Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Puhtaat maat
« Uusin viesti kirjoittanut Saltzmann Joulukuu 13, 2018, 03:50:20 ip »
Sanskritissa o-vokaali on aina pitkä, jonka vuoksi suomessa "yoga" usein kirjoitetaankin jooga, joka vastaa suomenkielen ääntämystä. Tällöin "Yogini" on oikeammin Jooginii. Sanan "jooginii" rytmi on hieman harvinainen suomen kielessä [so pitkä-lyhyt-pitkä(tavu)], mutta ei täysin mahdoton. Tällä tavoin rytmittyviä sanoja ovat esim Uusimaa, lehtipuu, kuusipuu, uusikuu, aapasuo, rimpisuo, Toivo Lyy, hirsipuu, heinäkuu, etc...   
Veikkailen, että sanskritin o-vokaali on kuitenkin puolipitkä eikä pitkä. Sitten vokaalien pituuksien vertailu on hankalaa kielien välillä, jossa toisessa ehkä vain painotuksia, jolloin pidempi vokaali -olematta varsinaisesti pitkä- ja toisessa sekä painotus, että varsinaisia pitkiä vokaaleja ja lyhyitä, joista molemmat voivat olla painottuneita.

Lehtipuu ja rimpisuo mahtuu tuohon kategoriaan vain, jos ne on jonkun stadilaisen aksentin överiksivetävän suusta.
12
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Puhtaat maat
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Joulukuu 08, 2018, 11:07:13 ap »
Sanskritissa o-vokaali on aina pitkä, jonka vuoksi suomessa "yoga" usein kirjoitetaankin jooga, joka vastaa suomenkielen ääntämystä. Tällöin "Yogini" on oikeammin Jooginii. Sanan "jooginii" rytmi on hieman harvinainen suomen kielessä [so pitkä-lyhyt-pitkä(tavu)], mutta ei täysin mahdoton. Tällä tavoin rytmittyviä sanoja ovat esim Uusimaa, lehtipuu, kuusipuu, uusikuu, aapasuo, rimpisuo, Toivo Lyy, hirsipuu, heinäkuu, etc...   
13
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Puhtaat maat
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Marraskuu 23, 2018, 06:18:00 ip »
Olen samaa mieltä puhtaiden maiden kuvauksesi kanssa, lisäisin vain että myös Maa-planeetta on mielentila, riippuvainen mielesta ja tietoisuudesta.
Jos nimimerkki "Yogini" on tarkoitus olla sanskritia, niin loppu i on pitkä eli I tai ii, keskellä oleva i on lyhyt.

Kiitos ajatuksesta, Ekhnaton, nimimerkkini pyrkii suomalaiseen kirjoitusasuun, vaikka tuo avatar-kuva onkin intialaisvaikutteinen.
14
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Puhtaat maat
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Marraskuu 21, 2018, 11:35:42 ap »
Olen samaa mieltä puhtaiden maiden kuvauksesi kanssa, lisäisin vain että myös Maa-planeetta on mielentila, riippuvainen mielesta ja tietoisuudesta.
Jos nimimerkki "Yogini" on tarkoitus olla sanskritia, niin loppu i on pitkä eli I tai ii, keskellä oleva i on lyhyt. 
15
Kansainvälinen Konchog Chidu Drubchod -retriitti Danakosha Lingissä

Danakosha Lingillä on ilo ilmoittaa, että Tulku Dakpa Rinpoche on ystävällisesti suostunut ohjaamaan Konchog chidu drubchodin 26.12.2018 – 1.1.2019. Drubchod on erityisen voimakas ryhmäretriitti, jonka tarkoitus on kaikkien esteiden, hämärtymien ja sairauksien tyynnyttäminen, hyveiden kasvattaminen, ansioiden kartuttaminen ja vaurauden lisääminen; kaikille tunteville olennoille ja erityisesti omassa ympäristössämme. On tärkeää tehdä hyviä tekoja kuluneen vuoden loppuessa ja uuden alkaessa. Jos vuosi on mennyt hyvin, se on seurausta omista hyvistä teoistamme ja kolmen jalokiven ja kolmen alkujuuren siunausta, joten kiitämme heidän ystävällisyydestään ja toivomme että tuleva vuosi on yhtä hyväenteinen. Jos taas kulunut vuosi on ollut täynnä ongelmia, toivomme niiden loppuvan ja uuden vuoden menevän hyvin. Tämä on Danakoshan jokatalvinen drubchod-retriitti, ja toivomme lukuisasti osallistujia. Erityisesti Danakoshan sanghan jäsenten on hyvin tärkeää pyrkiä parhaansa mukaan osallistumaan.

Konchog chidu tarkoittaa “Kallisarvoisten ruumiillistumaa.” Se on Guru Rinpocheen keskittyvä harjoitus, joka sisältää kaikki kolme juurta – ulkoinen rauhaisa Padmasambhava guruna, sisäinen raivoisa Padmasambhava yidamina ja salainen Padmasambhava Simhamukan muodossa dakinina, ja se sisältää myös Padmasambhavan pitkän elän muodon. Terma-aarteen löysi tertön Jatson Nyingpo, Nyongben Tingzin Zangpon, Padmasambhavan läheisen oppilaan jälleensyntymä, joka saavutti sateenkaariruumiin. Konchog chidu on hyvin syvällinen ja laaja opetuskokonaisuus, ja se on yksi korkeimmista ja salaisimmista tavoista saavuttaa Padmasambhavan laaja viisaus.

Voit lukea lisää Konchog Chidusta tästä linkistä: http://danakosha.org/fi/konchog-chidu/

Tulku Dakpa Rinpoche on Danakoshan dharmakeskuksen hengellinen johtaja, ja hän on ensimmäinen oppilaidensa pyynnöstä Suomeen vakituisesti asumaan asettunut tiibetinbuddhalainen lama. Hän on vastaanottanut opetuksia aikamme merkittävimmiltä buddhalaisilta opettajilta, kuten Kyabje Mindrolling Trichen Rinpochelta ja Kyabje Taklung Tsetrul Rinpochelta. Hän on valmistunut Mindrollingin luostarin korkeakoulusta valtuutetuksi suutristen ja tantristen opetusten haltijaksi.

Aikataulu:

26.12. Alkaa klo 19:00

27.12. – 31.12.
6 – 8: Harjoitus
8 – 9: Aamiainen
9 – 11:30: Harjoitus
11:30 – 14 Lounastauko
14 – 15:30 Harjoitus
15:30 – 16 Teetauko
16 – 18: Harjoitus

1.1.2019
klo 6 – 10: Harjoitus ja viikon harjoituksen siunausten vastaanottaminen. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita vastaanottamaan siunauksia, vaikka eivät olisi osallistuneet retriittiin. Siunausten vastaanottaminen alkaa klo 9. Voit tulla mukaan myös aamusession alusta asti.
klo 11: Lounas

Paikka: Danakosha Ling, Forssantie 37, 31600 Jokioinen.

Hinta: 180 €, tai Danakoshan jäsenille, opiskelijoille ja työttömille 150 €

Majoitus: 10 € / yö yksinkertaisessa ryhmämajoituksessa. Saatavilla myös joitakin makuupaikkoja pienemmissä huoneissa lyhyen välimatkan päässä keskukselta hintaan 25 € / yö. Ota mukaan oma makuupussi. Voit myös järjestää majoituksen itse muualla.

Rekisteröitymiset 12.12. mennessä tällä lomakkeella: https://goo.gl/forms/KNkyXegsOg8YFZpk1
16
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Puhtaat maat
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Marraskuu 16, 2018, 09:51:33 ap »
Sutrissa mainitaan Buddha Amitabhan Sukhavati. Mainitaanko Sutrissa muiden Buddhien maita? Ainoat, jotka tiedän ovat Akshobyan ja Lääkäribuddhan maat. Onko muita? Onko Ksitigarbhalla Puhdasta Maata?
Voiko rukoilla Amitabhan ja Lääkäribuddhan Puhtaisiin Maihin pääsemistä? Onko heidän välillään tehtävä valinta?
Entä, jos rukoilee molempia? Kerrotaanko miten  Lääkäribuddhan Puhtaaseen Maahan pääsee?
Kiitos paljon.
9
Hei, en huomannut tätä aikaisemmin, (ennenkuin botit löysivät...poistin ne.) En ole kovin asiantunteva tässä asiassa. Mutta käsitykseni mukaan kaikki ns. puhtaat maat ja buddhakentät olisi miellettävä meditatiivisina mielentiloina. Kaikki buddhat ja jumaluudet "elävät" omansalaisissa autuus-kirkkaustiloissa, joihin voin mennä ahkeralla harjoittamisella ja hyvällä asenteella. Mikä sitten olisi oikea asenne? Se on varmaan harjoittajasta kiinni. Jos ei ole kokonaan oivaltanut tyhjyyden ominaisuuksia, voi ajatella että buddhataivaat ovat olemassa jossakin todellisessa muodossa. Tiibetin perinteessä nämä sijat visualisoidaan ja energisoidaan mantralla. Erittäin hyvä harjoittaja, joka on toteuttanut harjoituksen tuloksen voi ymmärtääkseni siirtyä näihin tiloihin suoraan kun hänen maallinen elämä päättyy.
Eikö meillä ole joitakin "puhtaan maan" ryhmiä, jotka voisivat vastata omasta kokemuksestaan?
17
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Johdantokurssi zeniin 18.11.
« Uusin viesti kirjoittanut ZenCenter Marraskuu 07, 2018, 03:28:51 ip »
Johdantokurssi zeniin 18.11.
Sunnuntaina 18.11.2018 klo 12:00 - 16:30.
Helsinki Zen Center, Kalevankatu 4, Helsinki

Mitä zen ja zenmeditaatio ovat? Johdantokurssi zeniin pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin käytännöllisesti. Kurssilla opetellaan zazenin eli zenmeditaation perusteet: istuma-asento, kävelymeditaatio sekä hengitys. Lisäksi puhutaan zenin filosofiasta ja traditiosta. Aikaa varataan myös keskustelulle siitä, minkälaisia esteitä harjoittaja tyypillisesti kohtaa, miten zeniä voi harjoittaa arjessa ja miten harjoitusta voi syventää retriiteillä tai itsenäisesti.

Kurssi antaa valmiudet osallistua Helsinki Zen Centerin toimintaan sekä harjoittaa kurssilla opittua ensimmäistä harjoitusta. Kurssimaksu 45 EUR sisältää osallistumisen yhteen vapaavalintaiseen zazeniin. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa tutustumista Zen Centerin toimintaan kokeilujäsenenä, jolloin saa kahden kuukauden jäsenyyden yhden kuukauden hinnalla (30 EUR / 2kk).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: johdanto@zazen.fi

Tiedotamme tapahtumista kalenterisivulla sekä postituslistalla.

Zenin sydämessä on oivallus todellisuuden jatkuvasti muuttuvasta luonteesta ja kaikkien eri elämänmuotojen keskinäisestä yhteydestä. Tästä syystä zen ei pohjimmiltaan tähtää edes harjoittajan henkilökohtaiseen onneen, vapautumiseen tai valaistumiseen, vaan katsoo näidenkin asioiden ylitse. Paradoksaalista kyllä, eläminen tästä näkökulmasta käsin on yleensä syvästi tyydyttävää ja mielekästä.

Zen on buddhalainen traditio, joka kehittyi Kiinassa 500-luvulla ja tuli Suomeen Japanin kautta viime vuosisadan lopulla. Zenin keskeisin harjoitus on zazen eli istumameditaatio. Zenin erilaisten meditaatioharjoitusten kautta harjoittaja oppii palaamaan nykyhetken kokemiseen yhä uudelleen. Meditaation avulla usein kaaottisesti asiasta toiseen kiirehtivä mieli rauhoittuu ja keskittyy. Kun mieli on keskittynyt ja tyyni, kokemus nykyhetkestä muuttuu. Joskus, usein intensiivisen keskittymisen jälkeen, tällainen kokemus voi olla erityisen syvä, ja silloin siihen voidaan viitata sanalla kensho, joka on japania ja tarkoittaa "nähdä omaan mieleensä sellaisena kuin se on."

Vaikka zenin keskeinen harjoitus on istumameditaatio, zen sisältää myös monia muita harjoituksen muotoja, kuten kävelymeditaatio ja meditaatio työssä. Myös erilaiset seremoniat ja buddhalaisten eettisten elämänohjeiden soveltaminen omaan elämään ovat osa zenin harjoitusmahdollisuuksia. Zenin viisaus ei ole sidottu opinkappaleisiin tai kirjoitettuihin teksteihin, vaan harjoittajan on oivallettava itse. Tästä syystä yhteys elävään zenopettajaan sekä harjoittaminen yhdessä toisten kanssa ovat olennaisia tapoja opettaa ja oppia zeniä.
18
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Johdantokurssi zeniin 27.10.
« Uusin viesti kirjoittanut ZenCenter Lokakuu 15, 2018, 03:15:44 ip »
Johdantokurssi zeniin 27.10.

Lauantaina 27.10.2018 klo 10:00 - 14:45.

Helsinki Zen Center, Kalevankatu 4, Helsinki

Mitä zen ja zenmeditaatio ovat? Johdantokurssi zeniin pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin käytännöllisesti. Kurssilla opetellaan zazenin eli zenmeditaation perusteet: istuma-asento, kävelymeditaatio sekä hengitys. Lisäksi puhutaan zenin filosofiasta ja traditiosta. Aikaa varataan myös keskustelulle siitä, minkälaisia esteitä harjoittaja tyypillisesti kohtaa, miten zeniä voi harjoittaa arjessa ja miten harjoitusta voi syventää retriiteillä tai itsenäisesti.

Kurssi antaa valmiudet osallistua Helsinki Zen Centerin toimintaan sekä harjoittaa kurssilla opittua ensimmäistä harjoitusta. Kurssimaksu 45 EUR sisältää osallistumisen yhteen vapaavalintaiseen zazeniin. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa tutustumista Zen Centerin toimintaan kokeilujäsenenä, jolloin saa kahden kuukauden jäsenyyden yhden kuukauden hinnalla (30 EUR / 2kk).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: johdanto@zazen.fi

Tiedotamme tapahtumista kalenterisivulla sekä postituslistalla.

Zenin sydämessä on oivallus todellisuuden jatkuvasti muuttuvasta luonteesta ja kaikkien eri elämänmuotojen keskinäisestä yhteydestä. Tästä syystä zen ei pohjimmiltaan tähtää edes harjoittajan henkilökohtaiseen onneen, vapautumiseen tai valaistumiseen, vaan katsoo näidenkin asioiden ylitse. Paradoksaalista kyllä, eläminen tästä näkökulmasta käsin on yleensä syvästi tyydyttävää ja mielekästä.

Zen on buddhalainen traditio, joka kehittyi Kiinassa 500-luvulla ja tuli Suomeen Japanin kautta viime vuosisadan lopulla. Zenin keskeisin harjoitus on zazen eli istumameditaatio. Zenin erilaisten meditaatioharjoitusten kautta harjoittaja oppii palaamaan nykyhetken kokemiseen yhä uudelleen. Meditaation avulla usein kaaottisesti asiasta toiseen kiirehtivä mieli rauhoittuu ja keskittyy. Kun mieli on keskittynyt ja tyyni, kokemus nykyhetkestä muuttuu. Joskus, usein intensiivisen keskittymisen jälkeen, tällainen kokemus voi olla erityisen syvä, ja silloin siihen voidaan viitata sanalla kensho, joka on japania ja tarkoittaa "nähdä omaan mieleensä sellaisena kuin se on."

Vaikka zenin keskeinen harjoitus on istumameditaatio, zen sisältää myös monia muita harjoituksen muotoja, kuten kävelymeditaatio ja meditaatio työssä. Myös erilaiset seremoniat ja buddhalaisten eettisten elämänohjeiden soveltaminen omaan elämään ovat osa zenin harjoitusmahdollisuuksia. Zenin viisaus ei ole sidottu opinkappaleisiin tai kirjoitettuihin teksteihin, vaan harjoittajan on oivallettava itse. Tästä syystä yhteys elävään zenopettajaan sekä harjoittaminen yhdessä toisten kanssa ovat olennaisia tapoja opettaa ja oppia zeniä.
19
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: piti/sukkha ja kundaliini
« Uusin viesti kirjoittanut DQ Lokakuu 14, 2018, 01:36:04 ap »

Ei noilla energioilla ole tällä hetkellä merkitystä. Välillä ne nousevat retriiteillä ilman varsinaista pyrkimystä ja silloin annan niille huomiota. En juuri tee samadhi harjoitusta. Olen huomannut että oma mieleni vakautuu ihan tarpeeksi jos vain huolehtii läsnäolon jatkuvuudesta ja viisauden läsnäolosta tarpeeksi pitkiä aikoja. Tällä tavalla muodostuu vähän toisenlainen samadhi, mutta mieli on kyllä varsin selkeä, koosteinen ja miellyttävä näinkin.

Mutta eikö sun mieli ole myös energiaa? Etkö ole tunnistanut sun mielen energeettistä olemusta?

Mä en pelkäis puhua näistä energeettisistä asioista, vaikka me ei kuuluttaiskaan noihin harvoihin autorisoituihin opettajiin. Vähän ku että seksistä ei vois puhua ilman että joku ois opettanu siihen. Luonnollisii asioitahan energiat on, ja ois hyvä luoda sitä yhteistä käsitteistöö jotta vältetään väärinymmärryksiä harjoituksessa.
20
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Löytyykö zafun teko-ohje
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Syyskuu 30, 2018, 03:44:36 ip »
Mäkelän Luomutila myy nykyään tattarinkuorta eli tattarin akanaa tyynyjen ja peittojen täytteeksi 1kg pusseissa. www.makelanluomutila.fi/
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10