Kirjoittaja Aihe: Foorumi sulkee. Kiitos kaikille!  (Luettu 91 kertaa)

Jogiini

  • Valvoja
  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 217
Foorumi sulkee. Kiitos kaikille!
« : Heinäkuu 27, 2020, 08:20:19 ip »
Hyvät ystävät,

Kaikki mikä on osasista kokoonpantu, hajoaa ennen pitkää. Kaikki on katoavaista.  Nyt on tämän keskustelufoorumin vuoro.
   Se on jo pitkään lakannut uudistumasta ja väistämättä kulkenut kohti näivettynyttä loppuaan. Foorumi perustettiin v. 2003-2004 kun netti vielä oli nuori ja innostava. Joukko buddhalaisten ryhmien edustajia kokoontui yhteen lokakuussa 2003 Helsingissä Bodhidharma ry:n tiloissa. Ideana oli että eri ryhmät voisivat tiedottaa toiminnastaan, ja ryhmien jäsenet voisivat jutella keskenään buddhalaisista asioista. Oli myös tarkoitus että ryhmät jakaisivat ylläpitokulut keskenään maksamalla pienen vuosikorvauksen ilmoitteluhyötynsä vastineeksi. Käytännössä foorumin on viime vuosina kuitenkin kustantanut pari yksityishenkilöä, minkä takia päättelemme että ryhmät eivät enää arvosta foorumia. Sosiaalinen media on myös muuttanut keskustelukulttuuria niin paljon, että asialliselle ja pohdiskelevalle foorumille ei näytä jäävän jalansijaa.
  Hieman haikeana toivon että esim. Suomen Buddhalainen Unioni ottaisi kopin ja jatkaisi ainakin tiedotus- ja esittelyosioita jossakin muodossa ja vaalisi autenttisen buddhalaisuuden perinnettä nykyisin kun kaikenkirjavat valmennusryhmät surutta omivat buddhalaisen kulttuurin tunnusmerkkejä ja nimikkeitä itselleen markkinoidakseen omaa toimintaansa. Samalla ne ovat omiaan lisäämään ihmisten hämmennystä asioiden selkiyttämisen sijaan.
  Suuret kiitokset sadoille jäsenillemme, keskustelijoille ja uskolliselle ylläpidolle sekä ryhmille, jotka ovat hyödyntäneet  foorumia. Foorumin sisältö on tallessa historian arkistoja varten ja domain mahdollista uusiokäyttöä ajatellen. 
  Dharmaterveisin, Jogiini.
 
Rigid, the skeleton of habit alone upholds the human frame. -Virginia Woolf