BuddhaDharmaFoorumi

Keskustelua => Aloittelijoiden kysymykset => Aiheen aloitti: PauPau - Kesäkuu 17, 2017, 12:46:49 ap

Otsikko: Aloittelija ja aloittelijan mieli.
Kirjoitti: PauPau - Kesäkuu 17, 2017, 12:46:49 ap
Hei! Kiitos että sain liittyä tähän foorumiin.

Olen nyt noin vuoden verran lukenut Buddhalaista tai siihen liittyvää kirjallisuutta. Ja jotenkin koittelen meditoida myös. Päivittäin tulee istuttua n.20min. Jotenkin niin tunnen omakseni tämän buddhalaisuuden. Mutta.. niin yksin olen näiden ajatusen ja juttujen kanssa. Pää tulvii kysymyksiä ja tietoa tullut ahmittua paljon. Koen jo, että sitä tietoa pitäisi jo siirtää käytäntöön eikä vain pitää itsellä tai miettiä.. Haluaisin kuulla ja jakaa kokemuksia.
Miten tulla Buddhalaiseksi? Mistä sellaisen "opettajan" saa tai löytää? kysymyksiä olisi vaikka kuinka ja liittyminen tosi hankalaa. Olen pienen lapsen yksinhuoltaja joten hirveästi en voi matkustella noihin zen-keskuksiin mitä näyttää olevan. (itse asun Turun lähistöllä)

Googlettelemalla löysin tämän foorumin. Ja mietin että josko täältä löytyisi jotain kokemuksia aiheesta. Tai ihan vain keskustelu-seuraa ja tukea kaikkeen Buddhalaisuuteen liittyvissä asioissa.

Kiitos -P

Otsikko: Vs: Aloittelija ja aloittelijan mieli.
Kirjoitti: Jogiini - Kesäkuu 17, 2017, 10:00:44 ap
Tervetuloa Paupau,

Näinhän se menee. Harva meistä syntyy buddhalaiseen ympäristöön. Tuki ja inspiraatio saattavat silloin puuttua, mutta toisaalta on enemmän vapautta tutkailla omaa mahdollista polkuaan. Jos lukemisesi perusteella jo olet suuntautunut zen-perinteeseen voit esim. tämä foorumin "buddhalaiset ryhmät esittäytyvät" -sivuilta löytää yhteyshenkilön, joka voi neuvoa sopivan opetustilaisuuden. Hankit lapsenvahdin yhdeksi viikonlopuksi. Menet opetukseen ja sitten alat harjoittelemaan sitä mitä olet oppinut. Jos opetuksen piirissä on hyvä olla ja harjoittelu ja elämä tuntuu hyvältä, pyydät jossakin vaihessa opettajalta turvautumisvalat. Sitten olet buddhalainen.
EDIT. Huomasin että ryhmäesittely on vajavainen. Tässä linkki kirkon ylläpitämälle sivustolle, josta löytyvät lähes kaikki ryhmät ja muutama passiviinen toimimaton ryhmä. Laitoin hakuun "buddhalaisuus" http://www.uskonnot.fi/hakutulos.php