistettua vaatetta. Näin ei välttämättä ole kuitenkaan laita; todennäköisemmin kyse on kuiduista, jotka saadaan tietyn tyyppisen puun nilasta tai sisäkuoresta. Vakkala-vaatteet tekivät kahisevaa ääntä käyttäjän liikkuessa (Ja.II, 274). Nidānakatha -kommentaarissa mainitaan joitakin tämän epätavallisen vaatetuksen eduista. Se on halpaa, sen voi tehdä itse, se ei heti likaannu ja on helppo pestä, se on helppo korjata, uutta ei ole vaikea hankkia kun vanha on kulunut, se sopii askeettiseen elämään, varkaat eivät vaivaudu sitä varastamaan, se ei kaunista käyttäjäänsä, se on kevyt käyttää, se on luo tyytyväisyyttä, se voidaan saada hurskain keinoin, jos se katoaa se ei aiheuta mielipahaa (Ja.I , 9).

Vakkala on saattanut viitata myös tavalliseen puuvilla- tai hamppukankaaseen, joka on värjätty tirīṭi-puun kuoresta tehdyllä väriaineella (D.I, 66; M.I, 343). Toisinaan viitataan askeetteihin, jotka käyttävät puun sisäkuorta tai puukuituja (dāru), mikä voi olla vaihtoehtoinen nimi vakkalalle (Ud.6), tai phalakaa, joka voi tarkoittaa puisia säleitä tai jopa puunlastuja (Vin.I, 305) . Näitä ja vastaavia epätavallisia vaatteita kuvataan "muiden lahkojen askeetteille ominaisina", buddhalaiset munkit eivät saaneet käyttää niitä (Vin.I, 305). On vaikea tunnistaa puita, joiden kuorta tai kuoren kuituja ​​käytettiin kankaan valmistukseen. Jotkut nykyaikaiset hindu-askeetit käyttävät Careya arborean kuoresta, Hibiscus-suvun puista ja pensaista, erityisesti H tiliaceus ja H collinus, sekä banaanipuun lehdistä valmistettuja asusja. "

 https://www.bhantedhammika.net/essays/trees-in-the-buddhist-scriptures

Kannatan että se tarkoittaa vaatteita jotka on tehty tuohesta, tai sitten koivunvihdoista yms.. muodostettua lannevaatetta, jollaisen olen nähnyt 1900-luvun alun suomalaisessa mykkäfilmissä, joka on esitetty muutama vuosi sitten (2011 luultavimmin) Ylen kanavalla. Kyseisessä elokuvassa parrakkaalla mieshenkilöllä on yllään koivun lehvistä muodostettu lannevaate, eikä muuta. Tuohesta on tehty myös housuja vielä 1900-luvulla, joidenkin arkistovalokuvien mukaan, joissa esiintyy myös tuohitakkeja.

Minulle on kerrottu että kankaan tekeminen pellavasta on hyvin suuritöistä, ja se kestää useita viikkoja. Pellavakankaan aikaansaaminen edes yhtä lapasta varten vaatii käsittämättömän työmäärän, on sanottu. Tämän vuoksi, jos vakkala-vaate on helppo valmistaa, kyseessä tuskin on mikään kuiduista tehty kangas eli vaate. Puunlehvien käyttämisen tietotaito on aivan ilmeisesti ollut yleistä muinais-Intiassa, jonka vuoksi siitä on kerrottu mitä S. Dhammika kirjoittaa. Kun sellainen taito on kadonnut, harhakäsitykset leviävät kaikkialle.
95
Keskustelua buddhalaisuudesta / Honganji -koulukunnan Bon-juhla tanssi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Elokuu 12, 2019, 02:19:16 ip »
https://www.youtube.com/watch?v=opmKZ0nvV6I

Bon-juhla perustuu Mahamaudgalyanan kokemukseen, jossa hän näkee kuolleen äitinsä syntyneen pretojen eli riutuvien haamujen valtakuntaan. Maudgalyayana kysyy Buddhalta onko mitään keinoa jolla hän voisi vapauttaa kuolleen äitinsä riutuvien haamujen valtakunnasta? Buddha vastaa että hänen tulee antaa lahjoja munkeille jotka ovat juuri tulleet ulos sadekauden retriitistä. Tämä tapahtuu kuukalenterin seitsemännen kuukauden 15. päivänä. Maudgalyayana toimii ohjeen mukaan. Yliluonnollisella näkökyvyllään hän näkee äitinsä vapautuneen haamujan valtakunnasta, ja tanssii sen vuoksi ilosta. Bon-juhlan tanssi on saanut tästä alkunsa.  Tapahtuma kerrotaan Ullambana suutrassa.

 
https://en.wikipedia.org/wiki/Bon_Festival
96
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Johdantokurssi zeniin 18.8.
« Uusin viesti kirjoittanut ZenCenter Elokuu 02, 2019, 02:31:35 ip »
Sunnuntaina 18.8.2019 klo 12:00 - 16:30.
Helsinki Zen Center, Kalevankatu 4, Helsinki
Mitä zen ja zenmeditaatio ovat? Johdantokurssi zeniin pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin käytännöllisesti. Kurssilla opetellaan zazenin eli zenmeditaation perusteet: istuma-asento, kävelymeditaatio sekä hengitys. Lisäksi puhutaan zenin filosofiasta ja traditiosta. Aikaa varataan myös keskustelulle siitä, minkälaisia esteitä harjoittaja tyypillisesti kohtaa, miten zeniä voi harjoittaa arjessa ja miten harjoitusta voi syventää retriiteillä tai itsenäisesti.
Kurssi antaa valmiudet osallistua Helsinki Zen Centerin toimintaan sekä harjoittaa kurssilla opittua ensimmäistä harjoitusta. Kurssimaksu 45 EUR sisältää osallistumisen yhteen vapaavalintaiseen zazeniin. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa tutustumista Zen Centerin toimintaan kokeilujäsenenä, jolloin saa kahden kuukauden jäsenyyden yhden kuukauden hinnalla (30 EUR / 2kk).
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: johdanto@zazen.fi
Zenin sydämessä on oivallus todellisuuden jatkuvasti muuttuvasta luonteesta ja kaikkien eri elämänmuotojen keskinäisestä yhteydestä. Tästä syystä zen ei pohjimmiltaan tähtää edes harjoittajan henkilökohtaiseen onneen, vapautumiseen tai valaistumiseen, vaan katsoo näidenkin asioiden ylitse. Paradoksaalista kyllä, eläminen tästä näkökulmasta käsin on yleensä syvästi tyydyttävää ja mielekästä.
Zen on buddhalainen traditio, joka kehittyi Kiinassa 500-luvulla ja tuli Suomeen Japanin kautta viime vuosisadan lopulla. Zenin keskeisin harjoitus on zazen eli istumameditaatio. Zenin erilaisten meditaatioharjoitusten kautta harjoittaja oppii palaamaan nykyhetken kokemiseen yhä uudelleen. Meditaation avulla usein kaaottisesti asiasta toiseen kiirehtivä mieli rauhoittuu ja keskittyy. Kun mieli on keskittynyt ja tyyni, kokemus nykyhetkestä muuttuu. Joskus, usein intensiivisen keskittymisen jälkeen, tällainen kokemus voi olla erityisen syvä, ja silloin siihen voidaan viitata sanalla kensho, joka on japania ja tarkoittaa "nähdä omaan mieleensä sellaisena kuin se on."
Vaikka zenin keskeinen harjoitus on istumameditaatio, zen sisältää myös monia muita harjoituksen muotoja, kuten kävelymeditaatio ja meditaatio työssä. Myös erilaiset seremoniat ja buddhalaisten eettisten elämänohjeiden soveltaminen omaan elämään ovat osa zenin harjoitusmahdollisuuksia. Zenin viisaus ei ole sidottu opinkappaleisiin tai kirjoitettuihin teksteihin, vaan harjoittajan on oivallettava itse. Tästä syystä yhteys elävään zenopettajaan sekä harjoittaminen yhdessä toisten kanssa ovat olennaisia tapoja opettaa ja oppia zeniä.
97
Keskustelua buddhalaisuudesta / Opastettu helvetin kierros
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Heinäkuu 15, 2019, 02:19:42 ip »
98
Buddhalainen verkkokirjasto / Vs: Buddhan joulu - koska meillä on Buddha
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Heinäkuu 15, 2019, 02:06:53 ip »
Mahayana -kalenterissa Buddhan valaistuminen on 12. kuukauden 8. päivä, joka osuu Zen- buddhalaisuuden Rohatsu-viikolle. Nykyään se on usein Joulukuun 8.
Alunperin Rohatsun 12. kuukausi tarkoittaa kuukalenterin kuukautta, joka on yleensä joulukuun jälkeen.
99
Buddhalainen verkkokirjasto / Vs: Buddhan joulu - koska meillä on Buddha
« Uusin viesti kirjoittanut Dackgo Heinäkuu 09, 2019, 01:54:13 ip »
Kiitos hyödyllisiä neuvoja.
100
Buddhalainen verkkokirjasto / Vs: Sutria ääneen lausuttuna
« Uusin viesti kirjoittanut Dackgo Heinäkuu 09, 2019, 01:52:23 ip »
Kiitos linkin käyttöönotosta.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]