Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
LAMA KONCHOG CHHOGYAL GIVES DHARMA TEACHINGS IN OULU 20-22.10.2017.
Teachings are given in Tibetan, Interpreted to English

PUBLIC LECTURE 20.10.
Friday 20.10. 6-7.30 pm, Free public lecture
Topic: secular ethics, loving kindness and compassion
Oulu City Main Library, Pakkalan sali
Kaarlenväylä 3
90100 Oulu


DHARMA TEACHINGS 21.-22.10.
Koskitie 19 A1
90500 Oulu (Association of deaf people)

Registration for teachings: palpungoulu@gmail.com  Because of limited space, registration is needed! Please let us know, which parts you are going to attend.
Price for teachings: 20€/part 15€/part for members and supporters of Lama Konchog.

If the price is too high for you but you would like to attend, please contact us. Palpung Changchub Dargye Ling Finland is a non-profit organization. All proceeds from teachings are used for maintaining activities.

Saturday 21.10. 10-12 am (part 1)
introduction to buddhism:
What one should know about the teacher- student relationship, motivation and behavior.
       
Saturday 21.10.  2-4 pm (part 2)
Meaning of taking refuge and generating bodhichitta in buddhism?
Who is buddha of compassion, Chenrezig and what is the meaning of his mantra?
         
Sunday 22.10. 10-12 am (part 3)
Lama Konchog bestows refuge and bodhisattva vows to those who need them.
The four foundations, which turn the mind towards the dharma:
precious human life

Sunday 22.10. 2-4 pm (part 4)
The four foundations which turn the mind towards the dharma:
impermanence, karma, cause and effect, suffering of samsara.

Lama Konchog is a monk, and teaches for free, but it is recommended to give personal donation to him in envelope
(normally done after teachings).


LAMA KONCHOG CHHOGYAL ANTAA DHARMAOPETUKSIA OULUSSA 20.-22.10.2017.
Opetukset ovat tiibetinkielisiä ja tulkataan englanniksi.

YLEISÖLUENTO 20.10.
Perjantai 20.10 klo 18-19.30, ilmainen yleisöluento
Aihe: Yleinen etiikka, rakastava ystävällisyys ja myötätunto
Oulun Pääkirjasto, Pakkalan sali
Kaarlenväylä 3,
90100 Oulu

DHARMAOPETUKSET 21.-22.10.
Koskitie 19 A1,
90500 Oulu (Kuurojenyhdistys)

Ilmoittautuminen opetuksiin: palpungoulu@gmail.com  Rajoitetun tilan vuoksi ilmoittautuminen tarvitaan! Ilmoittautuessasi kerro myös, mihin osioihin aiot osallistua.
Opetusten hinta: 20€/osio,15€ jäsenet ja Lama Konchogin tukijat

Jos hinta nousee esteeksi osallistumisellesi, otathan yhteyttä. Palpung Changchub Dargye Ling Finland on voittoa tavoittelematon yhdistys. Kaikki kertyneet varat menevät toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Lauantai 21.10. klo 10-12 (osa1)
Johdatus buddhalaisuuteen:
Mitä tulee tietää opettaja-  ja oppilas-suhteesta, motivaatiosta ja käytöksestä?
       
Lauantai 21.10. klo 14-16 (osa2)
Mitä buddhalaisuudessa merkitsee turvatuminen ja bodhicittan kehittäminen?
Kuka on myötätunnon buddha Chenrezig ja mikä on hänen mantransa merkitys?

Sunnuntai 22.10 klo 10-12 (osa3)
Lama antaa turvautumisen ja bodhisattva-valan niitä tarvitseville.
Neljä yleistä perusajatusta: Kallisarvoinen ihmiselämä

Sunnuntai 22.10. klo 14-16 (osa4)
Neljä yleistä perusajatusta: pysymättömyys, toiminta, syy- ja seuraus sekä samsaran kärsimykset

Lama Konchog on munkki, eikä ota maksua työstään, mutta on suositeltavaa antaa hänelle henkilökohtainen lahjoitus kirjekuoressa (yleensä opetusten lopuksi).

Lämpimin terveisin,
Palpung Oulu
22
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Lokakuu 01, 2017, 10:11:14 ip »
Hinayana on mahayanan kannattajien käyttämä alentava ilmaisu joka otettiin käyttöön noin sata luvulla buddhalaisista jotka eivät halunneet seurata uutta liikettä ja sen opetuksia. Hina alkuliite tarkoittaa alempiarvoista tai alhaista. Myöhemmin tiibetinbuddhalaisuudessa sitä käytetään luokittelemaan erilaisia "polkuja" ja niiden harjoituksia.

Hinayanaa ei tosin käytetä tiibetinbuddhalaisuudessa luokittelemaan "polkuja" taikka koulukuntia, vaan enemmänkin menetelmiä. Hina- etuliite, yleisesti ottaen, käännetään tarkoittamaan "pienempää" kulkuneuvoa, koska kovin moni ei pysty harjoittamaan sitä (vrt. mahayanan menetelmät). Esimerkiksi munkkivalat luokitellaan hinayana-menetelmäksi, koska kaikki (esim. henkiolennot, eunukit, hermafrodiitit, jne) eivät pysty harjoittamaan niitä. Määritelmään myös vaikuttaa, ketkä pystyvät menetelmän avulla saavuttamaan vapautumisen. Bodhicitta, ja Shunyata, luokitellaan mm. siksi mahayana menetelmiksi etteivät ne vaadi munkin valan ottamista, eikä peniksen puuttuminen ole esteenä.

Kulkuneuvojen tasoa voi myös hahmottaa vertailemalla ulkoisia- ja sisäisiä tantrisia opetuksia keskenään. Ulkoisia pidetään "vähäisempänä", koska kaikkien niiden avulla ei pysty saavuttamaan valaistumista tämän elämän aikana, ja ne vaativat (esim. kriya-tantra) säännöllistä puhdistautumista ja veedisen ruokavalion noudattamista. Tasoon myös vaikuttaa buddhaluonnon havaitsemisen etäisyys. Mitä etäämpänä se on käsityksestä omasta heijastuksesta, sitä "alemmasta" tasosta puhutaan. Kulkuneuvoja ei kuitenkaan voi sinänsä laittaa mihinkään arvojärjestykseen, sen enempää kuin polvileikkausta tai kemoterapiaa voisi laittaa; jokainen menetelmä soveltuu tiettyyn ongelmaan, ja jokaisen avulla on mahdollista saavuttaa valaistuminen.

Kyse ei ole niinkään huonommuudesta, tai paremmuudesta, vaan siitä mikä soveltuu kenellekin. Siddhartha ei opettanut pelkästään askeetikkoja. Ideaalitilanteessa, Jamgon Kongtrul Lodro Thayen mukaan, henkilö harjoittaa kaikkia kolmea kulkuneuvoa simultaanisti.
23
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Kakashi Syyskuu 30, 2017, 11:17:49 ap »
Mielestäni on legitiimiä sanoa "mahayana" tai "suuri tie", koska on hyvin suuri asia jos henkilö lupaa syntyä tuhansia, miljoonia, miljardeja, jne.. kertoja olemassaolon kiertokulkuun vapaaehtoisesti. Tätä ajatusta on vaikea tajuta mitä se todella merkitsee, se uppoaa tietoisuuteen vähitellen lukemalla pitkän aikaa Mahayana suutria kuten Avatamsaka suutraa ja muita vastaavia.
Sutrisessa mahayanassa asia esitetään noin. Tantrisessa mahayanassa eli vajrayanassa(tai mantrayana) asia on toisin. Tämän tuon ihan vertailun vuoksi esille. Vajrayanassa täydellisen valaistumisen voi saavuttaa parhaimmillaan yhden elämän aikana, jos on korkeimman tason kapasiteetin omaava harjoittaja. Vähemmän kapasiteettia omaavilla harjoittajilla toki kestää kauemmin, enimmillään 16 elämää. Täysin valaistunut eli buddha ei synny enään koskaan olemassaolon kiertokulkuun, mutta siitä huolimatta ilmentyy spontaanisti lukemattomissa muodoissa ilman rajoitteita kaikkien olentojen hyödyksi, kaikissa maailmoissa.

"Through Mantrayana practices, a person of superior faculties can attain Awakening in a single lifetime. One of middling faculties who observes the commitments will attain enlightenment within seven to sixteen lifetimes." -His Holiness the Sakya Trizin

http://www.hhthesakyatrizin.org/teach_tantra_part2.html

24
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Syyskuu 30, 2017, 10:34:15 ap »
Mielestäni on legitiimiä sanoa "mahayana" tai "suuri tie", koska on hyvin suuri asia jos henkilö lupaa syntyä tuhansia, miljoonia, miljardeja, jne.. kertoja olemassaolon kiertokulkuun vapaaehtoisesti. Tätä ajatusta on vaikea tajuta mitä se todella merkitsee, se uppoaa tietoisuuteen vähitellen lukemalla pitkän aikaa Mahayana suutria kuten Avatamsaka suutraa ja muita vastaavia.
Mielestäni Buddha on itse opettanut Mahayanan, tai Bodhisattvayanan, se ei ole syntynyt myöhemmin. Näin sanovat buddhalaiset mestarit kuten Vasubandhu ja Asanga  teoksessaan Mahayana-Sutra-Alamkara. Myöskään Nagarjuna tai Tsongkhapa eivät koskaan epäilleet Buddhan itse opettaneen Prajnãparamitan ja siihen kuuluvat suutrat. Myös Lootus sutra -koulukunta katsoo Buddhan itse opettaneen Lootus suutran. Jne... Mahayana uskoo ja kokee että Buddha itse opetti kolme (tai neljä) Dharmachakraa, joista Sravakayana hyväksyy vain ensimmäisen.
25
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Syyskuu 29, 2017, 05:51:34 ip »
Hyvä juttu, jostain syystä vaan kaikki theravada-opetukset, jotka tähän mennessä ovat tulleet vastaan, ovat tuntuneet tukevan tuota näkökulmaa, painottavan luopumista. Paitsi ehkä se, että siinä 'mielen tapahtumia' ei ole 51 niinkuin mulasarvastivadassa, vaan 80, mukaanlukien esim. 'arhatin hymy'. On siellä paljon aika kivoja ideoita. Nykyään sitäpaitsi theravada ei ole kovin yhtenäinen, sen verran kuin tunnen thaimaassa asuvia, niin olen saanut kuvan että siihen on alettu sulauttaa vaikka mitä, ja Thaimaassa muutenkin on nykyään 'kaikkea kaikille' - tyyppinen meininkin.

Luopuminen siis yhtä kuin arahanttiuden ja nibbanan saavuttamisen tavoittelu?

Ajahn Amaro joka on harjoittanut myös tiibetiläisten opettajien kanssa kirjoitti, että theravadassa opettajilla on voimakkaammin omia teknisiä painotuksiaan ja kuuluisammat opettajat opettavat tavoilla jotka heillä ovat henkilökohtaisesti olleet tuloksellisia (auttaneet saavuttamaan arahatiuden) ja heidän oppilaansa ottavat opetukset myös oman kokemuksen ja persoonansa kautta. Tuosta seuraa se että painotuksia ja tyylejä on tosiaan melkoisesti.

Kansanuskonnossa on sitten monenlaista toimintaa. Kyse on kuitenkin theravada-maissakin aika laajasta kulttuurillisesta ja maantieteellisestä alueesta jolla asuu satoja miljoonia ihmisiä.

Lainaus
Pratimoksa (s.) = henkilökohtainen valaistuminen/vapautuminen
theg chung (t.) = pieni kulkuneuvo

En tarkoitakaan että hinayanalla viitattaisiin mihinkään koulukuntaan. Niitä on satoja-tuhansia, ja vain asiaan vihkiytynyt voi tietää mitä kaikkea niihin voi ottaa mukaan. Mutta näistä mukaan otettavista asioista pitäisi voida ruveta käyttämään jotain teknisiä termejä. Ei tietysti olekaan oikein (enää) sitoa vaikkapa theravadaa historiansa kautta (sthaviravada, vanhoilliset, sääntö-koulukunnat). Sen sijaan luopumistekniikoille kattoterminä hinayana on kätevä tekninen termi. Samoin laajentamistekniikoille (kaikkien valaistumisen eteen) bodhisattvayana... ja muuntamisen - tantra jne. Silloin voisi puhua vaikka näin (esimerkkinä roolihenkilö x selittäisi:) "Seuraan theravadaa. Harjoitukseni on ulkoisesti hinayanaa, sisäisesti tantraa ja salaisesti bodhisattvayanaa..." Tai toisin päin: "Harjoitukseni on ulkoisesti tantraa, sisäisesti hinayanaa jne." Miten näitä asioita voi käsitellä/puhua ilman termejä?

Kuten tuolla yllä totesin niin kyseessä on alun perin halventava termi. Nikayan-buddhalaisuus, ei-mahayana jne jos haluaa jotain tuollaista opillista lajittelua tehdä. Akateemikot varmaan osaavat sen tehdä neutraalisti. Arahant-polku boddhisattva ihanteen sijaan.
26
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Kalansilmätorni Syyskuu 28, 2017, 12:14:03 ap »
Hyvä juttu, jostain syystä vaan kaikki theravada-opetukset, jotka tähän mennessä ovat tulleet vastaan, ovat tuntuneet tukevan tuota näkökulmaa, painottavan luopumista. Paitsi ehkä se, että siinä 'mielen tapahtumia' ei ole 51 niinkuin mulasarvastivadassa, vaan 80, mukaanlukien esim. 'arhatin hymy'. On siellä paljon aika kivoja ideoita. Nykyään sitäpaitsi theravada ei ole kovin yhtenäinen, sen verran kuin tunnen thaimaassa asuvia, niin olen saanut kuvan että siihen on alettu sulauttaa vaikka mitä, ja Thaimaassa muutenkin on nykyään 'kaikkea kaikille' - tyyppinen meininkin.

Joitain lisähuomautuksia

Pratimoksa (s.) = henkilökohtainen valaistuminen/vapautuminen
theg chung (t.) = pieni kulkuneuvo

En tarkoitakaan että hinayanalla viitattaisiin mihinkään koulukuntaan. Niitä on satoja-tuhansia, ja vain asiaan vihkiytynyt voi tietää mitä kaikkea niihin voi ottaa mukaan. Mutta näistä mukaan otettavista asioista pitäisi voida ruveta käyttämään jotain teknisiä termejä. Ei tietysti olekaan oikein (enää) sitoa vaikkapa theravadaa historiansa kautta (sthaviravada, vanhoilliset, sääntö-koulukunnat). Sen sijaan luopumistekniikoille kattoterminä hinayana on kätevä tekninen termi. Samoin laajentamistekniikoille (kaikkien valaistumisen eteen) bodhisattvayana... ja muuntamisen - tantra jne. Silloin voisi puhua vaikka näin (esimerkkinä roolihenkilö x selittäisi:) "Seuraan theravadaa. Harjoitukseni on ulkoisesti hinayanaa, sisäisesti tantraa ja salaisesti bodhisattvayanaa..." Tai toisin päin: "Harjoitukseni on ulkoisesti tantraa, sisäisesti hinayanaa jne." Miten näitä asioita voi käsitellä/puhua ilman termejä?
27
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Syyskuu 27, 2017, 06:14:10 ip »
Alentava ilmaisu? Se tarkoittaa käsittääkseni 'pientä' eikä alhaista, ainakin nykytulkinnassa. Pieni selittyy sillä, että se on 'henkilökohtaisen valaistumisen' tavoittelua, ei 'kaikkien valaistumisen', joka taas loogisesti on niin paljon 'suurempi'. Pratimoksa-säännöt ovat olemassa, samoin bodhisattva-säännöt. Jotkut termihän täytyy ottaa jo pelkästään erottamaan nämä kahdenlaiset säännöt toisistaan. Sitten mitä tulee vajrayanaan, siinä yleensä harjoitetaan kaikkia kolmea tasoa. Ainakin lamat sanovat kaikki, että hinayana täytyy myös tuntea, ja että joillekin se sopii ihan pääasialliseksi välineeksi. Ja jotku menevät jopa niin pitkälle että sanovat sen suovan saman lopputuloksen kuin muutkin yanat (tosin että tämä tapahtuisi paljon hitaammin...)

"Hīnayāna (Chinese: 小乘 Xiǎochèng; Korean: 소승 Soseung; Japanese: Shōjō; Vietnamese: Tiểu thừa, Tibetan: theg chung, Mongolian: бага хөлгөн, baga kölgen) is a Sanskrit and Pali term literally meaning, "the low vehicle," "the inferior vehicle," or "the deficient vehicle," where "vehicle" (yāna) means "a way of going to enlightenment." It is a polemical term coined by Mahāyāna Buddhists to denigrate their opponents.[1] The term appeared around the first or second century C.E. Its use in scholarly publications is controversial.[2] There are differing views on the use and meaning of the term, both among scholars and within Buddhism.

The legitimacy of using the term Hinayana to refer to the early Buddhist schools, including the contemporary Theravada, is disputed.[3] In the Chinese, Korean, Vietnamese, and Japanese languages, the term is not pejorative (小 meaning "small," 乘 meaning "vehicle"), and in the Tibetan language (theg chung) the word is only slightly pejorative (chung meaning "small" or "lesser")[4]"

http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Hinayana

On sille tuollainen vertauskuvallinenkin merkitys.

Jos haluat tutustua theravadaan ja sen opetuksiin niin kannattaa tutustua theravada-lähteisiin tiibetinbuddhalaisten sijaan. Vähän sama kun ei kannata tutustua tiibetinbuddhalaisuuten zen-lähteiden avulla. Theravada ei ole sitä, mitä tiibetissä kutsutaan hinayanaksi.

Lainaus
Lisäksi, mitä teknisiä termejä käyttäisimme jos haluamme puhua luopumisen tiestä vs. bodhisattva-tiestä vs. muuntamisen tiestä vs. itsevapautumisen tiestä. On vain niin, että nämä eri lähestymistavat ovat olemassa. Ja on vain niin, että niille on vakiintunut jo tekniset termit hinayana, mahayana... jne.

Eli peruskysymys, onko body scan näistä tasoista mitä vastaava? Se on vieläkin selvittämättä, veikkaus edelleen vahvasti että 'luopumisen tie'.

Nikayanbuddhalaisuus on neutraali termi. Hinayana -termiä ei yleensä käytetä enää "virallisemissa" yhteyksissä viittaamaan mihinkään olemassaolevaan koulukuntaan. Tantrinen buddhalaisuus on myös neutraali termi. Chan/zen kartoittavat ihan hyvin mistä puhutaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nikaya_Buddhism

Se skannaus on vain yksi tapa tutustua kehoon. Kehon tuntemuksia käytetään ymmärtääkseni kaikissa traditioissa porttina valaistumiseen, erityisesti hengitystä. Tiibetinbuddhalaisen Reginald Ray:n opetuksia olen jonkin verran kuunnellut, eikä hän ainakaan antanut noille kehollisille harjoituksille mitään "alempaa" merkitystä. Joku theravada-munkki kertoi, että ihmisen on ymmärrettävä sekä kehon että mielen tyhjyys vapautuakseen. Kuulostaa ihan uskottavalta. Jos jompi kumpi jää näkemättä, kiemurtelee samaistuminen sinne. Toinen voi olla helpompi joillekin ja toinen vaikeampi.

28
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Kalansilmätorni Syyskuu 27, 2017, 12:18:34 ip »
Joo, siirtäkää taas jos jaksatte/pystytte/katsotte tarpeelliseksi :)

Ledi Sayadaw on taas sitten Wikistä katsottuna theravadaa. Theravada taas perinteisesti hinayanaa. Hinayanassa luopuminen, sammuttaminen ovatkin juuri päämääränä (myös kehon 'kuolettaminen', ei kuitenkaan askeesilla, vaan 'ulospäin suuntautuvien energioitten kuivattamisella tai sisään vetämisellä'). Namkhai Norbu kirjoittaa tästä kirjassa 'The Crystal and the way of light', juuri että hatha-tyyppinen jooga voisi vastata hinayanaa buddhalaisella puolella.

Hinayana on mahayanan kannattajien käyttämä alentava ilmaisu joka otettiin käyttöön noin sata luvulla buddhalaisista jotka eivät halunneet seurata uutta liikettä ja sen opetuksia. Hina alkuliite tarkoittaa alempiarvoista tai alhaista. Myöhemmin tiibetinbuddhalaisuudessa sitä käytetään luokittelemaan erilaisia "polkuja" ja niiden harjoituksia. Huonosti nuo luokittelut kuitenkaan natsaavat heidän oman traditionsa ulkopuolella. Kun Ledi Sayadaw etsi tietä nibbanaan Burman luolissa niin ei häntä kiinnostanut mitä tuhansien kilometrien päässä ajateltiin siitä mitä hänen "pitäisi" tavoitella tai tehdä.

https://www.clear-vision.org/Schools/Students/Ages-17-18/movements-philosophies/Hinayana.aspx

Selvä nyt kuitenkin että mielenmyrkkyjen "kuolettaminen" ei johda haluttuun lopputulokseen, vaan ne täytyy ymmärtää, nähdä selkeästi, jolloin viisaus päästää irti, ei joogi. Tämän vuoksi ne täytyy nähdä selkeästi, niitä täytyy tutkia ja ne täytyy sallia ilman aversiota (joka on oma mielenmyrkkynsä).

Alentava ilmaisu? Se tarkoittaa käsittääkseni 'pientä' eikä alhaista, ainakin nykytulkinnassa. Pieni selittyy sillä, että se on 'henkilökohtaisen valaistumisen' tavoittelua, ei 'kaikkien valaistumisen', joka taas loogisesti on niin paljon 'suurempi'. Pratimoksa-säännöt ovat olemassa, samoin bodhisattva-säännöt. Jotkut termihän täytyy ottaa jo pelkästään erottamaan nämä kahdenlaiset säännöt toisistaan. Sitten mitä tulee vajrayanaan, siinä yleensä harjoitetaan kaikkia kolmea tasoa. Ainakin lamat sanovat kaikki, että hinayana täytyy myös tuntea, ja että joillekin se sopii ihan pääasialliseksi välineeksi. Ja jotku menevät jopa niin pitkälle että sanovat sen suovan saman lopputuloksen kuin muutkin yanat (tosin että tämä tapahtuisi paljon hitaammin...)

Lisäksi, mitä teknisiä termejä käyttäisimme jos haluamme puhua luopumisen tiestä vs. bodhisattva-tiestä vs. muuntamisen tiestä vs. itsevapautumisen tiestä. On vain niin, että nämä eri lähestymistavat ovat olemassa. Ja on vain niin, että niille on vakiintunut jo tekniset termit hinayana, mahayana... jne.

Eli peruskysymys, onko body scan näistä tasoista mitä vastaava? Se on vieläkin selvittämättä, veikkaus edelleen vahvasti että 'luopumisen tie'.

29
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Syyskuu 27, 2017, 09:39:50 ap »
Joo, siirtäkää taas jos jaksatte/pystytte/katsotte tarpeelliseksi :)

Ledi Sayadaw on taas sitten Wikistä katsottuna theravadaa. Theravada taas perinteisesti hinayanaa. Hinayanassa luopuminen, sammuttaminen ovatkin juuri päämääränä (myös kehon 'kuolettaminen', ei kuitenkaan askeesilla, vaan 'ulospäin suuntautuvien energioitten kuivattamisella tai sisään vetämisellä'). Namkhai Norbu kirjoittaa tästä kirjassa 'The Crystal and the way of light', juuri että hatha-tyyppinen jooga voisi vastata hinayanaa buddhalaisella puolella.

Hinayana on mahayanan kannattajien käyttämä alentava ilmaisu joka otettiin käyttöön noin sata luvulla buddhalaisista jotka eivät halunneet seurata uutta liikettä ja sen opetuksia. Hina alkuliite tarkoittaa alempiarvoista tai alhaista. Myöhemmin tiibetinbuddhalaisuudessa sitä käytetään luokittelemaan erilaisia "polkuja" ja niiden harjoituksia. Huonosti nuo luokittelut kuitenkaan natsaavat heidän oman traditionsa ulkopuolella. Kun Ledi Sayadaw etsi tietä nibbanaan Burman luolissa niin ei häntä kiinnostanut mitä tuhansien kilometrien päässä ajateltiin siitä mitä hänen "pitäisi" tavoitella tai tehdä.

https://www.clear-vision.org/Schools/Students/Ages-17-18/movements-philosophies/Hinayana.aspx

Selvä nyt kuitenkin että mielenmyrkkyjen "kuolettaminen" ei johda haluttuun lopputulokseen, vaan ne täytyy ymmärtää, nähdä selkeästi, jolloin viisaus päästää irti, ei joogi. Tämän vuoksi ne täytyy nähdä selkeästi, niitä täytyy tutkia ja ne täytyy sallia ilman aversiota (joka on oma mielenmyrkkynsä).
30
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Saltzmann Syyskuu 27, 2017, 08:26:31 ap »
Joo, siirtäkää taas jos jaksatte/pystytte/katsotte tarpeelliseksi :)

Tällainen siirto. Parempia otsikoita ehkä olisi buddhalainen harjoittaminen vs. muut, mutta käykö näinkin?
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10