Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Päihteet
« Uusin viesti kirjoittanut Kalansilmätorni Kesäkuu 21, 2017, 02:52:25 ap »
Ek-aksari-mata-nama-sarva-tathagata-prajña-paramita eli suomeksi Yksi-tavuinen-emo-niminen-kaikkien-tathagatojen-viisauden-täydellisyys. Edward Conzen kääntämässä Yhden Tavun Prajñaparamitassa ei mainita hengellistä ystävää. Gampopalla lienee ollut erilainen alkuteksti.

Niin, se on enemmän kuin todennäköistä, koska se koko leipätekstihän on vain yksi kirjain, A. Mutta sitten se kehyskertomus, mikä sen ympärille on laitettu, voi olla monenlainen.
12
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Kesäkuu 20, 2017, 10:26:32 ap »
Riippuu ihmisen kokemuksesta. Jos on nähnyt niitä tai ei ole, on asia aivan toinen. Yhteiskunta on myös muuttunut, kirjassa 100 Ufoa Suomessa on joitakin vanhoja tapauksia 1800 -luvulta, yhdessä niistä nainen tapaa metsäaukiolla  "sellasen ison metallisen taasan" (so lautasen), "jonka vieressä seisoo karvaton peikko, jolla on kädessään kirveen näköinen vempain. Jne..."  Nykyaikana tapahtuman kuvaus olisi ollut ns harmaa muukalainen eli grey alien, sanovat kirjan tekijät.
 DIGI -kansalliskirjaston digitoidut aineistot -tietokannassa on vanhoja sanomalehtiä. Sieltä käy ilmi että 1800-luvulla Suomessa nähtiin vielä trulleja tai saatiin selville niiden karjaan kohdistamia tihutöitä. Tämä voitiin mainita lehdessä melko normaalina joskin epämiellyttävänä asiana, koska aihe oli silloin vielä yleisesti tunnettu ainakin maaseudulla.
13
Keskustelua buddhalaisuudesta / Uskommeko luonnonhenkiin, kummituksiin?
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Kesäkuu 17, 2017, 10:29:36 ap »
Olisi mukava tietää kuinka moni buddhalainen Suomessa uskoo henkiolentoihin, kuten kummituksiin, luonnonhenkiin, maiden suojelioihin, naga-energioihin ym.
Suutrissa niistä puhutaan paljon. Ihminen voi jälleensyntyä hengeksi. Valo-olennot pyysivät opetuksia buddhalaista. Dakinit liitävät pyhien harjoittajien ympärillä. Metsän suojelija voi rangaista kulkijaa.
Henkiolenot ovat vahvasti läsnä varsinkin tiibetinbuddhalaisessa opetuksessa ja harjoituksessa. Muista perinteistä en tiedä.
Itselleni nämä eivät alussa olleet kovin tärkeitä, enkä oikein uskonut että niitä olisi, mutta myöhemmin kun olen ruvennut ottamaan niitä huomioon eri tavoin, tuntuu että joku luomu-harmonia on lisääntynyt elämässäni.
14
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Aloittelija ja aloittelijan mieli.
« Uusin viesti kirjoittanut Jogiini Kesäkuu 17, 2017, 10:00:44 ap »
Tervetuloa Paupau,

Näinhän se menee. Harva meistä syntyy buddhalaiseen ympäristöön. Tuki ja inspiraatio saattavat silloin puuttua, mutta toisaalta on enemmän vapautta tutkailla omaa mahdollista polkuaan. Jos lukemisesi perusteella jo olet suuntautunut zen-perinteeseen voit esim. tämä foorumin "buddhalaiset ryhmät esittäytyvät" -sivuilta löytää yhteyshenkilön, joka voi neuvoa sopivan opetustilaisuuden. Hankit lapsenvahdin yhdeksi viikonlopuksi. Menet opetukseen ja sitten alat harjoittelemaan sitä mitä olet oppinut. Jos opetuksen piirissä on hyvä olla ja harjoittelu ja elämä tuntuu hyvältä, pyydät jossakin vaihessa opettajalta turvautumisvalat. Sitten olet buddhalainen.
EDIT. Huomasin että ryhmäesittely on vajavainen. Tässä linkki kirkon ylläpitämälle sivustolle, josta löytyvät lähes kaikki ryhmät ja muutama passiviinen toimimaton ryhmä. Laitoin hakuun "buddhalaisuus" http://www.uskonnot.fi/hakutulos.php
15
Aloittelijoiden kysymykset / Aloittelija ja aloittelijan mieli.
« Uusin viesti kirjoittanut PauPau Kesäkuu 17, 2017, 12:46:49 ap »
Hei! Kiitos että sain liittyä tähän foorumiin.

Olen nyt noin vuoden verran lukenut Buddhalaista tai siihen liittyvää kirjallisuutta. Ja jotenkin koittelen meditoida myös. Päivittäin tulee istuttua n.20min. Jotenkin niin tunnen omakseni tämän buddhalaisuuden. Mutta.. niin yksin olen näiden ajatusen ja juttujen kanssa. Pää tulvii kysymyksiä ja tietoa tullut ahmittua paljon. Koen jo, että sitä tietoa pitäisi jo siirtää käytäntöön eikä vain pitää itsellä tai miettiä.. Haluaisin kuulla ja jakaa kokemuksia.
Miten tulla Buddhalaiseksi? Mistä sellaisen "opettajan" saa tai löytää? kysymyksiä olisi vaikka kuinka ja liittyminen tosi hankalaa. Olen pienen lapsen yksinhuoltaja joten hirveästi en voi matkustella noihin zen-keskuksiin mitä näyttää olevan. (itse asun Turun lähistöllä)

Googlettelemalla löysin tämän foorumin. Ja mietin että josko täältä löytyisi jotain kokemuksia aiheesta. Tai ihan vain keskustelu-seuraa ja tukea kaikkeen Buddhalaisuuteen liittyvissä asioissa.

Kiitos -P

16
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Päihteet
« Uusin viesti kirjoittanut pael Kesäkuu 14, 2017, 08:21:35 ip »
Ainakin Amitayur-dhyana-sutra puhuu opettajasta:
Lainaus
Kuolemansa kynnyksellä hän kohtaa
hyvän ja oppineen opettajan, joka rauhoittaa ja roh-
kaisee häntä monin tavoin, julistaa hänelle suuren-
moista Dharmaa ja opettaa Buddhan muistamista mutta
tuskien ahdistamana hänellä ei ole aikaa ajatella Budd-
haa.Joku hyvä ystävä sanoo hänelle silloin: "Vaikkaet pystykään harjoittamaan Buddhan muistamista, voit
ainakin lausua nimeä, 'Buddha Amitayus.'" Tehköön
hän niin rauhallisesti ja äänensä häiriintymättä; ajatel-
koon hän taukoamatta Buddhaa kunnes on kymmenen
kertaa toistanut ajatusta ja lausunut mantraa, "Kunnioi-
tus Buddha Amitayukselle"
http://www.dharmakeskus.fi/sukha/192.htm
17
Osta, myy, vaihda / Vs: lahjoitetaan dharmaystävä Oulun seudulla
« Uusin viesti kirjoittanut valtteri Kesäkuu 14, 2017, 06:37:41 ip »
Dharmaystävät-niminen sivu manifestoitui mystisesti naamakirjaan. Ketäänhän siellä ei tosin ole, eli perin buddhalaisessa hengessä tyhjyyden äärellä ollaan :) Mikäli tilanne sattuisi joskus muuttumaan, pitänee miettiä uudestaan sitä ryhmääntymistä. Ryhmän nimeksi vaikkapa Uusi Vaihtoehto? *jonkinmoinen hymiö*

Njoo, eiköhän tämä digidigi-näpräily piisaa taas vähäksi aikaa... takaisin puiden ja kivien zendoon.  Over and in.
18
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Päihteet
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Kesäkuu 14, 2017, 12:16:42 ip »
Ek-aksari-mata-nama-sarva-tathagata-prajña-paramita eli suomeksi Yksi-tavuinen-emo-niminen-kaikkien-tathagatojen-viisauden-täydellisyys. Edward Conzen kääntämässä Yhden Tavun Prajñaparamitassa ei mainita hengellistä ystävää. Gampopalla lienee ollut erilainen alkuteksti.  Kalyanamitra ei ole kovin yleinen mahaajaana suutrissa. Vimalakirti Nirdesa suutrassa se on mainittu yhden kerran melko alussa, (Robert Thurmanin käännösteksti). Mielestäni kalayanamitraa ei löydy esim Lootus suutrassa tai Puhtaan Maan suutrissa. Se on kyllä mainittu muissakin Buddha Maitreyan teoksissa kuin Mahayanasutra-alamkara, ainakin Madhyanta-vibhagassa. Gandhavyuha on osa Avatamsaka suutraa.
19
Osta, myy, vaihda / Vs: lahjoitetaan dharmaystävä Oulun seudulla
« Uusin viesti kirjoittanut halkonen Kesäkuu 14, 2017, 07:22:15 ap »
Tuumailin hetken ajan jonkinlaisen dharmaystävät-tyyppisen avoimen ryhmän tms digidigi-kohtaamiskanavan pykäämistä, mutta fb lopetti tälläisen haihattelun lyhyeen kertomalla että yksin ei voi muodostaa ryhmää.

:)


Onneksi on puiden ja kivien sangha.

Kiitos tästä mielikuvasta! Resonoi kovin. Olen kotona(ni), näiden kanssa. Vertaisteni seurassa.

Tuosta ryhmän yksin perustamisesta (juuri nyt tuli mieleen) millainen ekosysteemi tämä yksi ainoa keho on. Siinähän sitä "ryhmää" on lähellämme kerrakseen. Ja jatkuvassa vuorovaikutuksessa, -puhelussakin (jos niikseen).

Muistan joskus jonkun sanoneen, että ihminen on kuin komposti.
20
Osta, myy, vaihda / Vs: lahjoitetaan dharmaystävä Oulun seudulla
« Uusin viesti kirjoittanut valtteri Kesäkuu 12, 2017, 11:07:22 ap »
Piti hiljattain palata useiden vuosien hiljaiselon jälkeen takaisin facebookiin ns työsyistä. Tuumailin hetken ajan jonkinlaisen dharmaystävät-tyyppisen avoimen ryhmän tms digidigi-kohtaamiskanavan pykäämistä, mutta fb lopetti tälläisen haihattelun lyhyeen kertomalla että yksin ei voi muodostaa ryhmää. Onneksi on puiden ja kivien sangha. Ja actionfiguurien.

Mukavaa alkanutta viikkoa. Niin, juuri sulle siinä niin, vaikkei meitä kumpaakaan olisikaan.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10