Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Aloittelijoiden kysymykset / Vs: Kotialttari
« Uusin viesti kirjoittanut Sunxmty Marraskuu 16, 2019, 06:20:08 ap »
Can you help me? Consultation In the story I never knew before.
2
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Asalha puja
« Uusin viesti kirjoittanut Sunxmty Marraskuu 16, 2019, 06:19:34 ap »
Your knowledge allows me to move on, no matter how much trouble.
3
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Autot ovat pysymättömiä
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Marraskuu 09, 2019, 11:59:23 ap »
4
Keskustelua buddhalaisuudesta / Nauris
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Lokakuu 26, 2019, 02:03:33 ip »
"Jotkin todisteet osoittavat että nauris oli viljelty kasvi jo 1500-luvulla e.a.a; tuolloin sitä kasvatettiin Intiassa öljyä sisältävien siementen vuoksi.  Nauris oli vakiintunut viljelykasvi helleenisen ja roomalaisen kulttuurin aikoina, mikä johtaa oletukseen, että sitä saatettiin viljellä myös aikaisemmin. Sappho, kreikkalainen runoilija seitsemänneltä vuosisadalta e.a.a., kutsuu yhtä hänen intohimonsa kohdetta nimellä ​​Gongýlaan "nauris". Nauriin villimuotoja ja sen sukulaisia, sinappeja ja retiisejä, löytyy Länsi-Aasiasta ja Euroopasta.
Plinius vanhempi (23... 79 j.a.a.) piti naurista yhtenä tuon ajan tärkeimmistä vihanneksista, ja luokitteli sen tärkeimmäksi heti viljan ja pavun jälkeen, koska sen hyödyllisyys ylittää minkä tahansa muun kasvin. "

Nauris on ollut tunnetttu myös Kiinassa, jossa siitä on jalostettu kiinankaali ja paksoi eli pinaattikiinankaali. Kun tämän tietää, alkaa kiinankaalin maussa löytyä ilmeistä nauriin kaltaisuutta. Flora of China -nettisivun mukaan naurista eli Brassica rapaa viljellään edelleen Kiinassa.

Brassica rapa Chinensis-ryhmä (Brassica rapa subsp. chinensis) – pinaattikiinankaali
Brassica rapa Mizuna-ryhmä (Brassica rapa var. japonica, Brassica rapa var. nipposinica) – japaninkaali
Brassica rapa Oleifera-ryhmä (Brassica rapa subsp. oleifera) – rypsi
Brassica rapa Parachinensis-ryhmä (Brassica rapa subsp. chinensis var. parachinensis) – sellerikaali
Brassica rapa Pekinensis-ryhmä (Brassica rapa subsp. pekinensis) – salaattikiinankaali (kiinankaali)
Brassica rapa Pervidiris-ryhmä (Brassica rapa var. pervidiris) – vihannessinappi
Brassica rapa Tatsoi-ryhmä (Brassica rapa subsp. narinosa) – tatsoikaali[6]

Aggañña suttassa, joka kuvaa maailmankauden alkua, on seuraava kohta:
"After another very long time, the mushrooms also began to be exhausted, replaced by cassava or turnip-like plants. They also began to devour them night and day, and thus they began to notice differences amongst them. As the changes of their bodies varied between each other, the concept of difference arose. The concepts of the beautiful and the ugly were born. The beautiful scorns the ugly and they became arrogant because of their appearance.
Then, after the turnips, the earth was grown with rice plants."
turnip= nauris
sutta käännös Wikipediassa kohdassa Aggaññna sutta
5
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Lha bab duchen -juhla ja opetus etiikasta Danakosha Lingissä
« Uusin viesti kirjoittanut Danakosha Lokakuu 24, 2019, 04:33:20 ip »
Meillä on ilo ilmoittaa, että Tulku Dakpa Rinpoche antaa ystävällisesti opetuksen etiikasta Lha Bab Duchenin, Buddhan taivaasta laskeutumisen juhlapäivän yhteydessä. Opetus etiikasta annetaan viikonloppuna 16.-17.11., ja Lha Bab Duchenia juhlitaan tiistaina 19.11.2019.

Etiikka, hyve ja pahe, ovat Buddhalaisuuden keskeisimpiä opetuksia. Jokaisen buddhalaisen on erittäin tärkeää tuntea oikea etiikka. Opetus käsittelee buddhalaista etiikkaa yleisesti ja etiikkaa Danakosha Lingin yhteisössä.

Aikataulu:

Lauantai 16.11. – sunnuntai 17.11.
10-12 Opetus etiikasta
12-14 Lounastauko
14-16 Opetus etiikasta

Tiistai 19.11.
Alkaen klo 14: Lha Bab Duchen -juhla

Osallistuminen, majoitus ja ruokailu on maksutonta. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita tuomaan omia tarjottavia pöytään.

Rekisteröidythän 9.11. mennessä täyttämällä rekisteröitymiskaavakkeen: https://forms.gle/jYXo5Ee4c4GZGXex6keen.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!
6
Koulukunnat / Vs: Tärkein turvautumisen kohde Theravadassa
« Uusin viesti kirjoittanut Hiroshisx Lokakuu 23, 2019, 06:51:48 ap »
Today, I am happy to see a relevant story like this.
7
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Autot ovat pysymättömiä
« Uusin viesti kirjoittanut Hiroshisx Lokakuu 23, 2019, 06:48:51 ap »
When will the issue be discussed in this regard?
8
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: Opastettu helvetin kierros
« Uusin viesti kirjoittanut Kimurato Lokakuu 21, 2019, 07:10:57 ap »
I am very pleased to be a member here. In order for me to access the data fully.
9
Keskustelua buddhalaisuudesta / Vs: sanskrit & suomi
« Uusin viesti kirjoittanut Ekhnaton Lokakuu 11, 2019, 02:23:43 ip »
Suomalainen naisnäyttelijä Salli Karuna, mm elokuvassa Gabriel tule, takaisin, (Mika Waltari, & Valentin Vaala, SuomiFilmi 1951). Sukunimi Karuna on sanskritin sana joka  tarkoittaa myötätunto.
10
Buddhalaiset ryhmät tiedottavat / Johdantokurssi zeniin 12.10.
« Uusin viesti kirjoittanut ZenCenter Lokakuu 03, 2019, 05:50:16 ip »
Lauantaina 12.10.2019 klo 10:00 - 14:45.
Helsinki Zen Center, Kalevankatu 4, Helsinki
Mitä zen ja zenmeditaatio ovat? Johdantokurssi zeniin pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin käytännöllisesti. Kurssilla opetellaan zazenin eli zenmeditaation perusteet: istuma-asento, kävelymeditaatio sekä hengitys. Lisäksi puhutaan zenin filosofiasta ja traditiosta. Aikaa varataan myös keskustelulle siitä, minkälaisia esteitä harjoittaja tyypillisesti kohtaa, miten zeniä voi harjoittaa arjessa ja miten harjoitusta voi syventää retriiteillä tai itsenäisesti.
Kurssi antaa valmiudet osallistua Helsinki Zen Centerin toimintaan sekä harjoittaa kurssilla opittua ensimmäistä harjoitusta. Kurssimaksu 45 EUR sisältää osallistumisen yhteen vapaavalintaiseen zazeniin. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa tutustumista Zen Centerin toimintaan kokeilujäsenenä, jolloin saa kahden kuukauden jäsenyyden yhden kuukauden hinnalla (30 EUR / 2kk).
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: johdanto@zazen.fi
Zenin sydämessä on oivallus todellisuuden jatkuvasti muuttuvasta luonteesta ja kaikkien eri elämänmuotojen keskinäisestä yhteydestä. Tästä syystä zen ei pohjimmiltaan tähtää edes harjoittajan henkilökohtaiseen onneen, vapautumiseen tai valaistumiseen, vaan katsoo näidenkin asioiden ylitse. Paradoksaalista kyllä, eläminen tästä näkökulmasta käsin on yleensä syvästi tyydyttävää ja mielekästä.
Zen on buddhalainen traditio, joka kehittyi Kiinassa 500-luvulla ja tuli Suomeen Japanin kautta viime vuosisadan lopulla. Zenin keskeisin harjoitus on zazen eli istumameditaatio. Zenin erilaisten meditaatioharjoitusten kautta harjoittaja oppii palaamaan nykyhetken kokemiseen yhä uudelleen. Meditaation avulla usein kaaottisesti asiasta toiseen kiirehtivä mieli rauhoittuu ja keskittyy. Kun mieli on keskittynyt ja tyyni, kokemus nykyhetkestä muuttuu. Joskus, usein intensiivisen keskittymisen jälkeen, tällainen kokemus voi olla erityisen syvä, ja silloin siihen voidaan viitata sanalla kensho, joka on japania ja tarkoittaa "nähdä omaan mieleensä sellaisena kuin se on."
Vaikka zenin keskeinen harjoitus on istumameditaatio, zen sisältää myös monia muita harjoituksen muotoja, kuten kävelymeditaatio ja meditaatio työssä. Myös erilaiset seremoniat ja buddhalaisten eettisten elämänohjeiden soveltaminen omaan elämään ovat osa zenin harjoitusmahdollisuuksia. Zenin viisaus ei ole sidottu opinkappaleisiin tai kirjoitettuihin teksteihin, vaan harjoittajan on oivallettava itse. Tästä syystä yhteys elävään zenopettajaan sekä harjoittaminen yhdessä toisten kanssa ovat olennaisia tapoja opettaa ja oppia zeniä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10