Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Onko Buddhalaisuudessa synnin käsitettä?
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Marraskuu 20, 2017, 06:42:38 ip »
Onko Buddhalaisuudessa syntejä? Ovatko kymmenen taitamatonta tekoa syntejä?
Lainaus
1. tappaminen
2. varastaminen
3. seksuaalinen väärinkäytös
4. valehteleminen
5. riidankylväminen
6. kovat sanat
7. hyödytön jutustelu
8. himoitseminen
9. pahantahtoisuus
10. väärät näkemykset
http://www.nic.fi/~sherab/kosm.htm#käytös
Voiko buddhalaisittain sanoa että, kaikki ihmiset ovat syntisiä?

Riippuu synnin määritelmästä. Googlella löytyi tälläinen:

Synnin määritelmän mukaan synnissä eläminen on siis yksikertaisesti elämää, jota eletään ottamatta huomioon Jumalaa. Riippumattomuus Jumalasta ja hänen sanastaan. Epäusko, joka kohdistuu Jeesukseen persoonana ja siihen, mitä hän opettaa tai kehottaa on synti.

Se, mitä me olemme tottuneet ajattelemaan syntinä, kuten aviorikokset, veropetokset, varkaudet ja juopumukset, jne. on todellisuudessa seurausta synnistä, ei itse synti. Synti, eli taipumus elää ottamatta Jumalaa huomioon johtaa vääjäämättä elämään, jonka keskipisteessä on tavalla tai toisella oma napa. Oman navan maantiede johtaa kaikenlaiseen itsekkyyteen ja tekoihin, joiden seuraukset ovat tavalla tai toisella lähimmäisille raskaat. Synnin synnyttämä itsekeskeisyys saa meidät elämään ihmissuhteita tuhoavaa elämää. Me teemme syntiä, koska olemme syntisiä, ei toisinpäin. Hedelmistään puu tunnetaan.

http://www.kristinusko.fi/mita-synti-on/

Buddhadasa on kovasti harrastanut tuota uskontojen välistä vertailua ja ekumeniaa. Hänen mukaansa Buddhalaisuudessa nibbana on se korkein, josta ihminen on joutunut eroon. Huono karma vie häntä poispäin tästä uskonnon ytimestä. Kristinuskossa se ydin on Jumala ja synti vie poispäin Jumalasta. Täällä lisää Buddhadasan tulkintoja kristinuskosta:

https://pcdnetwork.org/blogs/buddhadasa-on-christianity-a-reflection-from-interfaith-perspective/
22
Keskustelua buddhalaisuudesta / Onko Buddhalaisuudessa synnin käsitettä?
« Uusin viesti kirjoittanut pael Marraskuu 20, 2017, 01:14:53 ip »
Onko Buddhalaisuudessa syntejä? Ovatko kymmenen taitamatonta tekoa syntejä?
Lainaus
1. tappaminen
2. varastaminen
3. seksuaalinen väärinkäytös
4. valehteleminen
5. riidankylväminen
6. kovat sanat
7. hyödytön jutustelu
8. himoitseminen
9. pahantahtoisuus
10. väärät näkemykset
http://www.nic.fi/~sherab/kosm.htm#käytös
Voiko buddhalaisittain sanoa että, kaikki ihmiset ovat syntisiä?
23
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Introduction to Zen in English November 12th
« Uusin viesti kirjoittanut ZenCenter Marraskuu 01, 2017, 03:28:38 ip »
Helsinki Zen Center will be giving an introductory workshop on traditional Zen Buddhist meditation, or zazen, on Sunday, November 12th 2017, 10:00 - 14:00. The location is Kalevankatu 4, Helsinki.

The workshop is ideal for people who have never practiced in the Zen tradition before. Prior experience to meditation is not required. The four-hour workshop consists of alternating periods of instruction, practice, and discussion. In addition to learning how to do zazen independently, you will also learn the practicalities involved in sitting with our group in a formal setting.

Due to the practical nature of the workshop, please bring relaxed clothing suitable for cross-legged sitting, preferably in neutral or muted colours. Changing rooms can be found at the Zen Center.

The course fee is 45 euros, and it includes one participation in a volitional formal zazen. Additionally you are offered two-month trial membership for half price (15 euros / month), during which you can take part in our scheduled zazen, get to know our group and get support for your practice.

For registrations and more information please send email to: johdanto@zazen.fi
24
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Lyhyt johdantokurssi zeniin 11.11.
« Uusin viesti kirjoittanut ZenCenter Marraskuu 01, 2017, 03:23:39 ip »
 Lauantaina 11.11.2017 klo 10:00 - 14:45.

Helsinki Zen Center, Kalevankatu 4, Helsinki

Mitä zen ja zenmeditaatio ovat? Lyhyt johdantokurssi zeniin pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin käytännöllisesti. Kurssilla opetellaan zazenin eli zenmeditaation perusteet: istuma-asento, kävelymeditaatio sekä hengitys. Lisäksi puhutaan zenin filosofiasta ja traditiosta. Aikaa varataan myös keskustelulle siitä, minkälaisia esteitä harjoittaja tyypillisesti kohtaa, miten zeniä voi harjoittaa arjessa ja miten harjoitusta voi syventää retriiteillä tai itsenäisesti.

Kurssi antaa valmiudet osallistua Helsinki Zen Centerin toimintaan sekä harjoittaa kurssilla opittua ensimmäistä harjoitusta. Kurssimaksu 45 EUR sisältää osallistumisen yhteen vapaavalintaiseen zazeniin. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa tutustumista Zen Centerin toimintaan kokeilujäsenenä, jolloin saa kahden kuukauden jäsenyyden yhden kuukauden hinnalla (30 EUR / 2kk).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: johdanto@zazen.fi


Tiedotamme tapahtumista kalenterisivulla sekä postituslistalla.

Zenin sydämessä on oivallus todellisuuden jatkuvasti muuttuvasta luonteesta ja kaikkien eri elämänmuotojen keskinäisestä yhteydestä. Tästä syystä zen ei pohjimmiltaan tähtää edes harjoittajan henkilökohtaiseen onneen, vapautumiseen tai valaistumiseen, vaan katsoo näidenkin asioiden ylitse. Paradoksaalista kyllä, eläminen tästä näkökulmasta käsin on yleensä syvästi tyydyttävää ja mielekästä.

Zen on buddhalainen traditio, joka kehittyi Kiinassa 500-luvulla ja tuli Suomeen Japanin kautta viime vuosisadan lopulla. Zenin keskeisin harjoitus on zazen eli istumameditaatio. Zenin erilaisten meditaatioharjoitusten kautta harjoittaja oppii palaamaan nykyhetken kokemiseen yhä uudelleen. Meditaation avulla usein kaaottisesti asiasta toiseen kiirehtivä mieli rauhoittuu ja keskittyy. Kun mieli on keskittynyt ja tyyni, kokemus nykyhetkestä muuttuu. Joskus, usein intensiivisen keskittymisen jälkeen, tällainen kokemus voi olla erityisen syvä, ja silloin siihen voidaan viitata sanalla kensho, joka on japania ja tarkoittaa "nähdä omaan mieleensä sellaisena kuin se on."

Vaikka zenin keskeinen harjoitus on istumameditaatio, zen sisältää myös monia muita harjoituksen muotoja, kuten kävelymeditaatio ja meditaatio työssä. Myös erilaiset seremoniat ja buddhalaisten eettisten elämänohjeiden soveltaminen omaan elämään ovat osa zenin harjoitusmahdollisuuksia. Zenin viisaus ei ole sidottu opinkappaleisiin tai kirjoitettuihin teksteihin, vaan harjoittajan on oivallettava itse. Tästä syystä yhteys elävään zenopettajaan sekä harjoittaminen yhdessä toisten kanssa ovat olennaisia tapoja opettaa ja oppia zeniä.
25
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Lokakuu 23, 2017, 06:44:52 ip »
Rigpa näyttää menneen jonkinlaiseen damage control -moodiin ja on ostanut parhaita kriiskonsultteja joita rahalla saa. Ei kyllä hyvältä vaikuta.

Rigpa tietääkseni antoi potkut Sogyal Rinpochelle ja irtisanoutui hänen toiminnastaan. Kriisikonsultit auttanevat heitä kenellä on kriisi? Mikä olisi ollut parempi tapa lähestyä asiaa?

Jos nyt hieman toimin paholaisen asianajajana niin SR:ää ei vielä ole tuomittu mistään, joten on hieman kohtuutonta väittää hänen syyllistyneen asiaan X. Tietenkin klikkauksia saadaan enemmän kun asioista vaahdotaan tunnepitoisesti, ja ehkä myös omalle asialle lisää levikkiä.
26
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Lokakuu 18, 2017, 08:34:57 ip »
Täällä blogi, jossa käydään lävitse tuota tapahtunutta ja siihen liittyviä tapahtumia. Kommenttialuekin näyttäisi aika aktiiviselta.

https://whatnow727.wordpress.com/

Itse olen kiinnittänyt huomiota miten vähän noilla lausuntoja antaneilla Rinpocheilla on halua osoittaa myötätuntoa uhreja kohtaan tai tuomita seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa. Rigpa näyttää menneen jonkinlaiseen damage control -moodiin ja on ostanut parhaita kriiskonsultteja joita rahalla saa. Ei kyllä hyvältä vaikuta. FWBO:ssa oli vähän vastaava kriisi aikoinaan. Silloinkin vahinkoa aiheutti enemmän liikkeen kykenemättömyys ottaa mitään järkevää eettistä kantaa väärinkäytöksiin vaan suojella sen sijaan omaa imagoaan keinolla millä hyvänsä.

Tuolla blogissa on lainattu Dalai Laman lausuntoja:

"“It is essential to distinguish between two things: the person and their action. We criticize the action, not the person. The person is neutral: he or she wants to be happy and overcome suffering, and once their negative action stops, they will become a friend. The troublemaker is the afflictions and actions. Speaking out against the action does not mean that we hate the person. For example, we Tibetans fight Chinese injustice, but it doesn’t mean we are against the Chinese as human beings, even those who are ruthless. In meditation, I try to develop genuine compassion for these people while still opposing their actions. Thus, we may criticize a teacher’s abusive actions or negative qualities while we respect them as a person at the same time. There are still some beneficial aspects of the guru. A mistaken action doesn’t destroy their good qualities. If you criticize in this way, there is no danger of hellish rebirth as a result. Motivation is the key: speaking out of hatred or desire for revenge is wrong. However, if we know that by not speaking out, their bad behavior will continue and will harm the Buddhadharma, and we still remain silent, that is wrong.”

“I have had many teachers, and I cannot accept seeing all their actions as pure. My two regents, who were among my sixteen teachers, fought one another in a power struggle that even involved the Tibetan army. When I sit on my meditation seat, I feel both were kind to me, and I have profound respect for both of them. Their fights do not matter. But when I had to deal with what was going on in the society, I said to them, “What you’re doing is wrong!” We should not feel a conflict in loyalties by acting in this way. In our practice, we can view the guru’s behavior as that of a mahasiddha,⁴ and in dealings with society, follow the general Buddhist approach and say that that behavior is wrong.”


27
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Aloittelija ja aloittelijan mieli.
« Uusin viesti kirjoittanut Zodamacoomza Lokakuu 18, 2017, 01:53:55 ip »
nnössä tulisi ohjata meditaatiota. Ja mainostaa. Suosittelen kuitenkin kääntymään ke
28
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Meditaatioretriitti Thaimaassa
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Lokakuu 16, 2017, 02:51:47 ip »
Lainaus
Kannattaa kuitenkin varata esimerkiksi 100 euroa käteistä bahteina, koska retriitin jälkeen todennäköisesti on sellainen olo että haluaisi antaa myös takaisin.

Jos haluat vakavissasi harjoittaa kyseissä mestassa, niin hyvä testi on antaa yksi bahti, mikäli toimivat lahjoitusperiaatteella. Sitten seuraat heidän reaktioita, ovatko enää sen jälkeen yhtä ystävällisiä. Mikäli ovat, kyseessä on hyvä paikka, ja 100 euron lahjoitus menee todennäköisesti hyvään tarkoitukseen.

Mikäli eivät ole...

Minustakin kannattaa välttää paikkoja joissa ihmisten ystävällisyys on lahjoituksista kiinni.

En tiedä tuosta paikasta, mutta noin muuten paikoissa joissa olen ollut niin lahjoitukset on hoidettu kirjekuorilla tai muuten anonyymisti, jolloin antaminen jää aika henkilökohtaiseksi tapahtumaksi. Rahan käsittelyt hoitavat tuollakin todennäköisesti maallikot, koska nuo metsäperinteen munkit pitävät aika tarkkaan kiinni vinayan säännöksistä. Niiden mukaan munkit eivät saisi käsitellä rahaa.

Aloituspostaajalle vielä, että noita lyhyempiä kursseja tarjotaan englantia puhuville myös muualla jos 12 päivän sitoutuminen tuntuu liian rankalta. Sen mielikuvan sain ainakin omilla turistiretkilläni. Niistä parhaiten saa varmaan tietoa googlailemalla länkkäreiden tekemiä postauksia ja blogimerkintöjä.
29
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Buddhalainen meditaatio vs. muut
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Lokakuu 16, 2017, 11:19:14 ap »
Siirry nykypäivään! Siirry tietoon tietämättömyydestä!

Voit aloittaa tutkimalla erilaisia sivustoja siitä mitä on image consulting, mitä ovat mainonta ja myyntityö? Miksi ne ovat olemassa, miksi ne toimivat? Aiheesta on tietoa, koulutusta ja tutkimusta sata- ja tuhatsivumäärin.

Miksi menet juuri siihen kauppaan johon menet? Miksi ostat tuotteen tietyltä henkilöltä, etkä osta joltain toiselta henkilöltä/myyjältä?
Ihmisiin vaikutetaan koko ajan alitajuisesti (ja aivan tajuisestikin), ja he toimivat näiden viestien mukaan, suurella todennäköisyydellä.

Sinä itsekin lähetät koko ajan alitajuisia (tai selkeän tajuisia) viestejä monilla eri tavoilla, kaikella mitä olet, kaikella mikä näkyy, ja kaikella mitä teet.
On tervettä ja sallittua haluta esiintyä edukseen. Ihmisiä opetetaan valmistautumaan työhaastatteluun huolellisesti ja tarkasti.
Varmasti teet itsekin kaiken minkä voit sellaisen suhteen? Etkä toimi työpaikallasi tai muuallakaan vastuuttomasti.

Ulkoinen ja sisäinen eivät ole erillisiä. Ne vaikuttavat molempiin suuntiin.

Erityisesti Vinayassa, jonkin verran myös Suutrissa, on paljon sellaista, joka nykykielellä tarkoittaa imagea eli julkisuuskuvaa, sen ylläpitämistä, ja sen vaikutuksia.
30
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Meditaatioretriitti Thaimaassa
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Lokakuu 14, 2017, 05:51:07 ip »
Lainaus
Kannattaa kuitenkin varata esimerkiksi 100 euroa käteistä bahteina, koska retriitin jälkeen todennäköisesti on sellainen olo että haluaisi antaa myös takaisin.

Jos haluat vakavissasi harjoittaa kyseissä mestassa, niin hyvä testi on antaa yksi bahti, mikäli toimivat lahjoitusperiaatteella. Sitten seuraat heidän reaktioita, ovatko enää sen jälkeen yhtä ystävällisiä. Mikäli ovat, kyseessä on hyvä paikka, ja 100 euron lahjoitus menee todennäköisesti hyvään tarkoitukseen.

Mikäli eivät ole...
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10