Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Saltzmann Heinäkuu 02, 2017, 10:56:50 ap »
...
Jos omakohtaista kokemusta on, niin silloin asiat ovat tietysti paljon selkeämpiä.
...
Omakohtainen kokemus voi tuottaa selkeyden kokemusta, mutta se ei välttämättä ole selkeyttä. Mieli voi tuottaa monenlaista harhaa.

Jos vaikka lähdetään siitä, että tämä päivittäinen kokemus hereillä on unenkaltaista buddhalaisittain, koska aina kaikki on tulkintaa ja sen tarttumapinta siihen ns. todellisuuteen on aina suhteellinen, mitä se todellisuus sitten onkaan.
22
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Aloittelija ja aloittelijan mieli.
« Uusin viesti kirjoittanut Tomi Kesäkuu 28, 2017, 01:59:55 ip »
Hei! Kiitos että sain liittyä tähän foorumiin.

Olen nyt noin vuoden verran lukenut Buddhalaista tai siihen liittyvää kirjallisuutta. Ja jotenkin koittelen meditoida myös. Päivittäin tulee istuttua n.20min. Jotenkin niin tunnen omakseni tämän buddhalaisuuden. Mutta.. niin yksin olen näiden ajatusen ja juttujen kanssa. Pää tulvii kysymyksiä ja tietoa tullut ahmittua paljon. Koen jo, että sitä tietoa pitäisi jo siirtää käytäntöön eikä vain pitää itsellä tai miettiä.. Haluaisin kuulla ja jakaa kokemuksia.
Miten tulla Buddhalaiseksi? Mistä sellaisen "opettajan" saa tai löytää? kysymyksiä olisi vaikka kuinka ja liittyminen tosi hankalaa. Olen pienen lapsen yksinhuoltaja joten hirveästi en voi matkustella noihin zen-keskuksiin mitä näyttää olevan. (itse asun Turun lähistöllä)

Googlettelemalla löysin tämän foorumin. Ja mietin että josko täältä löytyisi jotain kokemuksia aiheesta. Tai ihan vain keskustelu-seuraa ja tukea kaikkeen Buddhalaisuuteen liittyvissä asioissa.

Kiitos -P

Turun seudulla on tosiaan aika hiljaista, mutta silloin tällöin sielläkin on jotain toimintaa. Ja jos perheasiat antavat myöten niin voi aina tietenkin lähteä johonkin tapahtumaan tai retriittiin muualle Suomessa. Meditaatio + turku, tms auttaa jo alkuun noiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Aika monet kuuntelevat kotona opettajien nauhoitettuja puheita, joiden kautta saa jo jonkinlaisen säännöllisen yhteyden aiheeseen. Jos lisäksi meditoi päivittäin niin aihe on arjessa säännöllisesti läsnä jolloin se alkaa myös juurtua. Tuon voi sitten yhdistää vierailuihin tilaisuuksiin niin varmaan ihan hyvällä tiellä jo.

Esimerkiksi itse olen kuunnellut näitä:

http://audiodharma.org/

https://tisarana.ca/category/podcast/

Ajan kanssa löytyy opettajia joiden ajattelu ja opetustapa soveltuvat itselle.

Varsinaisia "opettajia" joilla olisi tradition valtuutukset Suomessa on ei taida juuri olla. Karen Terzano on, mutta hänen äidinkielensä on englanti. Eri yhdistykset järjestävät kuitenkin erilaisia kursseja joilla saa ihan hyvät peruslähtökohdat harjoitukseen ja usein niistä voi löytyä kauemmin harjoittaneita joilta voi saada ohjausta omaan harjoitukseen.
23
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Kakashi Kesäkuu 28, 2017, 09:33:36 ap »
Seuraavasta linkistä löytyy mielenkiintoinen aiheeseen liittyvä teksti, jossa H.P. Dalai Lama kertoo suhteestaan Nechung Oraakkeliin:

http://nechungfoundation.org/oracle.html

"In one respect, the responsibility of Nechung and the responsibility of the Dalai Lama towards Tibet are the same, though we act in different ways. My task, that of leadership, is peaceful. His, in his capacity as protector and defender, is wrathful. However, although our functions are similar, my relationship with Nechung is that of commander to lieutenant: I never bow down to him. It is for Nechung to bow to the Dalai Lama. Yet we are very close, friends almost. When I was small, it was touching. Nechung liked me a lot and always took great care of me. For example, if he noticed that I had dressed carelessly or improperly, he would come over and rearrange my shirt, adjust my robe and so on."
24
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Kakashi Kesäkuu 27, 2017, 11:50:02 ip »
Tämä ei mielestäni ole opillinen tai teoreettinen kysymys vaan juuri kokemuksellinen kuten Kalanasilmätorni ja Ekhnaton sanovat.
Itse näkisin, että tämä on sekä opillinen että kokemuksellinen asia. Jos omakohtaista kokemusta ei ole, niin tarkoittaisiko se silloin, että mitään henkiäkään ei ole? Silloin opetus voi auttaa ymmärtämään sitä johdonmukaista syihin ja seurauksiin perustuvaa maailmankäsitystä mitä dharmassa opetetaan, ja että millä tavoin erilaiset meille tavallisin aistein näkymättömät olennot elävät tässä maailmankaikkeudessa. Jos omakohtaista kokemusta on, niin silloin asiat ovat tietysti paljon selkeämpiä. Mutta silloinkin autenttisesta opista on paljon hyötyä, että osaa jäsentää ja ymmärtää oikealla tavalla omaa kokemusta.

Ulkoisen ja sisäisen todellisuuden eroistakin voisi puhua vaikka kuinka paljon. Mutta sitten kun tikari upotettuna meidän rintakehään ei aiheuta enään meille dualistisia kokemuksia tai häiriöitä mielen tasolla, niin voidaan ehkä turvallisesti todeta, että ulkoisen todellisuuden vaikutus on meihin vähäistä. Kuitenkin nyt tällä hetkellä, jos emme vielä elä ei-dualistisessa kokemuksessa, on "ulkoisen" todellisuuden syitä, seurauksia ja ilmiöitä syytä kunnioittaa.
25
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Kakashi Kesäkuu 27, 2017, 09:09:48 ip »
Tarkoitus oli liittää keskustelu keskustelun aiheeseen ja aiempiin kommentteihini liittyen "toisissa ulottuvuuksissa asuviin mielellisiin olentoihin".
Sinänsä asia on kohtuullisen yksinkertainen. Buddhalaisuudessa on alusta alkaen opetettu, että kyseisen kaltaisia olentoja on olemassa suhteellisessa maailmassa, jota samsaraksikin kutsutaan.

Ja se tämän ketjun suuri kysymyshän oli, että uskommeko me suomalaiset buddhalaiset näitä buddhalaisia opetuksia hengistä ja muista samsaran olennoista. :)
26
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Kakashi Kesäkuu 27, 2017, 08:36:10 ip »
Tarkoitus oli liittää keskustelu keskustelun aiheeseen ja aiempiin kommentteihini liittyen "toisissa ulottuvuuksissa asuviin mielellisiin olentoihin".
Sinänsä asia on kohtuullisen yksinkertainen. Buddhalaisuudessa on alusta alkaen opetettu, että kyseisen kaltaisia olentoja on olemassa suhteellisessa maailmassa, jota samsaraksikin kutsutaan.

Varjayana harjoittamisen osalta oma kehoitukseni on hakeutua autenttisen hyvän opettajan oppiin.
Niin, tämä on ensimmäinen askel jos vajrayanan harjoittaminen tosissaan kiinnostaa.
27
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Sellaisuudesta Kesäkuu 27, 2017, 08:05:23 ip »
Lainaus
Osaatko kertoa hieman tarkemmin mitä tarkoitat tällä?

Tarkoitus oli liittää keskustelu keskustelun aiheeseen ja aiempiin kommentteihini liittyen "toisissa ulottuvuuksissa asuviin mielellisiin olentoihin". Ne löytynee tästä viestiketjusta. Turhaa varmasti kirjoittaa niitä tähän uudestaan auki. Käytin termiä tai käsitettä henkiolento tässä yhteydessä, en tiedä tarkalleen miksi. Pahoillani mikäli se loukkasi tai aiheutti hämmennystä. Viittasin sillä keskustelun alkuperäiseen aiheeseen.

En ole varmasti kukaan aihetta kommentoimaan, mutta komentoin nyt kuitenkin. Varjayana harjoittamisen osalta oma kehoitukseni on hakeutua autenttisen hyvän opettajan oppiin. Tällaista opetusta on käsittääkseni saatavilla myös Suomessa mikäli siihen on edellytykset sitoutua oikealla tavalla.

28
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Kakashi Kesäkuu 27, 2017, 05:34:33 ip »
Sen tiedän, että ainakin visualisaatioon liittyvät harjoitukset Tiibetin Buddhalaisuudessa voivat olla niin täynnä yksityiskohtia, että niiden merkitys suhteessa tehtyyn harjoitukseen väitän jäävän suurimmalta osalta hämärän peittoon ilman suullista ohjeistusta, perehdytystä ja mahdollisuutta kysyä opettajalta mitä harjoituksessa tehdään. Osa niistä on itse asiassa niin monimutkaisia, että niiden tekeminen vaatinee erittäin intensiivistä ja pitkää opiskelua aiheesta vuosien ajan. Mahdollisesti on harjoituksia missä tämä ei ole välttämätöntä.
Totta, osa tantristen jidameiden mandaloista on hyvinkin monimutkaisia ja osa sangen yksinkertaisia. Jidam-harjoitusten kehittely- ja täydellistämisvaiheiden opetukset ovat niin syvällisiä ja monimuotoisia, että varmasti niiden merkityksien opiskeluun voi käyttää helposti vuosiakin. Voidakseen harjoittaa näitä menetelmiä ei kuitenkaan tarvitse ymmärtää ja tietää kaikkea. En kuitenkaan nyt tämän enempää lähde käsittelemään vajrayanaa tässä ketjussa.

Salaisesta Mantrayana:sta en tiedä mitään.
Salainen mantra = Vajrayana

En ole erityisen perehtynyt Buddhalaisiin henkiolentoihin, mutta tiedän, että ne voidaan käsittää myös toisenlaisessa perspektiivissä kun mitä meidän arkinen mieli täällä päin maailmaa keskimäärin ymmärtää niiden olevan.
Osaatko kertoa hieman tarkemmin mitä tarkoitat tällä?
29
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Sellaisuudesta Kesäkuu 27, 2017, 05:04:20 ip »
Lainaus
Tekstejä on niin paljon, että melkein kaikki mahdolliset ohjeet ja opetukset ovat löydettävissä kirjallisessa muodossakin. Aika monesti lamojen suulliset opetukset ovatkin kommentaareja ja ohjeita, jotka pohjautuvat joihinkin teksteihin. Tiibetinbuddhalaisuudessa on hyvin yleistä, että lamat opettavat entisaikojen mestareiden teoksiin pohjautuen. He avaavat ja selventävät niitä tekstejä. Olen kyllä kuullut, että on olemassa joitain erittäin harvinaisia salaisen mantran opetuksia, jotka välittyvät ainoastaan suullisesti mestarilta oppilaalle.

Ei ole kokemusta kaikkien mahdollisten ohjeiden ja opetuksien löytämisestä kirjallisessa muodossa. Sen tiedän, että ainakin visualisaatioon liittyvät harjoitukset Tiibetin Buddhalaisuudessa voivat olla niin täynnä yksityiskohtia, että niiden merkitys suhteessa tehtyyn harjoitukseen väitän jäävän suurimmalta osalta hämärän peittoon ilman suullista ohjeistusta, perehdytystä ja mahdollisuutta kysyä opettajalta mitä harjoituksessa tehdään. Osa niistä on itse asiassa niin monimutkaisia, että niiden tekeminen vaatinee erittäin intensiivistä ja pitkää opiskelua aiheesta vuosien ajan. Mahdollisesti on harjoituksia missä tämä ei ole välttämätöntä.

Salaisesta Mantrayana:sta en tiedä mitään.

En ole erityisen perehtynyt Buddhalaisiin henkiolentoihin, mutta tiedän, että ne voidaan käsittää myös toisenlaisessa perspektiivissä kun mitä meidän arkinen mieli täällä päin maailmaa keskimäärin ymmärtää niiden olevan.

Jokainen tietysti uskokoon vapaasti miten ja mihin haluaa.
30
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Kakashi Kesäkuu 27, 2017, 11:34:15 ap »
Olen myös ymmärtänyt henkilökohtaisella tasolla saamistani ohjeista, että näitä asioita ei ole ainakaan joissakin Buddhalaisissa harjoituksissa tarkoitus ymmärtää kuten ne on kirjoitettu. Ohjeet harjoituksiin saa suullisesti opettajalta. Samaan kirjoitettuun harjoitukseen voi myös saada erilaiset harjoittajat erilaisia suullisia ohjeita.
Tekstejä on niin paljon, että melkein kaikki mahdolliset ohjeet ja opetukset ovat löydettävissä kirjallisessa muodossakin. Aika monesti lamojen suulliset opetukset ovatkin kommentaareja ja ohjeita, jotka pohjautuvat joihinkin teksteihin. Tiibetinbuddhalaisuudessa on hyvin yleistä, että lamat opettavat entisaikojen mestareiden teoksiin pohjautuen. He avaavat ja selventävät niitä tekstejä. Olen kyllä kuullut, että on olemassa joitain erittäin harvinaisia salaisen mantran opetuksia, jotka välittyvät ainoastaan suullisesti mestarilta oppilaalle.

Vaikka tiibetinbuddhalaisuudessa onkin niin paljon tekstejä melkein kaikista mahdollisista asioista, niin silti vajrayanaan aukeaa ovi ainoastaan mestarin kautta. Yleensä tämä ovi sisältää kolme asiaa: voimansiirto, suullinen transmissio ja suulliset ydinohjeet. Näiden jälkeen on mahdollista jatkaa myös itsenäisesti opiskelua vajrayanan kirjallisista teoksista. Tietenkin omaan harjoitukseen liittyvät tärkeät kysymykset on parasta kysyä opettajalta.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10