Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Elokuu 13, 2017, 02:17:48 ip »
Sogyalin tilanne on vain jäävuoren huippu. Odotan innolla, että mitä kaikkea muuta tulee pinnalle, tämän tilanteen innoittamana.

Tämä on myös hyvä muistutus, että sokeasti opettajaan luottaminen on kuin joisi myrkkyä. Etenkin kun kyseessä on vajrayana.
12
Keskustelua buddhalaisuudesta / Surullista luettavaa
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Elokuu 13, 2017, 11:13:35 ap »
Tämän kesän dharmauutinen. Rigpa-yhteisön vanhimmat jäsenet päättivät paljastaa pitkäaikaisen opettajansa vuosikymmeniä jatkuneet väärinkäytökset ja ala-arvoisen toiminnan dharmakulissien takana. Kirje on herättänyt runsaasti julkista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja buddhalaisissa julkaisuissa. Sogyal (ei enää Rinpoche) on ilmoittanut jättäytyvänsä eläkkeelle.
https://www.lionsroar.com/wp-content/uploads/2017/07/Letter-to-Sogyal-Lakar-14-06-2017-.pdf
13
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Vajra -perheen Locana
« Uusin viesti kirjoittanut maallikko Heinäkuu 24, 2017, 07:21:08 ip »
Tulipa tässä lueskeltua pitkästä aikaa foorumia. Tuossa yllä oli mainittu turha tiedon kerääminen ja shoppailu. Olen samaa mieltä siitä että mikäli on vakiinnuttanut harjoituksensa niin tiedon keräämisellä sen ulkopuolelta on lähinnä haitallinen vaikutus. Vaikea kuvitella että siitä olisi mitään hyötyä.

Silloin kun kirjoitin tämän avauksen taisin lueskella Tiibetin vaihtoehdoista ja huomasin etten löydä mitään juttua juuri tuosta puolisosta. Olen nyt astunut varsinaisen harjoittamisen ensi askelet; Palpung sai vihdoin lamansa ja hän ohjaa harjoittajia Helsingissä. Ensimmäiset meditaatiot olivat tässä kuussa.

En enää seikkaile virtuaalikirjastoissa enkä Helsingin eri yhteisöissä tutustumassa buddhalaisuuden pintaan vaan valitsin Palpungin ja Lama Konchog Chhogyalin omaksi oppaakseni. 
14
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Aloittelija ja aloittelijan mieli.
« Uusin viesti kirjoittanut Seagal Heinäkuu 16, 2017, 06:37:55 ip »
Moi,

Gurujeni, Dzongsar Khyentse Rinpochen ja Do Tulku Rinpochen, kannustuksesta minun käytännössä tulisi ohjata meditaatiota. Ja mainostaa. Suosittelen kuitenkin kääntymään kenen tahansa muun puoleen kuin minun. Ei siksi, että traditiossani olisi mitään vikaan, vaan sen takia, että on huomattavasti paljon parempiakin ohjaajia olemassa.

Jos haluat, kaikista varoituksista huolimatta, keskustella meditaatiosta, niin se onnistuu. Voin tarjota yksinkertaisia meditaatio-harjoitteita.

Asun itsekkin Turussa.
15
Tulku Dakpa Rinpoche opettaa Mipham Rinpochen Analyysin ja meditaation kehää pe 8.9. - su 10.9.2017

Viikonloppuopetuksen aiheena on suuren mestarin Jamgön Mipham Rinpochen teksti Analyysin ja meditaation kehä. Tämä meditaatio-opetus soveltuu hyvin aloittelijoille. Tulku Dakpa Rinpoche selittää ystävällisesti Mipham Rinpochen tekstiä.

Tekstissä sanotaan:
   Kaikki maailman ongelmat
   syntyvät oman mielemme myrkyistä.
   Virheellinen asenne on syynä häiritseville tunteille,
   mutta ajatustottumuksiamme voidaan jalostaa.

Emme tiedä kuinka ongelmamme tulevat omasta mielestämme, emmekä osaa pitää mieltämme rauhassa. Siksi Jamgön Mipham Rinpoche opetti kuinka tämä tehdään meditaation avulla, kuinka tunnistetaan meditaatiossa edistyminen ja mikä on tämän harjoituksen merkitys. Tämä on opetuksen ydin.

Tämä on yksi merkittävimmistä opetuksista myönteisten tekojen kehittämiseksi ja valaistumisen saavuttamiseksi. Se on myös kaikkien Buddhan opetusten ydin. Jamgön Mipham Rinpoche sanoo opetuksessa:

   Mahayana-dharman neljän sinetin resitoiminen
   vastaa kaikkien dharman 84000 osa-alueen ymmärtämistä.
   Jos meditoit hyvin tässä selitettyjä aiheita,
   koska ne kokoavat yhteen tuhansien suutrien aiheet,
   saavutat helposti syvällisen ja laajan tietämyksen aarteen,
   ja vapautuminen seuraa nopeasti sen perässä.

Opetusten aikataulu:

Pe 8.9. klo 19-21
La 9.9. - su 10.9. klo 9:30-11:30 ja 15:30-17:30

Hinta: 50 € sisältää opetuksen ja ruoat.
Majoitus sisällä 10 € / yö (ota mukaan oma makuupussi). Sisämajoituspaikkoja on rajoitetusti. Majoittuminen omassa teltassa 10 € / viikonloppu.

Paikka: Danakosha Ling, Forssantie 37, Jokioinen, Finland

Ilmoittautumiset
ke 30.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen info@danakosha.fi

Tarkista ohjelma ennen osallistumista osoitteesta danakosha.fi
16
Keskustelua buddhalaisuudesta / bhikshuja ja bodhisattvoja Balttianmaissa 1800-luvun lopussa
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Heinäkuu 07, 2017, 10:59:07 ap »
Internetissä on ollut väittelyä aiheesta "kuka oli ensimmäinen eurooppalainen buddhalaismunkki?", keskustelussa on tullut esille balttianmaiden buddhalais-munkit 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa, jossa on kiinnostavia asioita:

Kunigaikshtis Gedyminas, Mahacharya Ratnavajra,  Lithuanian aristocrat. By 1893 had spent "many decades" as a buddhist monk (tibetan gelug order) with Siberian Buryats.

Karlis Alexis Tennyson, 1873... 1962. Latvian. Ordained in Siberia by Ratnavajra 1893. Supposedly named Bishop of the Baltic States by the 13th Dalai Lama. Involved in founding the St. Petersburg Buddhist temple.

eprints.maynoothuniversity.ie/2298/1/LC_beachcombing%2Cpdf.pdf

Taehye Sunim on kertonut virolaisesta buddhalais-munkista  Vahindra, joka on elänyt ja vaikuttanut 1900-luvun alussa. Yllä mainittu  lähde ei kuitenkaan tunne Vahindraa.
17
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Puolan Jodo Shinshu sangha
« Uusin viesti kirjoittanut nikki Heinäkuu 06, 2017, 12:33:49 ip »
Onko yhteisöllä täällä Suomessa mitään toimintaa?
18
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Päihteet
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Heinäkuu 06, 2017, 10:40:55 ap »
Ainakin Amitayur-dhyana-sutra puhuu opettajasta:
Lainaus
Kuolemansa kynnyksellä hän kohtaa
hyvän ja oppineen opettajan, joka rauhoittaa ja roh-
kaisee häntä monin tavoin, julistaa hänelle suuren-
moista Dharmaa ja opettaa Buddhan muistamista mutta
tuskien ahdistamana hänellä ei ole aikaa ajatella Budd-
haa.Joku hyvä ystävä sanoo hänelle silloin: "Vaikkaet pystykään harjoittamaan Buddhan muistamista, voit
ainakin lausua nimeä, 'Buddha Amitayus.'" Tehköön
hän niin rauhallisesti ja äänensä häiriintymättä; ajatel-
koon hän taukoamatta Buddhaa kunnes on kymmenen
kertaa toistanut ajatusta ja lausunut mantraa, "Kunnioi-
tus Buddha Amitayukselle"
http://www.dharmakeskus.fi/sukha/192.htm

Luis O. Gomez sanoo kirjassaan Land of Bliss, The Paradise of the Buddha of Measureless Light sanasta Kalyanamitra ja sen kiinankielisestä
vastineesta: "It is commonly used to mean a person (especially a teacher) who kindly leads another person in the path or in the taking of the bodhisattva vows. In some pureland denominations the term is used as an ecclesiastical title." (sivulla 301)

Kalayanamitra löytyy myös Hyvän Lain Valkeasta Lootus suutrasta, sen 12. luvussa Devadatta; siinä Shakyamuni kertoo kuinka hyvin kaukaisessa menneisyydessä hän oli Kuningas ja Devadatta oli askeetti, joka lupaisi opettaa kuninkaalle  Lootus suutran, jos kuningas ryhtyy hänen palvelijakseen ja oppilaakseen. Kuningas tekee kuten pyydetään, luopuu kruunustaan ja noudattaa askeetin pienimpiäkin toiveita 12 vuoden ajan, kunnes saa kuulla häneltä Lootus Suutra opetuksen. Suutran tässä kohdassa Shakyamuni sanoo että Devadatta oli tuolloin, hyvin kaukaisessa elämässä, hänen hyvä ystävänsä. Nichiren koulukunnista ainakaan Soka Gakkai ei näytä tuntevan tai käyttävän termiä kalyanamitra (good friend tai spiritual friend) millään tavalla.
19
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut nikki Heinäkuu 03, 2017, 04:01:59 ip »
Olen aina uskonut meitä ympäröivään näkymättömään todellisuuteen ja muihin maailmoihin.
20
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Kakashi Heinäkuu 02, 2017, 12:05:49 ip »
...
Jos omakohtaista kokemusta on, niin silloin asiat ovat tietysti paljon selkeämpiä.
...
Omakohtainen kokemus voi tuottaa selkeyden kokemusta, mutta se ei välttämättä ole selkeyttä. Mieli voi tuottaa monenlaista harhaa.
Olen samaa mieltä. "Omakohtainen kokemus voi tuottaa selkeyden kokemusta" on paremmin ilmaistu. Olen nähnyt monia hyvin surullisia esimerkkejä näistä "omakohtaisen kokemuksen" suden kuopista. Mieli voi todellakin luoda kaikenlaisia harhaisia kokemuksia.

Lisäisin vielä, että erityisesti näissä tilanteissa elävän opettajan neuvot ja ohjaus ovat todella tärkeitä. Ja niitä neuvoja tulisi myös noudattaa, eikä tulkita niitä omien mieltymyksien mukaan joksikin muuksi mitä ne alun perin olivat. Sama pätee toki laajemmin kaikkiin opetuksiin. Ihmisillä(itseni mukaan lukien) on taipumusta helposti tulkita dharmaopetukset hyvin pitkälti omien ehdollistumien mukaisesti ja näin opetuksien ja ohjeiden alkuperäinen tarkoitus voi hämärtyä.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10