Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Aloittelijoiden kysymykset / Divinaatio
« Uusin viesti kirjoittanut pael Elokuu 26, 2017, 07:58:51 ip »
Mitä on divinaatio Buddhalaisuudessa? Lama Dawa ennustaa kuulemma peilistä. Onko kokemusta? Löytyykö Buddhalaista divinaatiota Suomesta?
92
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut pael Elokuu 26, 2017, 07:55:00 ip »
Tämä on myös hyvä muistutus, että sokeasti opettajaan luottaminen on kuin joisi myrkkyä. Etenkin kun kyseessä on vajrayana.
Entä jos, luottaa sokeasti itseensä (siis oppilas itseensä)?
Mistä oppilas tietää mihin yanaan kuuluu?
93
Keskustelua buddhalaisuudesta / Mielen harjoittaminen tietoisen unen aikana
« Uusin viesti kirjoittanut halkonen Elokuu 17, 2017, 07:00:42 ip »
Hei,
 
 onko kukaan keskustelijoista onnistunut harjoittamaan mieltään (haluamallaan ja tavoittelemallaan tavalla) tietoisen unen tai tietoisen unennäön aikana? Löytyykö useita tämän taidon osaajia?

Itse olen vain jokusen tietoisen unen kokenut (ja kokemus on mielestäni kaikkinaisuudessaan vertaansa vailla), mutta niistä jokaisen suht sattumalta (tietoisen unen tekniikathan ovat opeteltavissa, toki jotkut ovat taipuvaisia näkemään niitä ihan luonnostaan - minä en) ja nyt jälleen kerran olen ottamassa tavoitteekseni opetella hieman systemaattisemmin tuota taitoa. Ja sen myötä tavoitteena olisi kokea - ja kokeilla - myös esimerkiksi tarkkaavaisuuden suuntaamista, vakautta ja tarkkuutta myös unen aikana. 

Jos jollakulla kiinnostusta löytyy, niin laitan tähän yhden erinomaisen aiheesta löytämäni podcastin, jossa haastatellaan Andrew Holecekia noin puolentoista tunnin ajan tästä aiheesta. Ja kerrankin - kerrankin - mennään perustekniikoiden paremmalle puolelle. Tässä linkki kaikille kiinnostuneille: https://www.youtube.com/watch?v=Pkq-X1MmWpQ
94
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Elokuu 16, 2017, 06:19:08 ip »
Kovasti toivon että Seagal, DKJR:n oppilaana kääntäisi tekstin suomeksi ja laittaisi jakeluun!???

Joo. Tarkoitus olisi pistää sivu pystyyn dharma-juttuja varten, ja toimivathan käännökset kivana lisänä portfoliossa, kun pitää osoittaa käännöstaidot. Tämän vuoden puolella... :)
95
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Zenin hiljainen taide
« Uusin viesti kirjoittanut ZenCenter Elokuu 16, 2017, 03:02:18 ip »
Taiteiden Yössä torstaina 24.8.2017 tarjoamme mahdollisuuden kokeilla zenin hiljaista taidetta Helsinki Zen Centerissä, Kalevankatu 4, 2. krs.

Illan ohjelmassa on lyhyitä johdantoja zenmeditaatioon, yleisöluento sekä mahdollisuus tutustua tiloihimme ja zenharjoittajiimme. Teetarjoilu.

18:00 ohjattuja zen-meditaatioita 20 minuutin välein
19:00 yleisöluento
19:40 ohjatut meditaatiot jatkuvat
21:00 tilaisuus päättyy

 

Istun mökissä mietiskelemässä.

Äkkiä sade rapisuttaa kattoa.

Laiskuuttani napsautan patterin päälle,

en tee tulta kamiinaan.

-Mitra Virtaperko
96
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Lyhyt johdantokurssi zeniin 26.8.
« Uusin viesti kirjoittanut ZenCenter Elokuu 16, 2017, 02:58:36 ip »
Lauantaina 26.8.2017 klo 10:00 - 14:45.

Helsinki Zen Center, Kalevankatu 4, Helsinki

Mitä zen ja zenmeditaatio ovat? Lyhyt johdantokurssi zeniin pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin käytännöllisesti. Kurssilla opetellaan zazenin eli zenmeditaation perusteet: istuma-asento, kävelymeditaatio sekä hengitys. Lisäksi puhutaan zenin filosofiasta ja traditiosta. Aikaa varataan myös keskustelulle siitä, minkälaisia esteitä harjoittaja tyypillisesti kohtaa, miten zeniä voi harjoittaa arjessa ja miten harjoitusta voi syventää retriiteillä tai itsenäisesti.

Kurssi antaa valmiudet osallistua Helsinki Zen Centerin toimintaan sekä harjoittaa kurssilla opittua ensimmäistä harjoitusta. Kurssimaksu 45 EUR sisältää osallistumisen yhteen vapaavalintaiseen zazeniin. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa tutustumista Zen Centerin toimintaan kokeilujäsenenä, jolloin saa kahden kuukauden jäsenyyden yhden kuukauden hinnalla (30 EUR / 2kk).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: johdanto@zazen.fi

Tiedotamme tapahtumista kalenterisivulla sekä postituslistalla.

Zenin sydämessä on oivallus todellisuuden jatkuvasti muuttuvasta luonteesta ja kaikkien eri elämänmuotojen keskinäisestä yhteydestä. Tästä syystä zen ei pohjimmiltaan tähtää edes harjoittajan henkilökohtaiseen onneen, vapautumiseen tai valaistumiseen, vaan katsoo näidenkin asioiden ylitse. Paradoksaalista kyllä, eläminen tästä näkökulmasta käsin on yleensä syvästi tyydyttävää ja mielekästä.

Zen on buddhalainen traditio, joka kehittyi Kiinassa 500-luvulla ja tuli Suomeen Japanin kautta viime vuosisadan lopulla. Zenin keskeisin harjoitus on zazen eli istumameditaatio. Zenin erilaisten meditaatioharjoitusten kautta harjoittaja oppii palaamaan nykyhetken kokemiseen yhä uudelleen. Meditaation avulla usein kaaottisesti asiasta toiseen kiirehtivä mieli rauhoittuu ja keskittyy. Kun mieli on keskittynyt ja tyyni, kokemus nykyhetkestä muuttuu. Joskus, usein intensiivisen keskittymisen jälkeen, tällainen kokemus voi olla erityisen syvä, ja silloin siihen voidaan viitata sanalla kensho, joka on japania ja tarkoittaa "nähdä omaan mieleensä sellaisena kuin se on."

Vaikka zenin keskeinen harjoitus on istumameditaatio, zen sisältää myös monia muita harjoituksen muotoja, kuten kävelymeditaatio ja meditaatio työssä. Myös erilaiset seremoniat ja buddhalaisten eettisten elämänohjeiden soveltaminen omaan elämään ovat osa zenin harjoitusmahdollisuuksia. Zenin viisaus ei ole sidottu opinkappaleisiin tai kirjoitettuihin teksteihin, vaan harjoittajan on oivallettava itse. Tästä syystä yhteys elävään zenopettajaan sekä harjoittaminen yhdessä toisten kanssa ovat olennaisia tapoja opettaa ja oppia zeniä.
97
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut KP Elokuu 16, 2017, 02:11:23 ip »
Lion's roar lehti ei suostunut julkaisemaan Dzongsar Khyentse Rinpochen kirjoitusta Sogyal Rinpochesta kokonaisuudessaan ja editoimatta, mikä on Dzongsar Khyentse Rinpochen mukaan ehdoton edellytys julkaisulle.

Ironista kuinka kyseinen lehti vaikenee, kun nämä vajra mestarit (leijonat) oikeasti karjahtavat.
98
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Elokuu 16, 2017, 10:14:39 ap »

Nopea käännös: ...tee-se-itse-gurut, jotka käyttävät (mindfulness) tietoista läsnäoloa ja muita buddhalaisia harjoitteita muuntaakseen buddhalaisen polun ytimen tekniikoiksi, jotka lisäävät rakkauttamme samsaraan.
Entä tekniikoiden käyttö 3 mielenmyrkyn (halu, viha, tietämättömyys) poistamiseen?
Eikö tekniikoiden käyttö tee sitä? Oli niiden käyttäjä mitä uskontoa tahansa?
Eikö 3 mielenmyrkyn lakatessa samsarakin lakkaa? Siis jälleensyntymä.

Olet varmasti oikeassa. Omien myrkkyjen havainnointi, pidättäytyminen  ja niistä puhdistuminen on sutrisen polun peruskivetystä. Se perustuu Buddhan opetukseen syistä ja seurauksista ja hyvyyden kerrytyksestä. Siitä seuraisi parempi elämä ja vieläkin parempi jälleensyntymä -mutta sikäli kuin olen lukenut ja kuullut- ei kuitenkaan lopullista vapautumista samsarasta. Tämä ajattelu lienee Dzongsar Khyentse Rinpochen kirjan "Not for Happiness" teema. Esim. prajnaparamita-opetus puhuu näiden asioiden ylittämisestä. Tuossa DKJR: kirjoituksessa tykkäsin silti erityisesti ajatuksesta "valaistumaton guru". Hän sanoi että jos guru on oppinut ja myötätuntoinen, mutta ei pidä itseään valaistuneena, on todella hyödyllistä, että hän noudattaa hyvää käytöstä ja moraalia jakaessaan perinnettään eteenpäin.
99
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut pael Elokuu 15, 2017, 11:43:09 ap »

Nopea käännös: ...tee-se-itse-gurut, jotka käyttävät (mindfulness) tietoista läsnäoloa ja muita buddhalaisia harjoitteita muuntaakseen buddhalaisen polun ytimen tekniikoiksi, jotka lisäävät rakkauttamme samsaraan.
Entä tekniikoiden käyttö 3 mielenmyrkyn (halu, viha, tietämättömyys) poistamiseen?
Eikö tekniikoiden käyttö tee sitä? Oli niiden käyttäjä mitä uskontoa tahansa?
Eikö 3 mielenmyrkyn lakatessa samsarakin lakkaa? Siis jälleensyntymä.
100
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Elokuu 15, 2017, 10:43:30 ap »
Tuo Dzongsar Khyentse Rinpochen pitkä esseenmuotoinen vastaus on mieltä ylentävä, syvä ja monipuolinen ja suosittelen että kaikki vähänkin vajrayanasta kiinnostuneet lukevat sen alusta loppuun. Onhan se myös hämmentävä - jos haluaa että asiat olisivat jollakin tietyllä tavalla oikein tai väärin. Joidenkin mielestä tämä vajrayana, josta DKJR kirjoittaa, on loukkaavaa ja se on tunne, joka vihjaa jotakin pienestä egon rajoittamasta mielestä. Kirjoituksessa on kirkasta asiaa tiibetiläisistä, länsimaalaisista, vajrayanasta, karmasta, lamojen koulutuksesta, valaistuneisuudesta ja valaistumattomuudesta, mitä Buddha sanoi, opettajan ongelmista, historiasta, mahasiddhoista. Kovasti toivon että Seagal, DKJR:n oppilaana kääntäisi tekstin suomeksi ja laittaisi jakeluun!???

Tässä eräs kappale, josta mielestäni myös voisi keskustella:

Even more dangerous are the self-made gurus who use mindfulness and other Buddhist practices to turn the essence of the Buddhist path into techniques for increasing our love of samsara. By doing so, they utterly destroy the entire purpose of the Buddhadharma, which is to liberate suffering beings from samsara. If this perversion of the Buddha’s teachings is not demonic – the ‘devil incarnate’, as Christians might say – what is?
Nopea käännös: Vieläkin vaarallisempia ovat tee-se-itse-gurut, jotka käyttävät (mindfulness) tietoista läsnäoloa ja muita buddhalaisia harjoitteita muuntaakseen buddhalaisen polun ytimen tekniikoiksi, jotka lisäävät rakkauttamme samsaraan. Näin tehdessään he tuhoavat buddhan opetuksen koko tarkoituksen, eli kärsivien olentojen vapautumisen samsarasta. Ellei tämä Buddhan opetuksen vääristely ole paholaisesta - varsinainen antikristus, kristityt sanoisivat - niin mikä sitten?
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]